| נשלח ב-5/2/2009 02:04 |
|
| |
"פמיניזם" נושא חשוב ביותר
הפמניזם טוען כי הפילוסופיה המערבית היתה מלכתחילה מועדון לגברים בלבד. ההשקפות והגישות הדומיננטיות בפילוסופיה היו גבריות במפורש, ודחקו לשוליים [ולעיתים הדירו לחלוטין] את נקודת ההשקפה הנשית.
המטפיסיקה ביקשה תיאור יציב ופאלי של המציאות, ורוממה את התבונה והאינטלקט [המשויכים לזכר] על פני הגוף [המשוייך לנקבה].
האפיסטמולוגיה ביקשהלכונן ידע על בסיס הצדקה נוקשה, במקום לחקור את התובנה והאינטואיציה המאפשרות את הידע.
האתיקה התמקדה בתפיסות גבריות של חובה אובייקטיבת, במקום בהבנה של החלטות אתיות ככאלה הנעשות למעשה בהקשר של מערכות יחסים.
הסוגיה המעשית ביותר של הפמניזם היא זכויותיהן הפוליטיות והאזרחיות של נשים, שנשללו מהם במשך זמן כה רב - זכויות כמו הצבעה, או בעלות על רכוש. כיום הפמניזם עוסק בסוגיות שלהטרדה מינית, אלימות במשפחה, חוסר השוויון המתמשך בזכויות נשים בעולם השלישי, וצורות נוספות של אי שוויון כין המגדרים, כמו הפליות בעלם העסקים.
אשמח אם יהיה לכן (פמניזם, לא?) מה להוסיף. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 09:23 |
|
| |
דעתי היא שהאינדוודואל הוא החשוב, בלי קשר למינו.
ולכל מין יש את סגולותיו המיוחדות לו.
הפמניזם, בהגדרתו העכשוית, כפי שהיטבת להגדיר, עוסק בהגנת חולשות המין הנשי.
אך יש להתייחס לאדם ויכולותיו הן הקוגנטיביות והן ברמה הפיזית כאשר השלמות היא למעשה, ההתאמה בינהם.
שלילה על הסף, בכל תחום, מתוך תבנית של דעה קדומה או סטיגמטית - פסולה בעיני.
מיתר לציין כי נשים בתקופת המקרא, המשנה ועוד הגיעו להשגים והכרה ביכולותיהן,
למרות שנפסלו לעדות, הוכרו כשופטות.
למרות קלות דעתן, שימשו כנביאות.
ובינתן היתרה וחכמתן היו לשם דבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 10:14 |
|
| |
נביאה, בוקר טוב.
מכיון שהכנסת את הקטע התיאולוגי שבעניין הפמניזם,זאת אומרת. כיצד המקרא, המשנה, והתלמוד, מתיחסים כלפי המין הנשי. חושבני שאת קצת טועה. מבחינתי הדת היהודית היא שובניסטית לכל דבר. מרגע שנבראה האשה כדי להיות "עזר כנגדו" (יותר נגדו מאשר עזר), ועד המחויבות שלה במצוות, חוקים, ומשפטים.
ואני יביא לך כדוגמא את דברי הרמב"ם [מדע, הל' עבודה זרה, יא' טז' ] : וכל המאמין... הרי הם מן הסכלים, חסרי הדעת, הנשים והקטנים. ודי למבין!!!!!!!!!!!
אמנם. מידי פעם ישנם אילו דברי שבח כלפי הנשים, אך זה רק בתור הפליה מתקנת.
בקיצור כל ההתיחסות היא זלזול כלפי הנשים. לא נעים. אבל, זו המציאות.
תוקן על ידי האגואיסט ב- 05/02/2009 10:11:03
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 19:17 |
|
| |
אגואיסט יקר!
למרות שאתה מנסה לעורר בי רגשות קיפוח, אני לא חשה כך.
איש שונה מאשה, פשוט מדובר בחומר אחר, כמו אבן ועץ למשל, יש להם פונקציות דומות, אך ההבדל הוא מהותי.
העולם נברא עם קודים, מה שקרוי בפינו "הטבע", כל סטיה מקודים אלו מפרה את האיזון בו.
כאשה עובדת, מפרנסת, שותפה בכל דבר וענין בתא המשפחתי, [גם באדמיניסרטיביות] יש בי את הקול הקטן שכן מחפש את היעווד המקורי ולהיות מפורנסת ע"י האיש.
בעני העובדה שהבעל לומד ואשתו מפרנסת, היא זו המקוממת, הפרת האיזון מותירה שובל נוכחות בסגנון "עבודת פרך" שעליה אמר המדרש, שנצטרכו הגברים לבצע עבודות נשים ולהיפך.
[כמובן שאין הנ"ל מתיחס למקרה בו ישנה פרנסה ממקור אחר, או שיש בחירה במודע בחיי לחץ ועוני .]
צר לי שאתה מפרש את "עזר כנגדו" בפירוש "דרשני שבע ברכות",
כנגדו, כפשוטו – מולו. כמו בקידוש לבנה "כשם שאני רוקד כנגדך"
שונה גודל הפונט
תוקן על ידי ניהול_משני ב- 06/02/2009 2:40:01
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2009 05:26 |
|
| |
נביאה יקרה!
נושא הפמיניזם אינו דן בעיקרו בערכיות האשה אלא במעמדה החברתי!
גם אם נמצא דברים בהם האשה מקופחת מן הגבר, אבל ברור שעלייך להכיר בערכך הרם ולא להכנס חלילה לשפל מחשבתי בשל עובדת הקיפוח, הרי בזאת כולם מודים שבלי האשה, הגבר הוא חצי בן אדם... ושוב, כמו שאמרתי, הנושא סובב סביב מעמדה החברתי וזכויותיה של האשה ביחס לגבר ולא בערכיותה וחשיבותה של האשה!
ולאגואיסט (ממש לא נעים לי לקרוא לך ככה...) אכן אנו מוצאים שהתורה מפלה את האשה לרעה, וזה זמן רב שבאמת מוקשה אצלי ענין זה בעיקר בפרשת הירושה, תאר לך הורים מולידים בן ובת ומותירים ירושה, ע"פ דיני התורה הבן יורש הכל ולבת לא נותר אלא לבכות את מר גורלה!
איה הצדק והיושר בזה? האם התורה היתה עד כדי כך שוביניסטית?
הלא השוביניסטים הגדולים ביותר לאורך כל הדורות לא העלו על דעתם לנשל את הבת מירושה, כולם מבינים שצריך לשים איזה שהוא גבול לשוביניסטיות. א"כ איך נתפוס ענין זה?
עוד בענין הפמיניזם וזכות הבחירה לנשיים: http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2567335&forum_id=20504
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2009 06:01 |
|
| |
א'. רציונליסט נכבד! אני מאד נהנה מהפורום שלך. תודה.
ב'. אין לי שום בעיה שתכנה אותי אגואיסט ולו משום שאני בחרתי בכך. ויותר מזה, אני גאה בזאת.
ג'. הבאתי לכאן כמה קטעים שיענינו אתכם. על המצב הפמניסטי כיום, מפרספקטיבה שובניסטית
קצת הומור לא יזיק!!!
הפמיניזם בשנות ה-20
תנועת הפמיניזם גדלה עם הזמן, ורונאלה פישר הייתה, בעל כורחה, אחת ממובילות המאבק. עמי ארבל נדחק לשוליים בגלל היותו גבר - דבר שהפמיניסטיות הוקיעו. עקב ריבוי תקריות של השתנה על רצפות שירותי גברים, נטישת נשים את המטבח, סירוב נשים להיכנס להריון, שביתת אימהות וצפיית נשים במשחקי כדורגל, נאסרה פעילות פמיניסטית במדינות רבות, ופעולת התנועה הפכה מחתרתית. כך הוקמה המחתרת הפמיניסטית שפעלה במדינות רבות באירופה, ובמועצות הברית.
פעילות המחתרת התרכזה בעיקר בתקריות הרטבת חדרי שירותים לגברים, התפרצות למשחקי כדורגל, ואף נרשמו מספר מקרים בהן החלו נשים ללבוש מכנסיים ואף להתגלח. כתגובה החלה להתגבש תנועה הפוכה, גם היא דורשת שיוויון ואחווה בין המינים, וכללה זכרים שניסו להידמות לנשים בדרכים שונות. התנהגותם הייתה נשית, והם החלו לעסוק באופנה, עבודות בית, עיצוב שיער וטיפוח הגוף. אנשים אלו נתפסו כמגוחכים בעיני החברה, מאבקם לא חולל כל שינוי, והם כונו בשם הומואים.
המהפכה הפמיניסטית
בשנת 1930, עקב משבר נייר הטואלט הגדול, הביא תסכולו של הציבור לפיתוח דעות לאומניות קיצוניות, ולערעור מערכת המוסכמות שהיו קיימות עד אז בעולם. מצב רופף זה נוצל בין השאר ע"י המחתרת הפמיניסטית, ועד מהרה היא תפסה, בפיקודה של לימור לבנת את השלטון במדינות רבות באירופה, כאשר נשים רבות מקרב השלטון מסייעות להשתלטות על המדינה. לאחר מכן פעלה לימור לבנת לבצע צנטרליזציה בכל המשטרים והחלה להסמיך אותן לשלטונה. בנאום שנשאה בכנס הנשים, ופורסם בגיליון השני של בטאון המפלגה הפמיניסטית - "לאשה" אמרה בין השאר:
- "גבירותי, אנחנו הולכות לכונן סדר חדש בעולם. עולמנו מפורד כיום למדינות ולעמים ולשבטים ולמשפחות. אך מכנה משותף יש לכולם. בכולם יש נשים. ואני קוראת לכן היום, בקריאה נרגשת! נשות כל העולם! התאחדו! התאחדו נגד המין הגברי, הראו לכולם מי הוא המין החזק, הראו מי צריך לשלוט. יחד - רק כולנו יחד - נוכל להביא למהפכה. Everything THEY can do, WE can do better -- מי ייתן, ואף אלוהים בעצמה תיתן לנו את בירכתה להמשך המאבק".
חיי הגברים בצל המהפכה
החיים תחת שלטון אימפריית הנשים היו קשים מנשוא עבור הגברים. משחקי הכדורגל נעשו ספורט לנשים בלבד, על אף שאלו לא הבינו אותו. נסגרו כל שירותי הגברים, ובמקומם נפתחו שירותי גברים לנשים בלבד. כאשר עוד ועוד נשים הצטרפו למהפכה החל גל גירושים אדיר בכל העולם, ונרשם מספר שיא של נשים שרצחו את בעליהן. נפתחו מכוני זנות בהם נשים ניצלו גברים מינית, וזכויותיהם של גברים נשללו בהדרגה. בהמשך נפתחה שביתת לידות שנמשכה כ-6 שנים. כך נמשך השלטון הפמיניסטי הנוקשה במשך כ-16 שנים, כאשר נשים בלבד היו בשלטון. נאסר על נשים להתחתן עם גברים, נאסר על גברים להוציא רשיון נהיגה, וכמו כן בכל בית על פי חוק היה חייב להופיע מיקסר - סמל המהפכה.
בעת המהפכה חלו גם כן רפורמות במדע ובאומנות. בקרב חוגים דתיים של נשים, הופיעה תאוריה לפיה בסיפור בראשית היה זה הגבר שפיתה את האישה לאכול מפרי עץ הדעת. תאוריה זו הופרכה עד מהרה ע"י תאורטיקנית קיצונית יותר, חווה-ללז מאן, שהוכיחה שהאישה אינה פגיעה לפיתויים. הנוסח החדש הוא אפוא: הגבר ניסה לפתות את האישה, והיא צחקה עליו ואמרה שיש לה כאב ראש, והלכה למיטה קרוא את "(הספר) הקטן הכחול של הפמיניסטיות". הגבר נשאר אפוא עם חצי נחש ביד. כמו כן שהאישה נוצרה אחרי הגבר "עזר כנגדו" - כדי להוכיח שרק בזכותה הוא ממשיך להתקיים. בעיתונות הוצגו הגברים כיצורים רפי שכל שאינם יודעים להסתדר באופן עצמאי ותלויים אך ורק בנשים. הנשים שילדו באותה התקופה ביצעו הפלות, אם היה מדובר בבן זכר, מה שהביא להידלדלות המין הזכרי בהדרגה, וגברים גודלו בנפרד במעבדות במטרה להבטיח את המשך קיום הגזע. בזמן המהפכה נרשם מספר גבוה של תאונות דרכים עקב ריבוי הנשים הנוהגות ונפתחו מכוני ליווי לנשים בלבד. כמו כן החל להתפרסם בטאון המפלגה הפמיניסטית - "לאשה".
סיום המהפכה
המהפכה הסתיימה לאחר 16 שנים עקב היכחדות המין הגברי, למעט מספר גברים. כמו כן, החלו נשים לפעול במטרה להפיל את השלטון והחלו לקרוא לשיוויון בין המינים. בשנת 1960 בוצע נסיון הפיכה בו מאות נשים מתוסכלות מינית חטפו את לימור לבנת והשתלטו על האימפריה הפמיניסטית. היו אלו נשים שהאמינו בעקרונות חדשים של אינטראקציה בין מינית. כיסי התנגדות של נשים ליברליות בשיתוף פעולה עם גברים החלו למוטט את השלטון ולכונן משטר שיוויוני. לימור לבנת נעלמה מהשלטון. אך על פי השמועות היא היא ירדה לה, מחתרת, ועודנה חיה ובועטת, ופועלת למען הפמיניזם.
תקופה חדשה
בשנים שלאחר סיום המהפכה הפמיניסטית החל מספר הגברים לעלות בהתמדה, עקב ריבוי הנשים הפנויות ואי השימוש בקונדומים - שייצורם הופסק עקב המהפכה. כך נולד דור חדש של גברים. בהתמדה שונה המאזן החברתי לאחר מכן, וכיום הגברים נמצאים בעמדות מפתח - המין החזק, אך עם זאת פחות מאשר בעבר.
הפמיניזם כיום
התנועה הפמיניסטית קיימת גם כיום. כמו כן בטאון המפלגה - "לאשה" השתנה והפך לעיתון פנאי אשר גם גברים מורשים לקרוא בו. זרם קיצוני בנאו-פמיניזם קורא להחזיר את המצב הישן ואת שלטון הנשים, ועקב אמונותיו הקיצוניות נאסר על ארגון המחזיק בדעה זו להפיץ אותה ברבים.
הפמיניזם אף חולל מהפך בצה"ל- שם הוקמה יחידת קרקל. יחידה זו היא יחידה קרבית של גברים ונשים (אם כי אם נשפוט לפי המראה וההתנהגות, הבנות הם הגברים והבנים הם הנשים). יחידת הקרקל היא מהבדיחות הגדולות על הפמניסטיות. יחידת קרקל שומרת על הגבול עם מצרים - גבול כל כך לא חשוב שאפילו אין בו גדר ובנוסף, הדבר היחיד שעובר בגבול הוא סוחרי סמים ונשים. למרבה הצער קרו מקרים בהם סוחרי הנשים מצאו את חיילות קרקל ובטעות חשבו אותם לפרוצות וכתוצאה מכך לקחו את בנות קרקל ומכרו אותם בשטחים.
נ. ב. נביאה יקרה! תרגישי בנוח גם לגברים יש חסרונות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2009 06:22 |
|
| |
יש למישהו אולי בדיחות בנושא ה"פמניזם", "שובניזם", וכדו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 08:51 |
|
| |
אני מרגישה בנח, כפי שהסברתי לעיל, מדובר בהבדל מהותי. תודה בכל אופן
לגבי ענין הירושה - ההסבר לכך הוא שמירת הנחלות אצל השבטים
.
התורה דוקא גילתה גמישות בענין, [ראה בנות צלופחד]
האמת, שמשנתי סדורה בנושא, ולמרות שנחנתי בכישורי תימצות בסיסיים, חוששתני שיקשה עלי הן מצד הקף הדברים והן מהפן הפיזי להעלותם על גבי במה מכובדת זו.
לסיכום, רבותי, אגואיסט ורציונליסטי:
בעיני, העיסוק בפמיניזם, כמו הענין האקולוגי, הנו טרנד שנועד להרגיע את מצפונם של אנשים מסוימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 11:39 |
|
| |
אני לא קונה את השטיות האלה של חלוקת תפקידים בעולם לפי מין,אם אתה גבר-אתה צריך ללכת לפרנס את המשפחה,לקבל ארוחת צהריים ,שיכבסו לך את הבגדים וכו' וכו'
אני לא קןנה את השטיות האלה שאישה צריכה להיות במטבח,לגדל את הילדים,להיות עקרת בית ממורמרת כל חייה.
אבל-אני גם לא קונה את כל הרעיון של פמניזם-וזה לא אומר שאני לא פמניסטית,אני בהחלט כן,אבל אני לטובת האיזון-
אני בעד שהאישה תצא לעבוד,תקבל שוויון זכיות מלא ,תקבל שכר כמו גברים(ישנם מקומות העבודה שעדיין נותנים פחות-לצערי הרב)
אבל אני גם בעד האישה תהיה עם הילדים,שלא תשכח שחוץ מכסף וקרירה יש גם בית ומשפחה ,כדי שהילדים לא יגדלו עם בעיות נפשיות(ולא חסר) ולא יגדלו עם מטפלת.
וכן גם לגברים לא חסר-חוץ מלשבת רגל על רגל(ברוב המקרים,לא מכלילה חלילה....)לשבת מול המחשב להתעניין ב- כדורגל/כדורסל וכו', יכולים להושיט יד ולדוגמה-לנקות,לסדר,להכין אוכל,לצאת עם הילדים ,בגלל כשהם יגדלו לא יצאו עם בעיות על חוסר הדמות של האבא בבית
וסלחו לי-האגו הגברי שלכם לא יפגע אם תכנסו למטבח,תלכו עם האישה לקנות בגדים(או תקנו בגדים לעצמכם ,גוד..לא חסר כאלה שהולכים עם הבנות זוג שלהם-אבל אולי ככה עדיף ),מידי פעם מותר גם לכם לבכות-ולא רק בלילה.
ובכן חברי היקרים,פמניזם זה טוב! שוויון זכיות זה מעולה! -אבל לא לשכוח גם איזון.
בהחלט!
*--
*
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 01:01 |
|
| |
הנשים יודעות לצעוק כל היום, רק "פמניזם". אבל, נראה אשה שתכעס על זה שגבר פותח לה דלת של בית, רכב, או מזמין אותה למסעדה. ו"כמובן", הכל של חשבונו. היכן השוויון, הא !?!?!?!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 01:05 |
|
| |
אריסטו היקר, אבל למה הגברים מנסים להוכיח שהם שוביניסטים?
אולי זה יותר גברי? יתכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 01:33 |
|
| |
הגיוניי. אתה צודק שאריסטו מנסה לשחק אותה גברבר. אבל ברור שבאיזה מקום הוא צודק מכיון שבמה שנוח לנשים להרגיש נשלטות על ידי הגבר הן עושות זאת ברצון, וכשהן קצת מרגישות מקופחות ישר הן צווחות .
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 09:02 |
|
| |
דעתי היא לא כדעתך.
וגם אם נכונים הדברים, נא לא לשכח שגם הגברים מתנהגים באותה צורה, ולעיתים קרובות מאד!
מפאת כבוד הפיינליסטים, אמנע מלתת דוגמאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 15:34 |
|
| |
אריסטו, אפלטון, נביאה, דעותיכם סובייקטיביות בעליל!
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2009 16:06 |
|
| |
חזן גדול .
מדוע אתה מלעיז כך על חברי פורום יקרים אלו ??
ואולי תפרט יותר על מה באה הצהרתך הנחרצת... הלא כל דעה היא לטובת מישהו, ואם במקרה אותו מישהו, יטען את הטענה, זה יהפוך אותה לטענה סובייקטיבית?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2009 14:20 |
|
| |
תוקן על ידי Tehillllla ב- 23/02/2009 14:16:04
|
|
|
|