בית פורומים פורום הפילוסופיה

כולם אגואיסטים ! כולל האלוהים !!!!!!!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/2/2009 02:57 לינק ישיר 
כולם אגואיסטים ! כולל האלוהים !!!!!!!!!

ברור לכולנו, שכל אדם עושה מה שעושה אך ורק מכיון שרוצה בכך. וגם אם אני כופה בן אדם לעשות מעשה, באיום על חייו ועשה אותו אחד את המעשה הרי שעשה זאת מרצונו הבלעדי. משום שהיה יכול לסרב ולמות. בהכרח שאין משנה לנו מה המניעים של האדם לעשיית המעשה כי בסוף תמיד יעשה זאת מרצונו.

ולעניין האלוהים, גם אם ננקוט כגישת הרמח"ל שאלוהים ברא את העולם כדי להיטיב לנו. הרי שנהנה מכך ועושה זאת כי זהו רצונו להיטיב. [להבדיל, כמו שלנו יש רצונות...] 

אני כשלעצמי חושב שאין שום בעיה להיות אגואיסט (ואני אף גאה בזה), רק שהתרגלנו שזה דבר לא טוב. אבל, לזה באתי אך ורק כדי לשבור מוסכמויות.

נ.ב. למי שלא נוח עם רעיון שכזה מוזמן להגיב.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 09:08 לינק ישיר 

1. נראה לי שלא כותבים שם השם אלא בק'.קרי: "אלוקים".

2. בעיקרון, מסכימה עם הדעה שכולנו אגואיסטים, גם זה שמחרף נפשו על קיום מצוות תוך התעלמות והתגברות על יצריו השונים, הרי עושה כל זאת למען רווחתו, הלא כן?

לגבי אגואיזם של האלוקים, גדול עלי, קטנתי מלהגיב, אבל משהו נשמע לי לא תקין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 19:06 לינק ישיר 

בהחלט אני מסכים שמן הטבע האנושי כל אדם דואג לעצמו ועושה רק מה שכדאי לו ונח לו.

(ועכ"ז צ"ע מסוגיית תליוהו וזבין דזביניה זביני דאמרי' אגב אונסיה גמר ומקני, כלו' אנו אומרים שרצה במכירה כדי לא למות, ואילו במתנה שאינו מקבל תמורה אז לא אומרים כך אע"פ שלכאורה גם במתנה קיים רצון גמור שהרי רוצה לתת ולא למות.)

ובכל זאת, אמת שאין בעיה להיות אגואיסט כי פשוט אין אפשרות להתנתק מזה, כי גם כשתעזור לאחרים, זה כדי לספק את תכונתך להיטיב להם וכשתכפה עצמך במצוות, זה בשביל השכר שאתה תקבל וכך בכל דבר, א"כ כולנו כאלה ואין מה להתבייש בזה.

אלא שהמוטל עלינו הוא לנתב את תכונת האגואיזם הקיימת בנו לדברים רוחניים וטובים יותר ולא להשאר עם האגואיזם הגרוע, כי אם ע"י האגואיזם שלך תעשה דברים טובים למען הזולת ולמיצוי ייעודך, מה רע?

ובאשר לאגואיזם של אלוקים לא שלא נח לי עם רעיון שכזה אבל פשוט לא נראה לי שזה נכון בגלל שאחרי הכל אגואיזם היא תכונה כשאר תכונות הקיימות בבני אנוש ויותר מזה האגואיסט מעונין רק בטובת עצמו, ואילו אלוקים אינו ישות שקיימת בה תכונות אנושיות וגם אין עצמו שהאגואיסטיות שלו תדרוש את הטוב לו
ובקיצור אין לנו שום תפיסה באלוקות שנוכל להחליט איזו תכונה יש בו ואיזו לא, רק זאת נדע שאין לו דמות הגוף ואינו גוף!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 19:11 לינק ישיר 

מבחינה הלכתית, אין בעיה לכתוב במחשב אלקים עם "ה", היות ואין על זה שם כתיבה, וכמו כן אין בעיה למחוק את שם השםשכתובה במחשב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 19:14 לינק ישיר 

מה ההגדרה הברורה של אגואיזם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 20:06 לינק ישיר 

לראות טובת עצמו בלבד כערך עליון בכל דבר, הפך האלטרואיזם שהיא מתן ערך עליון לזולת על פני העדפת עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 08:52 לינק ישיר 

המחשבון - טוב לדעת.

ואוסיף לגבי האלקים, נראה שקטנות המח האנושי, לא תופסת את עצמת הענין.
הרי האלקים אינו גוף ולא דומה לו, להשתמש במושגים אנושיים לכאורה, ולהשאילם על ישות לא ממש ברורה, כדי לסבר את אוזנינו - הדבר תקין כשאנחנו מעונינים לפאר ולרומם, אך ליחס תכונות הנתפסות כשליליות, יש בכך משם הרהור ובזיון.
זו דעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 11:58 לינק ישיר 

האם האנוכיות הוא דבר טוב ואף בריא לאדם? או שזה גורם שהיו לו שונאים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 15:32 לינק ישיר 

לנביאה - על הערתך בעניין כתיבת שמו של אלוהים, ראית כבר את תשובתו של המחשבון. אמנם לא אכחיש שזה יוצר אסוציאציה של זלזול. אבל, בואי ננסה להתגבר על תחושות מוטעות מהעבר.

לרציונליסט - שאלתך שאלה טובה. ונראה לענ"ד לתרץ שבדיני בעלויות, תמיד יש להכניס את עניין הגמירות דעת שיש בקניין או במתנה. [גם ללא שיטת אבי החזו"א שכל קניין הוא גמירות דעת שסימן לביטוייה הוא המעשה הפיזי, ואכמ"ל.] ומכיון שכך כשעשה מעשה קניין ע"י כפיה, רצונו היה רק למעשה הפיזי ולא למשמעות שיש בזה ומשום כך רק אם מקבל כסף אנו אומרים שגם התכוין להקנות בדעתו. משא"כ במתנה שלא מקבל כסף לא גמר בדעתו לתת את המתנה כי הכופה לא יכול לעולם לדעת זאת, ולכן אין סיבה שיגמור בדעתו אי לכך לא הוי מתנה. ודו"ק בזה והבן.

לכל התמהים - ח"ו לא היתה כונתי להגשים את האלוהים. אלא, להכנס לפרופורציה נכונה שאין שום בעיה להיות אגואיסט. ולו היה שייך תאורטית מושג זה באלוהים, אף הוא היה אגואיסט.

לפועל - אנוכיות אינה דבר טוב או רע. זהו דבר יחסי, והיטיב להגדיר זאת רציונליסט בפסקה הרביעית שלו שהכל תלוי בצורת השימוש בתכונה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 15:52 לינק ישיר 

אגואיסט, תשובתך מסתברת. ואולם אם היית כותב דבריך לאור דברי אבי החזו"א, היה די לי בזה שאין רצונו למשמעות הקנין רק לנתינה הפיזית של החפץ, אבל אם נסיק לא כך אלא שכל מה שיש בהעברת הבעלות זה מעשה הקנין , א"כ מה שנתן מרצונו את החפץ, זה עצמו אמור להוות סיבה לקנין ומדוע לא יועיל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2009 05:02 לינק ישיר 

אבי החזו"א אומר שהכל זה "גמירות דעת". אבל גם בלעדיו ברור שאמור להיות תוכן
כלשהוא במעשה הקניין ,לבד מהפיזי עצמו. וכשנתן את המתנה, לא נתן אותה מדין
מעשה קניין עם משמעות .אלא, כ"מעשה קוף" בעלמא.                 ונ"ל דאתי שפיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2009 16:08 לינק ישיר 

אגואיסט, אם ההגדרה של הגיוניי לאגואיזם נכונה, הרי שאלוקים רחוק מלהיות אגואיסט, ודו"ק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2009 16:17 לינק ישיר 

אכן, דקדקתי ולא מצאתי כלום... אלוקים רוצה להיטיב וזוהי טובת עצמו, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2009 17:18 לינק ישיר 

תוקן על ידי הנביאה ב- 02/03/2009 17:17:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/3/2009 23:52 לינק ישיר 

עוד פעם, אם ההגדרה של אגואיזם, היא, לראות את טובת עצמו כערך עליון, שגוברת על כל שאר הערכים, הרי שאין זה נכון לקרוא לאלוקים אגואיסט, למרות שהוא נהנה ורוצה את זה.

וכנאמר: בטל רצונך מפני רצונו. שלמרות שתבטל את רצונך מרצון, עדיין זה נחשב לביטול הרצון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2009 12:38 לינק ישיר 

א. מה הבעיה לומר שזה ערך עליון של הקב"ה וזה מתבטא רק לטובה בזה שטובת עצמו להיטיב לנו?

ב. באשכול נעשה ונשמע הסברת אחרת את האמרה "בטל רצונך מפני רצונו".

המחשבון 

אגואיסט, משנה שלמה שנינו באבות. (ב ד), בטל רצונך מפני רצונו. פי', לאדם שתי כוחות הפועלים בו, השכל והרגש, ואנחנו קוראים לשכל שיפעל לביטול רצון הרגש ע"י שיפעיל את רצון השכל, (ועי' אשכול מי אני ומי עצמי), בעולם הזה, רוב האני מתייחס לרגש ולחומר, אלוקי, נשמה שנתתי בי, וכשאנחנו דורשים לבטל רצון, מדובר על החומר.

והיהודים דאז, (טרום יהדות), בטלו רצונם הרגשית, מפני הבנתם השכלית. דוק ותשכח.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > כולם אגואיסטים ! כולל האלוהים !!!!!!!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext