בית פורומים פורום הפילוסופיה

למה נברא העולם????

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/2/2009 20:40 לינק ישיר 
למה נברא העולם????

היי כולם!
אני חדשה פה בפורום, ולא יודעת אם נושא האשכול באמת מתאים לפורום הזה. אז אם לא, תגידו...

אז ככה, יש לי שאלה שמנקרת במוחי זה זמן רב והינה היא לפניכם:
"למה נברא העולם הזה? למה?"
ואסביר את עצמי
למה אלוקים ברא אותנו? היה תוהו ובוהו ואז הוא ברא את העולם, למה? כי שיעמם לו או מה? לפעמים אני מרגישה כמו המשחק שלו! כמו איזה צעצוע של אלוקים שהוא משתעשע בו. נותן לו כאב חולי ויסורים שפע ברכה הצלחה וכו'...

ועוד משהו,
מה המטרה של העולם בסופו של דבר? כולל העולם הבא... זה בעצם מתחבר לשאלה הקודמת. למה יש את כל זה?
למה בכלל נברא העולם???

מקווה שתוכלו לענות ולעזור לי
סתם עוד אחת...

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 21:41 לינק ישיר 

מצפה לתשובה דתית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 22:59 לינק ישיר 

לא יודעת...
לפעמים אני משתגעת, יוצאת מדעתי, למה אני צריכה להגיע לדברים האילו בכלל?
למה אני צריכה, ועוד בגילי, להסתבך בזה?
אוףףףףף

תוקן על ידי 0תם_אחת ב- 10/02/2009 22:55:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 23:03 לינק ישיר 

אם את מצויה בכזה בלבול אני מציע שבמקום להתמקד בשאלות למה העולם נברא בכלל, כדאי לך יותר להתמקד בשאלה אחרי שנראנו מהי מטרתינו ומה מוטל עלינו לעשות בסופו של דבר כמו ששאלת בעצמך בסוף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 23:04 לינק ישיר 

הערה חשובה ביותר!!!!!!
אני לא מנסה לערער איכשהו את האמונה של משהו! אלא להפך, לענות על שאלות באמונה שלי עצמי וכך לחזק אותה- את אמונתי
שלא יצא ההפך...
בברכה,
סתם אחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2009 23:06 לינק ישיר 

סתם אחת! כנראה משהו מציק לך וכך הגעת לשאלות כאלו. אמנם לא בדיוק הבנתי את כוונתך אך אשתדל לענות לך.

אלוקים ברא את העולם כדי להיטיב עם ברואיו. גם הרע שנראה לך הוא בעצם טוב (רק נראה כרע מסיבות שונות).

יש צדיק ורע לו ויש תורה וגדולה במקום אחד. לעולם לא נבין הכל. כמו תמונה שבכל פעם רואים רק חלק זעיר ממנה, ולעולם לא נדע מה צוייר בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 15:40 לינק ישיר 

ברוכה הבאה, את בהחלט לא "סתם אחת"....

ולענין:

שאלה שמנקרת במוחי היא, ממתי קיימת התורה?, האם נבראה?, האם היתה שם מאז ומעולם? לשם מה?

בכל אופן, ידוע כי הקב"ה "הסתכל באוריתא וברא עלמא", כלומר, כל מה שקרה, קורה ויקרה, בהתאם לכתוב.

השאלה היא זו שכתבתי בראשית דברי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 15:53 לינק ישיר 

קיימים כמה דברים שנבראו לפני בריאת העולם. ביניהם: המים, הרוח, האש, התורה וכסא הכבוד.אך לא הייתה שם מאז ומעולם אלא מס' שנים קודם לכן (אינני זוכרת את המס' המדויק)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 15:57 לינק ישיר 

בחז"ל מובא שהתורה נבראה תתקע"ד דורות לפני שנברא העולם.

כמובן שזה תמוה כי אפשר לחשב דורות קודם בריאת העולם? וברור שאין זה כפשוטו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 16:00 לינק ישיר 

האם היה מושג של זמן לפני בריאת העולם?

האם הזמן, לפחות בצורה שאנו מכירים אותו, הנו יצירה יחודית לכדור הארץ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 16:36 לינק ישיר 

היה מושג של זמן שהרי כתובות מס' השנים שהתורה קדמה לבריאת העולם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 16:38 לינק ישיר 

גם אם התורה קדמה להכל הנביאה, והקב"ה בתסכל בתורה וברא את העולם, הוא עדיין כתב את התורה ותכנן (כנראה...) את הכל... אז למה? למה הוא ברא אותנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 17:00 לינק ישיר 

התורה היא התגלמות החכמה האלקית.
אין בכח מוחינו המוגבל להבין חכמה זו.

ואני שואלת:, כתוב בתורה מהלך הבריאה, בינהם בריאת גוף האדם. "ויפח...נשמת חיים", כלומר הנשמות היו שם קודם?, לא מתואר אופן בריאת הנשמות.

כי אם הנשמות היו שם קודם, סביר להניח שהקב"ה ברא את הכלים כדי להוציא אותן מהכח אל הפועל ולהביאן לידי הגשמה. [תרתי משמע].
מדוע בחר דווקא באופן זה?
לאלקים פתרונים.

[או החברים החכמים יוכלו להטעימנו?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 19:49 לינק ישיר 

מה השאלה? סדר ההשתלשלות?
תתקע"ד דורות (לא שנים, כפי שכתבו) לפני בריאת העולם נכתבה התורה ע"י הקב"ה באש שחורה ע"ג אש לבנה. וראה  הקב"ה שאין העולם יכול להתקיים כ"כ הרבה שנים ללא התורה, עמד ומחק את כל הדורות שהיו בתכנון,  והתחיל עם אדם הראשון. שזה רק כ"ו דורות, ואת הקצת הזה עוד היו יכולים לסבול.
את העולם הזה, ברא ה', כדי להיטיב לנו, כידוע. וכדי שנקנה את הטוב בעצמנו, העניק לנו מערכת יצרים נסיונות ושאר הדברים, כדי שנעמול לבד על הטוב, ואז יחשב הטוב כשלנו, לפי שעבדנו עליו, משך זמן העבודה , הוקצבה לכל אחד ואחד מאיתנו, לסך מסוים של זמן, שלאחר מכן הוא מועבר לעולם הגמול, לקבל את השכר המגיע לו, בדיוק את סדר הדברים אפשר לראות בהרבה ספרים, (אני נהניתי מאד מספר "דרך השם" לרמח"ל, ספר מעמיק מאד ויפה).
לשאלה, מה יש לו מזה, ת. כלום. רק הענקת הטוב, שאחד שהוא טוב רוצה להיטיב.
לשאלה מתי נבראו הנשמות, א, לא כל דבר שנברא כתוב בבריאה. ב, ויפח באפיו נשמת חיים כותב הזוהר, "מאן דנפח מדיליה נפח", וזה בעצם החלק אלוקה ממעל שיש לנו, ואת זה לא היה צריך לברוא, כמובן. (אלא שצ"ע מהאדיבמות סב., ע"ז ה., ונידה יג. "אין בן דוד בא עד שיכלו כל הנשמות שבגוף" ופירש"י בע"ז, "אוצר יש ששמו גוף, ומבראשית 'נוצרו' כל הנשמות העתידות להיוולד, ונתנם שם" ע"כ. וע"ע ישעיהו נז, "ונשמות אני עשיתי" וצ"ע).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2009 20:33 לינק ישיר 

ברוכה הבאה לפורום, את בהחלט כן "סתם אחת"... ושמך הולם את שאלתך.    "ס ת ם " בצחוק.....

א. מושג הוא לא בריאה, הלכך זמן היה לפני הבריאה. ברם, אורך זמן לא היה. ואין שום משמעות לתתקע"ד דורות האלו.

ב.
שאלתה של סתם אחת מה עשה אלוהים לפני הבריאה. נשאלת שוב, מה עשה לפני כתיבת התורה?

ג.
לא שייך שהתורה תכתב לפני הבריאה כי זה סותר את הבחירה. א' מבחינה תאורטית. ב' מעשית, משום שאין מצב שקרח קרא בתורה שהוא יבלע באדמה והמשיך את מעשיו. וכן הלאה יש עוד אלפי דוגמאות ואכמ"ל.  

ד.
בעניין הנשמה היא אף פעם לא נבראה. אלא, היא חלק אלוה' ממעל. והוכחה לכך שגם אם ביכולתו של אלוהים ליצור מכונה חושבת. אך שאותה מכונה, תרגיש את האני שלה איננו אפשרי. ולכן ברור שהנשמה אינה בריאה. ומי שרוצה יעיין בזוהר באריכות על כל העניינים הנ"ל.

תוקן על ידי אגואיoט ב- 11/02/2009 20:30:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2009 14:44 לינק ישיר 
העולם (לפי דעתי)

העולם נברא בשל המתח בין אהבה וחופש..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > למה נברא העולם????
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext