| נשלח ב-12/2/2009 19:03 |
|
| |
על רגשות---- האם זה אפשרי?
האם ישנה דרך לשלוט על הרגש?
פעמים רבות הרגש כ"כ חזק שהוא מעוות כל דרך חשיבה הגיונית וישרה
האם יש דרך לשלוט עליו או שמה מי נולד עם הרבה רגש, נדפק?...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2009 19:51 |
|
| |
א. אין הכי נמי, מי שנולד עם הרבה רגש נדפק, דפיקה קטלנית !!!!!!!
ב. ברור, ללא שום צל של ספק שאפשר לשלוט ברגשות. [בשביל מה יש שכל ?]
ג. זהו קצת פרדוקס כיון שלמי שיש חשיבה הגיונית וישרה אין רגש כ"כ חזק. לכאורה.
נ.ב. אני מבין ששאלה זו נועדה לבנות המין היפה שבינינו. מכיון שלגברים זוהי לא שאלה רלוונטית.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2009 19:57 |
|
| |
| אגואיoט כתב: |  | א. אין הכי נמי, מי שנולד עם הרבה רגש נדפק, דפיקה קטלנית !!!!!!!
ב. ברור, ללא שום צל של ספק שאפשר לשלוט ברגשות. [בשביל מה יש שכל ?]
ג. זהו קצת פרדוקס כיון שלמי שיש חשיבה הגיונית וישרה אין רגש כ"כ חזק. לכאורה.
נ.ב. אני מבין ששאלה זו נועדה לבנות המין היפה שבינינו. מכיון שלגברים זוהי לא שאלה רלוונטית. |
|
א. וואו... בא לי למות אחרי זה.. או שאני כבר מתה.. כי נדפקתי דפיקה קטלנית...
ב. מהי הדרך לשלוט בהם?
ג. אז מה זה אומר, שאין לי חשיבה הגיונית וישרה?
נ.ב. טוב שאתה מודה....
תוקן על ידי 0תם_אחת ב- 12/02/2009 20:01:13
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2009 21:04 |
|
| |
א. את לא צריכה למות בגלל זה כי אף פעם לא מאוחר ואפשר לשנות.
ב. להתחיל לחשוב. לדוג' אם הפסדתי כסף מה יעזור לי להתעצבן וכי הכסף יחזור אלי. או אם כואב לי מה יעזור לבכות מה? יפסיק לכאוב לי? בקיצור לחשוב תמיד תכלס' מה שווה ומה לא...
ג. לא אמרתי את זה. אמרתי רק לכאורה...
נ.ב. אין פה מה להודות, אני גאה בזה שאני אדם קר ושכלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2009 21:12 |
|
| |
סתם אחת! אמנם קשה אך בהחלט אפשרי להשליט שכל על רגש.
אומרים שהמרחק בין ''וידעת היום'' לבין ''והשבות אל לבבך'' רחוק מאוד, אך בכ''ז יש לו גדר מרחק והוא לא אינסופי.
מי שנברא עם הרבה רגש אינו נדפק כדברי אגואיסט משום שכל תכונה אפשר לנתב לחיוב ולשלילה.
ולדעתי, חשיבה הגיונית היא ללא קשר לרגש. יכול להיות אדם חושב ורגשן, לא אגואיסט?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2009 00:42 |
|
| |
תוקן על ידי אריoטו ב- 13/02/2009 0:38:56
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2009 00:45 |
|
| |
|
|
רותם, אני לא מבין. את לא מסכימה איתי, שאדם שחושב באופן שקול ומדוד, הוא ממילא יותר מרוסן ושולט ברגשותיו. לדידי חשיבה הגיונית ,מכריחה תוצאות מאופקות. ולכן אני שאומר שזה סותר לרגש.וחוץ מזה אם תסתכלי טוב במה שכתבתי תראי שכתבתי רק "לכאורה".
ברור שאפשר לשנות כל דבר ולנתב לכיוון חיובי. וזהו אשר כתבתי, שאף פעם לא מאוחר ותמיד אפשר לשנות. [ואני ממליץ פעם הבאה לראות את מה שאני כותב, לפני התגובה.]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2009 02:31 |
|
| |
אכן, שכל חזק מסוגל לשלוט ברגש אבל זוהי בדיוק הבעיה המוצגת, מפני שבעל רגש חזק בדר"כ זה מפריע לו מכיון שהוא יותר רגשן משכלי, כך שאין זה פיתרון רלוונטי לומר לו לשלוט על רגשותיו בעזרת שכלו.
מה שכן הייתי ממליץ לבעל הרגש החזק, שיידע וישתדל לנתב את הכח החזק הזה לדברים חיוביים, יש הרבה מה לעשות עם רגש ולא נכון רק לתפוס אותו כדבר שלילי.
זה באופן כללי, באופן פרטי צריך לדבר על כל מקרה לגופו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2009 02:36 |
|
| |
אני חושב שגם בעלי רגש חזק יכולים ללמוד להדחיק רגשות. [מנסיון.. לאו דווקא שלי.]
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2009 03:12 |
|
| |
זה נכון ואפשרי אך לא כ"כ בריא, אני מתכוון, אם באופייך אתה בעל רגש חזק, כדאי שתנסה למצוא בזה את הטוב ולהשתמש עם זה לדברים חיוביים ומועילים יותר מאשר תבזבז את זמנך בניסיון כושל, ע"פ רוב, להדחיקו לטובת השכל.
כי אם השכל היה בטבעו חזק יותר, לא היה צורך במאבק נוקשה, ורק מפני עודף הרגש הוצרכת להתגברות השכל ולזה צריך עבודה רבה ומייגעת, רצופה בכשלים, נפילות ואכזבות, אם אתם מבינים למה אני מתכוון.
תוקן על ידי רציונליסטי ב- 13/02/2009 3:56:33
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2009 03:49 |
|
| |
אנחנו מבינים טוב למה אתה מתכוין.
אבל, התוצאה שווה את ההשקעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2009 09:14 |
|
| |
לדעתי, א''א להדחיק רגשות! אלא במקרים ספציפיים אפשר לנסות להשליט השכל. אך באופן כללי, אדם שנולד רגיש לא יצליח
לשנות זאת. רגשנות זו תכונה ולא מידה!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2009 11:46 |
|
| |
אגואיסט - גם בני המין ה"מכוער" לוקים ב"דפיקה הקטלנית", לדבריך, עיין ערך "בריסקערעס" ו"חזונאישניקים" [ככה כותבים, אני מקווה].
עם זאת, בנות המין היפה [למה כתבת בינינו, אתה יפה?] נחנו במידה גדושה של אינטואיציה שעל פי רב מנחה לכוון הרצוי.
שכל ישר שאינו מגיע עם מנה נאה של רגש, מקשה על אנשים באינטרגרציה הבין אישית וביצירת קשר הדדי עם זולתם, ומאחר שכבר אמר חוני המעגל בשעתו "או חברותא או מיתותא". החומרה ברורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2009 14:20 |
|
| |
לא הבנתי את כל האריכות. השאלה היתה אם יש אפשרות לשלוט על הרגש. ת. ודאי, כל הלכות דעות ברמב"ם, מבוסס על שליטה ברגש, כל המידות או לפחות רובן, הן רגשיות. ושלשת רבעי יהדות זה לשלוט על הרגש.
אכן, כל אחד בכמות שהוא קיבל, קשה לו או קל לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2009 19:14 |
|
| |
אז איך? איך אני יכולה לשלוט ברגשות האילו???
תמיד הם הורסים לי הכל....
תוקן על ידי 0תם_אחת ב- 14/02/2009 19:22:39
|
|
|
|
|