|
|
| נשלח ב-13/2/2009 06:48 |
|
| |
נח לו לאדם שלא נברא, האומנם?
בקר טוב חברים!
התעוררתי עכשיו (תרתי משמע) בתוך הפורום לנושא שחז"ל מדברים עליו בענין בריאת האדם.
נחלקו ב"ש וב"ה האם נח לא לאדם שלא נברא יותר משנברא או נח לו שנברא יותר משלא נברא, נמנו וגמרו, נח לו לאדם שלא נברא וכו'.
דבר ראשון אני רוצה שתסבירו מה זה נח לו? למי נח? הרי הוא לא נברא?!
ועוד, הרי כל הזמן מכניסים לנו בראש שצריך להודות לקב"ה על כל נשימה ובכל התפילה מוזכר ענין ההודאה בתדירות גבוהה, בעיקר בבוקר כמו שעוד מעט אני יגיד, אלוקי נשמה וכו' בקיצור אני לא מבין בכלל על מה אני צריך להודות, על מה שהוא ברא אותי? מה פתאום?! הרי נח היה לי יותר שלא היה בורא אותי! רק רע בא לי כשנבראתי, כך נפסק לכו"ע!
ואל תלעיטו אותי בסיפורים שעכשיו אני יכול להגיע לדרגות גבוהות בגן עדן כי יש לי בחירה, ב"ש וב"ה בטוח גם שיקללו את זה ובכל זאת הגיעו למסקנה שלהם שנח לי לא להבראות, אז על מה אני נדרש להודות?!
חוץ מזה, למה בכלל התעוררתי? היה עדיף להמשיך לישון ולישון...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2009 08:59 |
|
| |
באמת למה התעוררת לחשוב מחשבות הבל שכאלו?
נח לו ז''א היה לו נח אם לא היה נברא, אך נברא! ''על כורחך אתה נוצר'' וגם ''על כורחך אתה מת''. בסה''כ אתה נהנה לחיות כאן
בעולם ועל כן אתה צריך להודות על כל נשימה ונשימה!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2009 11:51 |
|
| |
נח, פרושו קל.
כולנו מסכימים שהיה לאדם קל יותר למלא שליחותו בלי כל התאוות, הפיתויים והניסיונות שמחכים לו כאן, בעולם השקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2009 14:15 |
|
| |
במקרה כזה, לא היתה לו שליחות...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2009 21:38 |
|
| |
נח אין פירושו קל, נח פירושו "עדיף". אם היה פירושו "קל" לא היה שום צד בעולם שיותר קל לעבור את העולם הזה מאשר לא לעבור אותו וכפי שכבר אמר גם המחשבון, לא היתה במקרה זה שום שליחות.
כך שעדיין אני לא מבין למה עלי להודות אם באמת היה עדיף שלא הייתי, גם את רותם אני לא מבין, בודאי שההודאה היא לא על מה שכיף לי פה, הכיף הוא רק רגעי ותו לא, ההודאה ודאי הרבה יותר עמוקה, ואת זה אני לא מבין כי בעומק הדברים בעצם רק נכנסתי לסיכון אדיר בזה שבאתי לעולם בעל כרחי ובעצם זה נעשה לי עוול ועל מה להודות?!
אתם המומים?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2009 21:43 |
|
| |
אנשים לא רוצים למות רק בגלל הכיף הרגעי? מה עם כל המצוות שאפשר לקיים כאן? אמנם נכנת לסיכון אך כעת אתה כאן בפנים ויכול להרוויח מהסיכון הזה. נסיון לש' נס= רוממות!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2009 21:47 |
|
| |
אבל הסיכון לא היה שווה לכן על עצם זה שהכניסו אותי לסיכון שלא שווה לי בעל כרחי, אין לי מה להודות!
נכון, עעשיו שנבראתי אז אין לי ברירה אלא למצות הכי טוב את מה שאני יכול אבל היה עדיף לוותר על זה, גם על האפשרות של רוממות.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2009 21:59 |
|
| |
אין הכי נמי, נוח לו לאדם שלא נברא משנברא. ואם לא היית נברא היית צריך להודות על זה... (אם היה אפשר). אבל למעשהנבראת, ואתה צריך להודות על זה שהוא ברא אותך כך, ולא חסר לך עין, לא חסר לך אצבע, הרי בתכלית הוא היה יכול לדפוק אותך כמו שצריך, כי אין מי יאמר לו מה תעשה, ואין מי יאמר לו מה תפעל. ועל עצם זה שהוא לא דפק אותך הרבה, והוא נתן לך שכל שתדע ושתבין בכלל לחשוב למה כן לומר או לא לומר תודה, מגיע לו תודה!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 03:57 |
|
| |
הפרספקטיבה שלך שגויה, כי למה לי להודות לישות שעשתה לי "רע" על זה שלא עשתה לי יותר רע ? ומה זאת אומרת יכל לדפוק אותך, מה זה גיבור על חלשים ? מגיע לו תודה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 15:20 |
|
| |
אגואיסט! דבריך צורמים לי!! (בלשון המעטה)
חבר'ה בואו נזהר יותר בלשוננו (ידינו המקלידות) שלא תצא שגגה מהן.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 21:31 |
|
| |
רותם, אני מתנצל שדברי צרמו לך. אבל, בלי פתיחות בנושאים אלו אף פעם לא נגיע לאמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 21:33 |
|
| |
יש פתיחות אסורה, לדעתי. לכל דבר צריך לדעת לשים גבול! ובל דבר אפשר להתנסח בצורה עדינה יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 21:36 |
|
| |
זה לא נידון של ניסוח, שיכול להיות עדין יותר או פחות. אלא, נידון של דברים העומדים ברומו של עולם ויש לפתוח את הקלפים על השולחן בצורה הברורה ביותר.
ודרך אגב, על השאלות עצמם ששאלתי לא ענית. וחבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 21:38 |
|
| |
אני לא עונה על שאלות ולא מגיבה על אשכולות שעלולים להכניס בי הרהורים שכאלו. מטעמי נוחות בלבד. סורי!
ועכשיו באמת! אין כאן אף אחד בדעתי?? אסור לשאול שאלות כאלו!! כי עד שאתה חושב על תשובה נשארת השאלה בלבך,
וגם לכמה שניות אסור. קיצונית? אולי! אני גאה בכך!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2009 21:44 |
|
| |
העידן של הפנאטים תם ועבר מן העולם. הגיע הזמן לחשוב קצת. לא נראה לך ?!?
וזה ממש לא חכמה להתחמק משאלות, בתירוצים של התחסדות.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|