| נשלח ב-16/2/2009 19:02 |
|
| |
צריך לומר ת'אמת ?!!!!
אנשים אומרים שתמיד צריך להגיד את האמת, אבל הם לא מתכוונים לזה כי אסור להגיד לאנשים זקנים שהם זקנים ואסור
להגיד לאנשים שיש להם ריח משונה ואסור להגיד למישהו מבוגר שהוא תקע נאד. ואסור להגיד למישהו 'אני לא אוהב אותך',
אלא אם כן המישהו הזה התנהג ממש נורא...
שמעתי ממשהו פעם שאמר שכל אמת באשר היא עוברת דרך שלושה שלבים.
ראשית לועגים לה אח"כ מתנגדים לה בתקיפות ולבסוף - מקבלים אותה כמובנת מאליה.
מה יש לכן לומר, להוסיף ???
תוקן על ידי נולד_לכתוב ב- 16/02/2009 19:01:37
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2009 19:32 |
|
| |
קודם כל, לא האמת עוברת את שלושת השלבים אלא אנו עוברים את שלושת השלבים ביחס לאמת, האמת הינה אחת ובלתי משתנית רק אנו אלה שמלאים שינויים.
ולגופו של ענין, לכאורה תלוי באיזה נושא מדובר כי לדוג' בכך שה' הוא אמת או משה אמת ותורתו אמת, אנו מקבלים זאת מיד כמובן מאליו ואיננו עוברים בזה את שלושת השלבים הנ"ל, אולם ישנם כאלה (כקורח ועדתו למשל) שגם לאמת זו לעגו והתנגדו ולבסוף (מאוחר מידי) גם קיבלו אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2009 23:47 |
|
| |
מה שאנחנו צריכים תמיד לומר את האמת, זה לא תמיד נכון אבל הרעיון של הדבר הוא שאנחנו לעצמינו תמיד נחקור לשורש האמת וגם אם לא נגיד אותה אבל לנו זה צריך להיות ברור.
כמובן הדברים שהזכרת, נולד_לכתוב, הם נכונים ובהם מוטל עלינו לשנות מהאמת כמו שכבר הורונו רז"ל שבשלוש דברים מותר וצריך לשנות מפני האמת, במסכת, בפוריא ובאושפזא, (ב"מ כ"ג:) וכ"כ ידוע לנו עוד קודם לכן שהקב"ה עצמו שינה מפני השלום. לכן זה נכון מאד שצריך לומר את האמת אבל בהסתייגות של המקרים הנ"ל.
מה שכתבת שאסור להגיד למישהו אני לא אוהב אותך, אני רוצה להסתייג כי כתוב לא תשנא את אחיך בלבבך, שלא יהיה אחד בפה ואחד בלב, אז אם אתה שונא מישהו בלב לפחות שלא תהיה אחד בפה ואחד בלב אז גם תגיד לו את זה בפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2009 23:55 |
|
| |
אנשים אומרים שתמיד צריך להגיד את האמת???
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 00:43 |
|
| |
אל תומר אמת ! אמור בררה שנחשבת!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 00:48 |
|
| |
מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 11:10 |
|
| |
המחשבון, מה לא מובן ???
רוצה שאנשים לא יגידו לך ת'אמת ???
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 11:45 |
|
| |
חוץ מבבית משפט, שביקשו ממני לומר "את האמת, את כל האמת, ורק את האמת". אף פעם לא ביקשו ממני לומר אמת, ולכן אני גם לא תמיד עושה זאת. וחוץ מחובה חברתית הדדית. אין בכך שום בעיה תיאולוגית או תורנית מכיון שאין מקור בתורה [לא שאני צדוקי, אבל...] לא לשקר והמקורות שכן יש זה ביחס לעדויות בבי"ד, כגון "לא תענה ברעך עד שקר" וכדו'.
ובעניין השלבים שאנשים עוברים עד לקבלת האמת, זה לא קשור דווקא לאמת. אלא, כל דבר שקשה לבן אדם, לוקח לו זמן לעכל. ו...כן. גם אני כרציונליסטי, האמת היא אבסולוטית!!!!!
תוקן על ידי אגואיoט ב- 17/02/2009 11:41:55
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 18:02 |
|
| |
האמת היא ערך חשוב המצביע על נקיון כפיים, כנות ובסיס לאמון הדדי.
ישנם מקרים בהם מותר ל"שפץ" אותה וזאת, אך ורק אם היא קונפליקטיבית לאחד מהערכים הנ"ל.
כל מקרה אחר - יגונה.
מאחר וחותמו של הקב"ה הוא אמת, המשמעות של שינוי ממה שלא לצורך אמיתי, חמורה שבעתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2009 22:09 |
|
| |
אגואיסט, יש פסוק בתורה שלנו, "מדבר שקר תרחק" שכחת? גם זה קשור רק לבי"ד?
נכון, אני מסכים שזה לא לאו או איסור מוחלט. אבל מה שלא יהיה ברור שהתורה מראה לנו בזה את גנותו של השקר מבחינתה וזה אמור להספיק לנו כדי להתרחק מזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 01:26 |
|
| |
גם על פסוק זה אני מדבר. והוא נאמר על נושאים ספציפיים לחלוטין.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 01:30 |
|
| |
יש פסוק מפורש בתורה, "לא תשקרו, ולא תכחשו איש בעמיתו"
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 01:31 |
|
| |
מותר לשנות מפני השלום, ומכלל הן אתה שומע לאו...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 01:35 |
|
| |
הפסוק "לא תשקרו, ולא תכחשו איש בעמיתו" הולך על דיני ממונות שאין ללווה להכחיש חובתיו.
ומה שהתורה מזהירה אותנו לא לשקר או להתרחק מכך.זה כפי שכתבתי לעיל משום בעיה חברתית נטו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 02:02 |
|
| |
נו?
ואגב. "דובר שקרים לא יכון לנגד עיני (תהילים קא ז). ארבעה כתות אינם מקבלים פני שכינה ,,,והשקרנים (סוטה מב.). כל המחליף בדיבורו, פירש"י: משנה בדיבורו שלא יהא ניכר, כאילו עובד ע"ז (סנהדרין צב.). שארית ישראל לא יעשו עולה, ולא ידברו כזב, ולא ימצא בפיהם לשון תרמית (צפניה ג יג).
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 02:08 |
|
| |
אגואיסט, פתאום אתה מודה שיש מקור לאיסור לשקר מהתורה אלא שאתה מתחיל לפרשן אותו ואומר שזה בגלל בעיה חברתית.
אז תקשיב טוב! קודם כל הלכה כר"ש דלא דרשינן טעמא דקרא, וחוץ מזה אם תתחיל ככה אז לא תגמור לעולם כי כל דיני הממונות ואיסור לרצוח ולנאוף זה גם מפני סדר חברתי, לא? וא"כ אם לא איכפת לך מסדר החברה אז תעשה הכל.
הענין הוא שלא משנה מפני מה התורה ציותה אבל אתה בכל מקרה מחויב לציווי וגם אם הוא בא לפתור בעיות חברתיות!
|
|
|
|
|