| נשלח ב-18/2/2009 14:10 |
|
| |
מחנכים את המחנך?!!?!!
לא רק המחנך מחנך את הילדים אלא גם הילדים מחנכים את המחנך.
מי שאינו יודע ללמוד מהילדים מאבד את הקשר איתם, שוקע מהר בשיגרה, מנסה לפתור בעיות חינוכיות באורח שרירותי,
וכופה על הילדים את החינוך הטוב כביכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 14:56 |
|
| |
הפורום המתאים הנו - פורום "חושבים חינוך".
|
|
|
|
| נשלח ב-18/2/2009 16:48 |
|
| |
ועל זה כבר נא': "ומתלמידי יותר מכולם"
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2009 22:22 |
|
| |
בהקשר לזה, ידוע שההוריםא ינם רק מחנכים אלא מחונכים..
האמת לא רחוקהמהקלישאה הידועה שגבר שמתחתן הופך לאישה וכשנולד לו תינוק הוא הופך לתינוק.
אדם רואה בחייו כהורה את מסכת חייו רק שהוא לא תמיד מודע לנושא..
אדם רוצה שילדו לא יעשה את הטעויות שהוא עשה, והוא כהורה לא רוצה לעשות את הטעויות שלדעתו הוריו עשו עליו והמציאות מוכיחה שרוב האנשים פשוט מעתיקים את חייהם על הטעויות והמשוגות של הוריו, כלפי ילדיהם..
עכשיו, הורה שמחנך את ילדו, אם הוא אמיתי עם עצמו, וכמובן עושה הכל כדי לא לחזור על טעויות הוריו, הרי שהוא משקיע מחשבה בכל צעד שהוא עושה..
נקח כדוגמא, אבא של ר' אהרון תמיד העיר וכעס על בנו אהרון כאשר הוא שוחח עם חביריו בבית הכנסת, הוא ממש כעס עליו והוכיח אותו, עד שאהרון הבטיח לעצמו שהוא, הוא אהרון, לא חוזר על הטעות של אבא. הוא אומר לעצמו שהוא כאבא יתנהג אחרת..
והנה אהרון הפך לאבא שלוקח את בנו לבית הכנסת והוא כמובן אינו מעוניין שהבן ישוחח עם הילד מהספסל האחורי בשעת התפילה. אבל מה לעשות והאבא עצמו יש לו משהו נורא חשוב לומר לר' משה שיושב לפניו בהקשר לבעל קורא, פה זה מתחלק בין סוגי אנשים..
אבא שחושב על החיים ועל מעשיו, מתהפק ולא משוחח עם ר' משה, ואפילו שאחרי התפילה זה כבר לא רלוונטי. אדם כזה, הילד חינך את האבא, והאבא מילא את הבטחתו לעצמו שהוא לא חוזר על טעויות הוריו. כי הילד בעצם למד, שלא משנה מה, לא מדברים באמצע התפילה, ועובדה גם אבא לא מדבר..
האדם השני, לא מהסס, אולי הוא מסתכל לראות שהילד עמוק בחוש, מהר הוא אומר את העניין לר' משה. הילד לא עיור, והוא בטוח ראה את המעשה, ואם לא הפעם בפעם אחרת שבטח הייתה. הילד החמוד יש לו משהו נורא מציק לומר לילד מאחוריו בענין אבות ובנים, והוא עושה דין לעצמו שהרי גם אבא דיבר. אבל אבא ממש מתעצבן עליו ומעיר לו, ואפילו אולי רק בעדינות. אבל הילד מתנפח, ואומר לה הוא כן ואני לא? אני מבטיח לעצמי למען ילדי שאני כאבא לא חוזר על טעויות כאלה...
וכמובן חוזר חלילה בעוד עשרים שנה..
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2009 23:04 |
|
| |
דולה, אהבתי את המשפט שכתבת: כשגבר שמתחתן הופך לאישה וכשנולד לו תינוק הוא הופך לתינוק.
יש לי הערה והוספה למה שכתבת:
א. כבר הזכרנו באחד האשכולות הקודמים שדוגמא אישית היא אחד החלקים המרכזיים בחינוך.
ב. מוכר הסיפור על אחד מגדולי ישראל ששאלוהו: כיצד מצליחים בחינוך ילדים? וענה, הייתם צריכים להתחיל לחנך עוד מלפני
20 שנה...
והערת סיום: כבר ראינו המון אנשים מבתים הרוסים שהצליחו עם הרבה רצון וס''ד להקים בתים לתפארת!!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2009 23:17 |
|
| |
מה קשור דולה ומשקה לנולד לכתוב?
אגב, מה יש לי ללמוד מהילדים? אדרבה, אולי תפרטי!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2009 23:19 |
|
| |
ומי אמר שיש ביניהם קשר? את זה אתה החלטת..
והמון אפשר ללמוד מהילדים (ובכלל מכל אדם)
1. תמיד לחייך ולשמוח אפילו מסתם דברים...
2. גם אם נפל המגדל, אפשר לבנות הכל מחדש...
3. לאהוב באמת!!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2009 23:25 |
|
| |
רותם ממש סיכמת יפה את הדברים "מכל מלמדי הישכלתי"
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2009 23:33 |
|
| |
תודה, ובטוח יהיה לחברי הפורום החכמים עוד מה להוסיף (הנביאה???)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2009 00:27 |
|
| |
1, השם ירחם. מסתם דברים???
2, ככה אנחנו אומרים לילדים בשביל לנחם אותם, ולא הם מלמדים אותנו.
3, לאהוב באמת את מה? את מה שאנחנו לא אוהבים באמת??? או את מה שאנחנו אוהבים באמת??? (נראה לי שגם הילדים לא אוהבים באמת, את מה שהם לא אוהבים באמת...).
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2009 00:49 |
|
| |
1. כן, חיוך הוא קו עקום שמיישר את הכל.
2. אבל הם מקיימים זאת בשמחה מאיתנו
3. לאהוב אחרים באהבה אמיתית ולא מזוייפת. או תקרא לזה אמת! ללא קשר לאהבה
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2009 00:57 |
|
| |
1. אין טעם לשמוח מסתם דברים.
2. אולי את.
3.לאהוב באמת את מה? מה שלא אוהבים באמת או מה שכן אוהבים באמת...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2009 00:59 |
|
| |
אוקיי המחשבון. אז תיקנתי את סעיף מס' 3 לאמת ולא לאהבה אמיתית.
ובכל השאר אינני חוזרת בי!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2009 01:03 |
|
| |
אם הכוונה לאמת, אני מסכים. בשאר הדברים איני חוזר בי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2009 01:09 |
|
| |
מכיון שילד נולד ריק הוא לומד תכונות מסביבה
הוי אומר שאם נלמד מהילדים, זה בעצם מהסביבה של הילדים! שלמדו זאת מ........
|
|
|
|
|