| נשלח ב-22/2/2009 20:23 |
|
| |
גיהנום או לא
ישבתי אם חבר דתל"ש שכמו כולם מאמין ושאלתי אותו איך הוא לא פוחד מעונש לעתיד לבא הוא ענה לי בשאלה [כמו כול יהודי] בצורה תאורטית אם הייתי בונה שכונה ענקית יפיפיה במקום פסטורלי ובונה במרכז השכונה קניון ענק של בגדים ומוצרי אלקטרוניקה וכל מי שעובר לגור בשכונה הזאת יקבל חינם מוצרים כאוות נפשו שהייתי מפרסם את השכונה בגולת הכותרת הייתי מציב את הקניון הזה נכון ועכשיו באה השאלה אלוקים ברא תעולם נתן לנו מצוות לקיים ואיסורים ומשום מה הוא לא הזכיר בשום מקום שיש גהינום אפילו בפרשת הקללות העונש הוא פה אז לטענת החבר שלי על עברות שאני עושה אני יקבל תעונש פה אח"כ אין שום גיהנום [אני אישית מאמין בגהינום\גן עדן אך לצערי לא הייתה לי תשובה מספקת לענות לו אשמח אם חברי הפורום הנכבדים יעזרו לי להוכיח לו את טעותו]
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 20:31 |
|
| |
בשביל זה יש את התורה שבע''פ.
דור הקראים אבד מזמן
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 22:15 |
|
| |
את זה אני יודע רותם אך הוא לא
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2009 23:51 |
|
| |
א. מוכרח שכלית שיש גיהנום. כי הלא אלוקים הוא עושה אמת וצדק והנה אנו רואים אדם שחוגג כאן בעולם הורג אנשים וכו' ואח"כ מת בשיבה טובה. א"כ נשאל את עצמינו היכן הצדק? בהכרח שגם אחרי המוות יש המשך ועונש לחייבים.
ב. ביקשתי מחבר שישלח לי כמה מקורות לגיהנום הנה הם לפניך.
משנה מסכת אבות פרק א
משנה ה יוסי בן יוחנן איש ירושלים אומר: יהי ביתך פתוח לרוחה, ויהיו עניים בני ביתך, ואל תרבה שיחה עם האשה. באשתו אמרו, קל וחמר באשת חברו. מכאן אמרו חכמים: כל זמן שאדם מרבה שיחה עם האשה גורם רעה לעצמו ובוטל מדברי תורה, וסופו יורש גיהנם.
מסכת אבות במשנה פרק ה משנה יט
תלמידיו של אברהם אבינו לתלמידיו של בלעם הרשע? תלמידיו של אברהם אבינו, אוכלין בעולם הזה ונוחלין בעולם הבא, שנאמר (משלי ח, כא) "להנחיל אהבי יש, ואצרתיהם אמלא" ; אבל תלמידיו של בלעם הרשע יורשין גיהנם ויורדין לבאר שחת, שנאמר (תהלים נה, כד) "ואתה אלהים תורדם לבאר שחת, אנשי דמים ומרמה לא- יחצו ימיהם, ואני אבטח-בך".
גמרא מסכת ברכות
עמוד כח
ולא עוד אלא שיש לפני שני דרכים אחת של גן עדן ואחת של גיהנם ואיני יודע באיזו מוליכים אותי
מסכת עירובין
בעמק הבכא מעין ישיתוהו גם ברכות יעטה מורה עוברי אלו בני אדם שעוברין על רצונו של הקב"ה עמק שמעמיקין להם גיהנם הבכא שבוכין ומורידין דמעות כמעיין של שיתין גם ברכות יעטה מורה שמצדיקין עליהם את הדין ואומרים לפניו רבונו של עולם יפה דנת יפה זכית יפה חייבת ויפה תקנת גיהנם לרשעים גן עדן לצדיקים איני והאמר רבי שמעון בן לקיש רשעים אפילו על פתחו של גיהנם אינם חוזרין בתשובה שנאמר ויצאו וראו בפגרי האנשים הפושעים בי וגו' שפשעו לא נאמר אלא הפושעים שפושעים והולכין לעולם ל"ק הא בפושעי ישראל
קב הישר ספר מוסר
אלא דנין אותי חוץ לגיהנם בדינים קלים, ואמרים הממונים שזהו הכל לטובתי כדי שאזכה לחלק ג"ע ליכנס לשם וליטול חלקי במלואו, והכלל כי כל דבר שהאדם עושה הוא נרשם למעלה ועל כל דבר יש שכר ועונש, ואשרי היוצא זכאי מב"ד של מעלה אמן.
בעל הטורים מפרש על התורה
שמות פרק לה
פסוק ג לא תבערו אש. אמר הקב"ה אור שלי, פי' של גיהנום, שובת בשבילכם, גם אור שלכם יהא שובת.
אין עוד מה להוסיף... הדברים מדברים בעד עצמם!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2009 01:22 |
|
| |
אם שאלת החבר, שאין זה מוזכר בתורה, הרי שלא ענית לו כלום. שטענתו היתה שכל האיומים הם בעולם הזה.
מ"מ בנביא מרומז ענין זה כמה וכמה פעמים, כמו הפסוק שהבאת מישעיהו (סו כד), ויצאו וראו בפגרי האנשים הפושעים בי, כי תולעתם לא תמות, "ואשם לא תכבה", שאל את חברך על איזה אש מדובר.
וכן בישעיה (לא ט), נאם ה' אשר אור לו בציון ותנור לו בירושלים, שמזה לומדת הגמ' בעירובין (יט.) שאחת מפתחי הגיהנום הוא בירושלים.
אבל הסיבה שבאמת לא מוזכר בתורה במפורש, על גן עדן וגיהנום, שמעתי, שהיות וזה דבר שאינו ניתן להוכחה, וצריך להאמין בזה, לכן לא רצה ה' לדרבן אותנו עם דבר כזה בתורה, אדרבה, הוא מדרבן אותנו עם משהו שאנו יכולים לראות בעיניים בעולם הזה, ומצד אחד זה הרבה יותר מבטיח, שגן עדן וגיהנום, אפשר לומר, לא יודע, לך תדע כן נכון או לא נכון, אבל בדבר כזה אומרים, תנסה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2009 11:26 |
|
| |
אני חושב ששכלית זה מוכרח. ולכן אין עניין לכתוב זאת בתורה ועי' בריש תגובתי לעיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 01:15 |
|
| |
השכל מחייב עונש, אך אינו מחייב אותו כגיהנום.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2009 08:54 |
|
| |
איך נראה הגיהנום זו כבר שאלה אחרת. אבל זה התבטאות של העונש בשפה דתית.
ואכן רבים הסוברים שאין הגיהנום אש וכדו', אלא זה רק דימוי והתניה כדי שאנשים יבינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 05:18 |
|
| |
עקרונית יש סיבה מוצדקת לחשוב שהגהנום לא קיים באמת, כי אחרי שכבר חטא האדם ומת בחטאו ללא יכולת לשוב ממנו אז כבר אין שום ענין להענישו, מה זה יתן? וכי אלוקים נקמן הוא או סאדיסט?! הלא הוא טוב ומיטיב בלבד! אז מה הענין ברע זה שאין בו שום תועלת לכאורה? אלא מה? תועלתו היא להפחידנו בכך שהוא אכן קיים אבל למעשה יתכן שבאמת איננו.
אלא עצם זה שעלינו על האפשרות הזאת שולל את קיומה...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 09:56 |
|
| |
רציונליסטי צר לי אך נדמה לי כי טעית
האדם איננו גוף (אני מקווה שאינך מטריאליסט) וגם אם תאמר שהוא גוף הטענה של חוסר עניין לבורא לא קיימת, אם יש המשך - ז"א קיום הנפש - אז זה לא סאדיזם אלא חינוך (אינני נוגע בגוף הטענה מהו גהינום ואם ישנו אלא על הטענה שלך בנושא) ואם אין המשך אין את מי להעניש וממילא אין גהינום כך שמבנה הטענה שלך נופל.
על משפט הסיום גם יש לי מה לטעון, רק שזה לא נראה לי כ"כ חיוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2009 14:48 |
|
| |
אין עניין בגיהנום לא כנקמה ולא כהרתעה. אלא ככפרה ואמצעי להגיע לטוב בצורה יותר קשה.
ומה שכתוב שישנם כאלו היורדים לגיהנום ולא עולים. יש תשובות לדבר ואכמ"ל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 02:28 |
|
| |
גם xתפוס וגם אגואיסט כותבים פה שאכמ"ל או לא חיוני, כל אחד בענין שלו. למה לא? תאריכו ותאריכו בזה, אם כאן לא אז איפה כן?
בכל אופן מה שלי יש לומר על משפט הסיום של רציונליסטי זה שאין לו סוף כי אם מה שעלינו על זה שולל את קיום האפשרות הזאת ממילא כבר לא צריכים את הגיהנום ואם עלינו על זה אז כבר צריך אותו וכו' וכו' עד אינסוף..
תוקן על ידי חזןגדול ב- 07/04/2009 2:28:06
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 11:06 |
|
| |
| Xתפוס כתב: |  | אם יש המשך - ז"א קיום הנפש - אז זה לא סאדיזם אלא חינוך
|
|
טעות מרה היא זו באשר החינוך רלוונטי רק כאשר יש חניך המתחנך מחינוך המחנך, אך אחר הסיום כאשר אין דרך לנטות ימין ושמאל אין החינוך רלוונטי כלל.
אלא אם תאמר מטעמי עונש, אמת, נקמה, כפרה, או כפי שכתב אגואיסט כאמצעי להגיע לטוב בצורה יותר קשה,אבל בשום פנים לא חינוך.
תוקן על ידי רציונליoטי ב- 07/04/2009 11:04:54
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2009 13:30 |
|
| |
רציונליסטי - החוטא - פוגם את נפשו.
ע"מ להחזיר את הנשמה למצבה המתוקן - צריך זיכוך. = גהינם. - יש מטרה להינם - גם לאחר שהאדם מת. - הוא לא רק לצורך הפחדה.
ולfreakmeout - החבר שלך לא מאמין במה שכתוב בגמרא? - א"כ - קודם תוכיח לו שזה נכון ותפתור את הבעיה.
|
|
|
|
|