נדמה לי שרבים יכירו את השאלה הזאת אבל אני רוצה עליה תשובה ברורה כי לי אין כזאת.
שאומרים שהקב"ה אין עוד מלבדו זאת אומרת שהוא מלא את היקום וכל דבר זה הוא אבל אם ככה יוצא שאני ג"כ אלוקים בעצמי כי אם אני זה לא הוא, אז יש עוד מלבדו!!?!
נשלח ב-21/3/2009 08:09
אלוהים ממלא את העולם ורק "אף אחד" מקשיב ויודע...
נשלח ב-21/3/2009 21:40
שאנטיבבו-אתה דתי?????????
ולשאלתך-לכל יהודי יש חלק אלוקַ בנשמתו-ניצוץ מהקב"ה שהרי אדם נברא בצלם,
ובעצם אכן כל העולם הוא ה' רק שהוא מתלבש בעולם בירידה גדולה.
ובגלל שא"א לענות הכל על רגל אחת-אם אתה באמת רוצה תשובה אמיתית היא כתובה בספר התניא לאדמוה"ז בברור(אני הולכת לחפש איזה פרקים מתמקדים בזה בדיוק ואכתוב לך בהמשך) וכיום יש גם ספרים רבים שמלמדים את התניא בשפה קלה,עכשוית ומובנת.
נשלח ב-22/3/2009 00:15
מי אומר שאין עוד מלבדו, במובן שלך. אגב איני יודע איפה כתוב דבר כזה, אולי תחכים אותי.
עד כמה שידוע לי, זה שיר של אברהם פריד. ס'איז דאך האלץ הבל הבלים אין עוד מלבדו.
תוקן על ידי המחשבון ב- 22/03/2009 0:12:11
נשלח ב-22/3/2009 10:47
הנשמה שלנו היא חלק מאלוקים, אבל הגוף לא.
ונראה לי ש"אין עוד מלבדו" ז"א שאין עוד אמיתות נצחית שמוכרחת להיות מבלעדי ה'
כל השאר- העולם הגשמי הוא שקרי וארעי ולא מוכרח שיהיה קיים.
נשלח ב-22/3/2009 11:36
מחשבון, 'כבודו מלא עולם' זה ציטוט שמספק אותך? הגיוניי, הקב"ה אומנם נמצא בכל היקום, אבל אין זה אומר שכל דבר הוא חלק אלוקי, כיוון שמדובר בהימצאות רוחנית של הבורא, וכל דבר אחר גשמי הוא מוגבל שלא שייך שיהיה חלק מהבורא שאינו מוגבל.
נשלח ב-22/3/2009 11:40
חלק מאינסוף הוא תמיד אינסוף.
נשלח ב-22/3/2009 11:48
מחשבון, אם אתה מחפש שירים אז יש גם את אין עוד מלבדו של מרדכי בן דוד.. אבל צודק יעקב שיש עוד הרבה ציטוטים בענין הזה כמו אין עוד אלוקים זולתך סלה וכו' בתפילת שחרית וכן בעלינו לשבח וסומך עליך שתמצא עוד, אבל גם אם לא הייתי מוצא וכי היית מתכחש לעובדה הזאת?
יעקב, לא הבנתי, אם זה לא אומר שכל דבר הוא חלק אלוקי אז איך זה כן אומר שהוא נמצא בכל היקום?!
אופק, חלק מהאין סוף אף פעם לא יוכל להיות אין סוף בעצמו כי אז כבר אינו "חלק" אלא אינסוף...
נשלח ב-22/3/2009 12:02
קשה לי להגדיר, אבל אם תזכיר לעצמך שכל דבר גשמי מורכב ממליארדי אטומים שגם הם מורכבים מחלקיקים, אז קל יותר להבין שישות רוחנית קיימת גם בדבר גשמי בלי שתהפוך לחלק ממנו, אבל הציטוטים שהבאת נראה לי יותר שייכים למה שהסבירה אופק, או ביחס לכוחות אחרים שיש להאמין בכוחו בלבד.
נשלח ב-22/3/2009 12:03
הגיוניי
למה לא?
תקח אינסוף ותחתוך לשניים- קיבלת עוד אינסוף!
זה נהנה וזה לא חסר...
תוקן על ידי אופק20 ב- 22/03/2009 11:59:36
נשלח ב-22/3/2009 12:43
אופק,אין סוף פרושו 'בלתי מוגבל' ורק דבר אחד יכול להיות בלתי מוגבל [הבורא]כי ברגע שיש עוד אחד אז הוא כבר לא 'בלתי מוגבל' כי הוא מוגבל ע"י ה'בלתי מוגבל' הראשון [זו הסיבה שלא שייך שני בוראים לעולם] לכן ברגע שתחלקי אין סוף אז שני החלקים הם כבר סופיים, אבל לא שייך לחלק אין סוף כי במציאות זה אלוקים...
נשלח ב-22/3/2009 12:50
אז מה זה "חלק אלוק"?
"ברגע שיש עוד אחד אז הוא כבר לא 'בלתי מוגבל' כי הוא מוגבל ע"י ה'בלתי מוגבל' הראשון" לא הבנתי איך הנחת את ההנחה הזו כאקסיומה.
תוקן על ידי אופק20 ב- 22/03/2009 12:47:19
נשלח ב-22/3/2009 13:08
מהסוף להתחלה- זו לא אקסיומא: במילים פשוטות אם אחד בלתי מוגבל אז זה אומר שהוא שולט בכל והכל פתוח לפניו ומצד שני לאף אחד אחר אין גישה ושליטה בו, כי אם למישהו יש שליטה בו, או שלו אין שליטה במשהו או מישהו, אז הוא מוגבל. וברגע שיש אחד כזה ציירי לעצמך שקם אחד נוסף שתרצי לכנותו 'בלתי מוגבל' הוא כבר מוגבל, כי יש כבר את הישות הבלתי מוגבלת הראשונה שלשני לא יכולה להיות שליטה בו ואם כן תהיה לו גישה ושליטה בראשון אז ממילא הראשון הופך למוגבל . ההגדרה 'חלק אלוקה' היא מונח שקיים בספרים כדי לשייך את הנשמה שיש לבנאדם, שלהבדיל מגשמיותו היא כן שייכת למקורות עליונים אבל אין זה במובן של 'חלק'- חצי ולא שלם. אל תשכחי שמדובר במושגים רוחנים שכל הדיבור עלייהם הינו תאורטי ולכן המושגים 'חלק' 'שלם' ו'לחתוך' [שגם אני משתמש בהם לצורך העניין] הם קצת בעיתיים מבחינת שכלנו הדל שרגיל לדון ולהבין מושגים גשמיים.
נשלח ב-22/3/2009 13:10
תודה!
זכיתי להבין כעת את מוחך הקודח!
נשלח ב-22/3/2009 13:13
המתמטיקה של היום טוענת שכן אפשר לחלק אינסוף ולקבל כמה.
נראה כמה זמן ייקח לה לשנות את דעתה...
נשלח ב-22/3/2009 13:16
את יודעת שהמדע תמיד מפגר אחרי היהדות [זה מוכח מדעית...] אם הם היו מעיינים בספרים לפני שהם נכנסים למעבדות הם היו חוסכים לעצמם הרבה עבודה...