בית פורומים פורום הפילוסופיה

חג העצמאות האומנם?! היבטים לכאן ולכאן.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/4/2009 21:58 לינק ישיר 
חג העצמאות האומנם?! היבטים לכאן ולכאן.

יום העצמאות מהוה סמל להקמתה של מדינת ישראל, יש הרבה יהודים טובים שרואים ביום הזה חג, אומרים הלל אפילו עם ברכה ורואים בזה ממש חג שיש לשמוח בו, לעומתם יש הרבה יהודים שממש מתנגדים לזה ולא מוכנים לקבל בשום פנים ואופן את השמחה שחוגגים ביום הזה, למה? לכאורה צודקים הציונים, הקמתה של ארץ ישראל גאלה הרבה יהודים מהגלות ואין ספק שניצולו עי"ז הרבה נפשות יהודיות, אז אולי יש להתווכח עם להגיד הלל בברכה או שזה ברכה לבטלה בגלל שחכמים לא תיקנו, לא יודע, נושא לדיון, אבל מה יש להתווכח עם הסמל שהיום הזה מסמל?!
אני חושב שההיבט של אותם אנטי ציונים הוא מכיון שאע"פ שהקמתה של מדינת ישראל היתה ודאי לטובה מבחינות מסוימות אבל רעה גדולה ג"כ יצאה מזה והיא שלטון היהודים, כוחי ועוצם ידי, כל המושג "אדם חילוני" בא כתוצאה מהקמת המדינה, עד אז לא היה מושג כזה, היה יהודי שומר תו"מ והיה יהודי מומר, המדינה בעצם נתנה לגיטימציה למושג "חילוני", עכשיו יש אלטרנטיבה, אפשר להיות דתי ואפשר להיות חילוני.
לכן אע"פ שודאי הביאה המדינה תועלת מרובה אבל בגלל שאותו יום מסמל גם את החולי הנורא הזה לכן הם לא מסוגלים להפוך את היום הזה ליום שמחה.
אשמח לתגובותיכם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2009 23:45 לינק ישיר 

ידוע שזכותינו לרשת את א"י ולחיות על אדמתה, הוא רק בתנאי של קיום תורה ומצוות 
והדברים מופיעים שוב ושוב במקורותינו.
אחד המקורות הידועים הם בק"ש בפרשת "והיה אם שמוע... הישמרו לכם... ואבדתם..."
באים יהודים ואומרים אנו נחלנו את הארץ בכוחנו ועוצם ידינו, כמו שכתבת,
אך את מצוות התורה אין אנו רוצים לקיים. ולכן זו אינה עצמאות אמיתית. 
כי הירושה האמיתית היא רק בזכות קיום תורה ומצוות. א"א לקחת את הזכות מבלי החובה.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 15:46 לינק ישיר 

מה לנו ולשמחה?
אלו שהקימו ויצרו את המדינה יכלו להציל מאות ואלפים מיהדות אירופה ושתקו, כי באש ובדם תוקם מדינת ישראל, וע''י רחמי האומות יזכו ליותר קולות באו''ם..
אלו שהקימו ויצרו את המדינה שכל צביונה הוא צביון חילוני! כפו והכריחו יהודים תמימים מארצות המזרח לגזור זקן ופאות..
אלו שלא התביישו בדעותיהם האנטי דתיות והאנטי חרדיות,
שידעו לנופף בתנ''ך רק על זכות א''י ולא ידעו לקיים מה שבו,
שייצרו נוער חדש שיש לנו להתבייש בו,
שאמנם מדינה יש, אך שלום אינו,

כולנו תפילה שתחזנינה עינינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 19:41 לינק ישיר 

מה לך ולשמחה?!
אולי בגלל שסבא וסבתא שלך היה להם לאן לחזור אחרי השואה כי מה לעשות בבתים שאליהם הם חזרו עשו להם שואה שניה?
אולי כדי שאת תוכלי ללכת לסמינר ולא תעברי על החק שמחייב אותך ללמוד בבי"ס של גויים כמו שהיה בעבר?
אולי כדי שיהיה לך צבא שיגן עלייך ולא כמו באירופה אז והיום יהודים הם הראשונים שנפגעים?
אולי בשביל המחיר של האתרוגים שעושה אותם זמינים לכל אחד?

אני לא אומרת שלא נגרם נזק כתוצאה מהקמת המדינה, אני לא אומרת שהרצל חשב על טובתנו הרוחנית, ודרך הגב המושג חילוני נוצר מתנועת ההשכלה. בפירוש יש זעם כלפי אותם אלו שלקחו לידיהם את הנהגת המדינה והבהירו היטב מההתחלה שהם לא רוצים להיות יהודים גלותיים.
אבל יש לזה גם יתרונות, אנחנו, הדור שנולד פה, הרווחנו בהרבה מובנים. וזה אחד החסדים שאלוקים עשה איתנו ולא חייבים לעצום עיניים בכח!!!
אז כן, מבחינתי זה יום של הודאה לאלוקים על זה שלסבא וסבתא שלי היה לאן לחזור ושאנחנו קיבלנו סבסודים לחינוך לתו"מ,  (גם אם לא בדיוק כמו שרצינו. זה יותר טוב מכלום.)
בחיי שלא חייבים תמיד לקטר.
מדליקה משואה זו בשם אמי, שהתמקדה תמיד בישר ובטוב באדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 19:53 לינק ישיר 

אולי כדי שסבא וסבתא של עוד כמוני יפרקו עול בא''י
אולי כדי שהבנים שלהם יוכלו ללכת לתיכונים חילוניים (שעליהם אמר אחד הרבנים שכשרואים הסעה שמובילה אליהם צריך להרגיש כאילו זו הרכבת לאושוויץ..)
אולי כדי שיהיה צבא שידבר כל הזמן רק על ''כוחי ועוצם ידי''. וגם הצבא המוהולל שלנו לא מצליח למגר את הטרור והקאסמים.

גרוע המחטיאו יותר מן ההורגו!
ואם את כ''כ רוצה להודות על המדינה, למה ביום שהם קבעו? אם אנו לא מסכימים עם דרכם- לא נסכים לקביעה של היום הזה. (ד''א ההכלאה של כ''ט בנובמבר מדברת בעד עצמה)
אני לא מקטרת, אני אומרת מציאות ולא כדאים הם שתשבעי בחייך עליהם..

ולתפארת מדינת ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 20:04 לינק ישיר 

אמרתי שהם בסדר?
הצדקתי מישהו?
דיברתי על זה שחוץ מהכל, שקיים, גם קצת הרווחנו.
ומה את חושבת בחול היה יותר קל?
באמריקה לא היתה סכנת התבוללות?
בכל ארץ אחרת אין סיכוי הרבה יותר גדול לפריקת עול ולהתבוללות?
אם לא היתה שואה סבא וסבתא שלך היו פורקים עול עוד בחול, את יודעת מה היו הסטטיסטיקות אז?
ולנו יש מבא שאת יודעת שהקב"ה מפעיל, אבל את עדיין נהנית ממנו לא מגיע להשם תודה על זה?
מודה ומתוודה שזה הרבה יותר כואב כשזה בא מבפנים. אבל זו סוגיה אחרת!
וזה כמו יום השואה, היום לא קובע רק מזכיר.
ואני לא גאה במדינה הזאת. (מלך המשיח או ביבי או ציפי?)
אבל היא היתה אחת הדרכים של הקב"ה לשמור על המשפחה שלי.
כל אחד בוחר במה להתמקד.
לתשומת לב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2009 20:08 לינק ישיר 

ההבדל הוא שהמדינה מעיזה לקרוא לעצמה "מדינה יהודית",
וברור שהקמתה הייתה טובה בשבילנו, בדיוק כמו כל דבר אחר שעושה ה' בעולם...

אבל מכאן ועד חגיגות?
למה שלא נחגוג כל מלחמה שהייתה? למה שלא נחגוג פתיחתו של מרכז מסחרי חדש?

ע"מ לקבוע מועד צריך סמכות שבכלל לא בטוח שקיימת היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2009 00:17 לינק ישיר 

הפטרה השבת, שמעתם?
הגאולה באה ע"י מצורעים. זה שלא האמין - נרמס ברגלי העם.
הגאולה באה בסתר. לא תמיד בגלוי. דוד - רות המואביה. יהודה ותמר...
כ"כ חבל שאין לי זמן להאריך. מחר אני צריך לחזור לישיבה...אבל ב"נ אכתוב.
אחי היקרים, קראו בצורה אמיתית, בלי לנסות להתחמק:
"ויהי דבר יהוה אלי לאמר בן אדם בית ישראל ישבים על אדמתם ויטמאו אותה בדרכם ובעלילותם כטמאת הנדה היתה דרכם לפני ואשפך חמתי עליהם על הדם אשר שפכו על הארץ ובגלוליהם טמאוה ואפיץ אתם בגוים ויזרו בארצות כדרכם וכעלילותם שפטתים ויבוא אל הגוים אשר באו שם ויחללו את שם קדשי באמר להם עם יהוה אלה ומארצו יצאו ואחמל על שם קדשי אשר חללוהו בית ישראל בגוים אשר באו שמה  לכן אמר לבית ישראל כה אמר אדני יהוה לא למענכם אני עשה בית ישראל כי אם לשם קדשי אשר חללתם בגוים אשר באתם שם וקדשתי את שמי הגדול המחלל בגוים אשר חללתם בתוכם וידעו הגוים כי אני יהוה נאם אדני יהוה בהקדשי בכם לעיניהם ולקחתי אתכם מן הגוים וקבצתי אתכם מכל הארצות והבאתי אתכם אל אדמתכם וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם מכל טמאותיכם ומכל גלוליכם אטהר אתכם ונתתי לכם לב חדש ורוח חדשה אתן בקרבכם והסרתי את לב האבן מבשרכם ונתתי לכם לב בשר ואת רוחי אתן בקרבכם ועשיתי את אשר בחקי תלכו ומשפטי תשמרו ועשיתם וישבתם בארץ אשר נתתי לאבתיכם והייתם לי לעם ואנכי אהיה לכם לאלהים והושעתי אתכם מכל טמאותיכם וקראתי אל הדגן והרביתי אתו ולא אתן עליכם רעב והרביתי את פרי העץ ותנובת השדה למען אשר לא תקחו עוד חרפת רעב בגוים וזכרתם את דרכיכם הרעים ומעלליכם אשר לא טובים ונקטתם בפניכם על עונתיכם ועל תועבותיכם לא למענכם אני עשה נאם אדני יהוה יודע לכם בושו והכלמו מדרכיכם בית ישראל                  כה אמר אדני יהוה ביום טהרי אתכם מכל עונותיכם והושבתי את הערים ונבנו החרבות והארץ הנשמה תעבד תחת אשר היתה שממה לעיני כל עובר ואמרו הארץ הלזו הנשמה היתה כגן עדן והערים החרבות והנשמות והנהרסות בצורות ישבו וידעו הגוים אשר ישארו סביבותיכם כי אני יהוה בניתי הנהרסות נטעתי הנשמה אני יהוה דברתי ועשיתי                  כה אמר אדני יהוה עוד זאת אדרש לבית ישראל לעשות להם ארבה אתם כצאן אדם כצאן קדשים כצאן ירושלם במועדיה כן תהיינה הערים החרבות מלאות צאן אדם וידעו כי אני יהוה"
כתוב שהגאולה תהיה או בדור שכולו חייב או בדור שכולו זכאי. הכיצד?? דור שכולו חייב?? למה? זה מה שאתם שואלים. עמ"י מ-מט' שערי טומאה - יצא?
המשך יבוא...ב"נ...מצטער...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2009 17:56 לינק ישיר 

אתם סוברים שתיקה כהודאה או לא?

אם לא... תגיבו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2009 10:45 לינק ישיר 

א. הבטחת המשך. חיכינו בסבלנות.
ב. ציטטת נבואת גאולה, שיבה וקיבוץ גלויות. אם זה אמור להסביר את היחס שלך למדינת ישראל אתה נכנס למשבצת של מחלוקת מלפני דורות אם הקמת המדינה היא תחילת הגאולה, כפי שמסתבר מכתביך ומתורת רבני הציבור הדתי-לאומי, או, כמו שאמרו רבני הציבור החרדי,  שכיום אנו באותה גלות (גלות רומי עם מהות של גלות יוון) רק בארצנו, וכל מה שאמרו הנ"ל לפני, מדינה שמקדשת את החול וחילולי שבת ורוצה להיות ככל הגויים ורומסת לעיתים את לומדי התורה - לא זו מלכות מלך המשיח המובטחת.
אבל זה ויכוח בין ענקי הדור הקודם וכל אחד ינהג לפי רבותיו
לכן לאדם חרדי לא תועיל התשובה שכתבת לעיל.
מ.ש.ל.

תוקן על ידי אינסופית ב- 17/05/2009 11:17:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2009 22:00 לינק ישיר 

הראיה, ששתיקתי לא תתפרש כהודאה חלילה,הנבואה יפה, אך לצערנו עדין לא התגשמה.
אחרי שהבענו את דעותינו לכאן ולכאן, אני מביאה את דעת גדולי ישראל.
החזו"א זצ"ל: "מי הוא אפיקורוס שומר מצוות בימינו? כל מי שחוגג את יום העצמאות."
הגאון ר' אלחנן וסרמן זצ"ל: "צרת המדינה היהודית עלולה להיות הצרה היותר גדולה...
מלכות ישראל היא הזכות הגדולה ביותר, ראשי הציונות הם החייבים ביותר, וכל המאמין
שיגלגלו את הזכות  הגדולה ע"י החייב הגדול, אינו אלא טיפש או מלגלג על דברי חז"ל.
מדינת ישראל חילונית ומלכות ישראל המיוחלת הם תרתי דסטרי"
הגרא"מ שך זצ"ל: יש לשנן לעצמינו את היסוד שלא יהיה ח"ו לרגע אחד שום הטעיה שלא נעלה על דעתנו שכבר התחילה תקופה חדשה, ולטעות ולהטעות בזה מעין אתחלתא דגאולה, מחשבה פסולה כזאת , ורעיונות כאלו מסכנים את קיומנו וכפירה היא ביסוד היסודות של קיומנו... והאמת היותנו מסורים בידי פורקי עול תורה מאז הקמת המדינה היא הגלות המר ביותר".
מועצת גדולי התורה ביום ט"ז אלול התרצ"ז:
"מדינה יהודית המסרבת להכיר בהתורה כחוקתה, מתכחשת למקור ישראל ושוללת את הצביון הנכון של הלאום והיא חותרת בזה תחת קיומה. ישוב יהודי כזה אינו יכול להקרא בשם מדינה יהודית".

תוקן על ידי chareda ב- 23/05/2009 22:22:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 18:02 לינק ישיר 

אינסופית כתב:

א. הבטחת המשך. חיכינו בסבלנות.
ב. ציטטת נבואת גאולה, שיבה וקיבוץ גלויות. אם זה אמור להסביר את היחס שלך למדינת ישראל אתה נכנס למשבצת של מחלוקת מלפני דורות אם הקמת המדינה היא תחילת הגאולה, כפי שמסתבר מכתביך ומתורת רבני הציבור הדתי-לאומי, או, כמו שאמרו רבני הציבור החרדי,  שכיום אנו באותה גלות (גלות רומי עם מהות של גלות יוון) רק בארצנו, וכל מה שאמרו הנ"ל לפני, מדינה שמקדשת את החול וחילולי שבת ורוצה להיות ככל הגויים ורומסת לעיתים את לומדי התורה - לא זו מלכות מלך המשיח המובטחת.
אבל זה ויכוח בין ענקי הדור הקודם וכל אחד ינהג לפי רבותיו
לכן לאדם חרדי לא תועיל התשובה שכתבת לעיל.
מ.ש.ל.

תוקן על ידי אינסופית ב- 17/05/2009 11:17:43

והנה ההזדמנות שלי להגיב פעם ב3 שבועות לצערי/שמחתי...
א. צודקת,התחייבתי ואני צריך להמשיך אבל אינלי זמן ואני חוזר רק פעם ב3 שבועות. אפרט קצת בסוף ההודעה.
ב. בעצם נראה שהפירוט ייכנס כאן. ע"מ להגיב לתגובתך.
חז"ל אמרו שהגאולה תהיה או בדור שכולו חייב או בדור שכולו זכאי. ואין לנו אינטרס לעוות מימרות של חז"ל כמובן, אל אנו רוצים להבין. דור שכולו חייב?!?! למה?! איך תבוא הגאולה בדור שכולו חייב? למה עמ"י יצאו ממצרים כשהיו ב-מט' שערי טומאה?! לא הגיוני!
הרב זלמן מלמד ראש ישבת בית אל כתב על זה פעם בעלון 'קוממיות'. הביא משל: אקצר. לילד שמתנהג לא יפה. ממש לא יפה. האבא מעיר, נוזף, גוער, מרביץ, מנסה כל דרך אפשרית וזה לא הולך, האב רואה שאין ברירה ובצער רב מגרש את בנו מן הבית ע"מ שייראה את הרע שבחוץ, יתקן דרכיו ויבקש לשוב הבייתה. ברור שברגע שיתקן הילד מעשיו, ישיבנו האב בשמחה הבייתה. אך אם תגיע שמועה לאב שהילד שלו מתחבר לאנשים לא טובים בחוץ, הולך ומתקלקל עוד יותר ולומד ממעשיהם עד שעוד מעט כבר לא תהיה דרך חזרה, ברור לכל שהאב יחזיר את בנו הבייתה וינסה שוב לתקנו בתוך ביתו - שהרי כל מטרת גירושו מהבית הייתה בשביל שיתקן דרכיו.
וכך מובן עניין יציאת מצרים מ-מט' שערי טומאה - כמעט הגיעו לשער האחרון שער ה50...אז ה' הוציא את עמ"י. דור שכל כולו חייב! ה' חייב להתערב. אם עמ"י הולך ונדבק בדרכי הגויים, המצב הולך ומחמיר - עדיף להחזיר את עמ"י לארץ ולבצע שם את תהליך התיקון. וזו תחילת הגאולה, למרות שאולי היה עדיף שהיא תתרחש בדרך אחרת, לא יתכן לא לשמוח על השיבה הבייתה ותחילת התיקון.

ולגבי "כל אחד ע"פ רבותיו":
זו לא סוגיא של אשכנזים/ספרדים או משהו כזה.
אדם צריך לחשוב בעצמו מה ה' א-לוקיו דורש מעימו.
וגם חילוני ילך אחר רבותיו? הרי הוא נולד חילוני. עליו לבדוק ולברר האם הדרך אליה נולד היא דרך האמת אם לאו.
לא. אני לא משווה בין חילונים לרבנים גדולים ועצומים חרדים.
אך כיוון שיש כאן שתי שיטות של רבנים גדולים, כל אדם צריך לדאוג שיבורר לו למה הוא הולך בדרך שבחר לילך בה.
כך נראה לענ"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 18:16 לינק ישיר 

chareda כתב:

הראיה, ששתיקתי לא תתפרש כהודאה חלילה,הנבואה יפה, אך לצערנו עדין לא התגשמה.
אחרי שהבענו את דעותינו לכאן ולכאן, אני מביאה את דעת גדולי ישראל.
החזו"א זצ"ל: "מי הוא אפיקורוס שומר מצוות בימינו? כל מי שחוגג את יום העצמאות."
הגאון ר' אלחנן וסרמן זצ"ל: "צרת המדינה היהודית עלולה להיות הצרה היותר גדולה...
מלכות ישראל היא הזכות הגדולה ביותר, ראשי הציונות הם החייבים ביותר, וכל המאמין
שיגלגלו את הזכות  הגדולה ע"י החייב הגדול, אינו אלא טיפש או מלגלג על דברי חז"ל.
מדינת ישראל חילונית ומלכות ישראל המיוחלת הם תרתי דסטרי"
הגרא"מ שך זצ"ל: יש לשנן לעצמינו את היסוד שלא יהיה ח"ו לרגע אחד שום הטעיה שלא נעלה על דעתנו שכבר התחילה תקופה חדשה, ולטעות ולהטעות בזה מעין אתחלתא דגאולה, מחשבה פסולה כזאת , ורעיונות כאלו מסכנים את קיומנו וכפירה היא ביסוד היסודות של קיומנו... והאמת היותנו מסורים בידי פורקי עול תורה מאז הקמת המדינה היא הגלות המר ביותר".
מועצת גדולי התורה ביום ט"ז אלול התרצ"ז:
"מדינה יהודית המסרבת להכיר בהתורה כחוקתה, מתכחשת למקור ישראל ושוללת את הצביון הנכון של הלאום והיא חותרת בזה תחת קיומה. ישוב יהודי כזה אינו יכול להקרא בשם מדינה יהודית".

תוקן על ידי chareda ב- 23/05/2009 22:22:21

אוקי. לא הגבת למה שכתבתי. בעצם הגבת. אחרי שהבענו את דעותינו ואין לך תשובה למה שכתבתי - את מביאה את דעת גדולי ישראל מסוימים. לא מהצד הזה אנו מדברים. ניסינו לברר מה נראה לנו נכון. בינתיים לא עניתם לשאולותי. אם אתם רוצים ללכת אחרי הרבנים בלי לחשוב, עם זה אני לא מתווכח. אבל אל תטענו טענות כאילו הדרך השניה בטוח לא נכונה כמו "מה לנו ולשמחה?" (עיין לעיל) - כי אתם לא באמת יודעים למה לא לשמוח - ואם אתם יודעים תגידו.

למה לא התקיימה? אולי לא במלואה אבל התקיימה.
"בית ישראל ישבים על אדמתם ויטמאו אותה בדרכם ובעלילותם כטמאת הנדה היתה דרכם לפני ואשפך חמתי עליהם על הדם אשר שפכו על הארץ ובגלוליהם טמאוה ואפיץ אתם בגוים ויזרו בארצות כדרכם וכעלילותם שפטתים" - זה התקיים גם לפי שיטתך, נכון? הרי אנחנו עדיין בגלות הזו. והנביא ממשיך:
"ויבוא אל הגוים אשר באו שם ויחללו את שם קדשי באמר להם עם יהוה אלה ומארצו יצאו"
- גם זה מתקיים לשיטתך, עמ"י מחלל את שם ה'.
"ואחמל על שם קדשי אשר חללוהו בית ישראל בגוים אשר באו שמה  לכן אמר לבית ישראל כה אמר אדני יהוה לא למענכם אני עשה בית ישראל כי אם לשם קדשי אשר חללתם בגוים אשר באתם שם וקדשתי את שמי הגדול המחלל בגוים אשר חללתם בתוכם וידעו הגוים כי אני יהוה נאם אדני יהוה בהקדשי בכם לעיניהם ולקחתי אתכם מן הגוים וקבצתי אתכם מכל הארצות והבאתי אתכם אל אדמתכם" - אי אפשר להתכחש לכך שגם זה מתקיים כרגע. מה שחסר הוא רק...
"וזרקתי עליכם מים טהורים וטהרתם מכל טמאותיכם ומכל גלוליכם אטהר אתכם ונתתי לכם לב חדש ורוח חדשה אתן בקרבכם והסרתי את לב האבן מבשרכם ונתתי לכם לב בשר ואת רוחי אתן בקרבכם ועשיתי את אשר בחקי תלכו ומשפטי תשמרו ועשיתם וישבתם בארץ אשר נתתי לאבתיכם והייתם לי לעם ואנכי אהיה לכם לאלהים והושעתי אתכם מכל טמאותיכם וקראתי אל הדגן והרביתי אתו ולא אתן עליכם רעב והרביתי את פרי העץ ותנובת השדה למען אשר לא תקחו עוד חרפת רעב בגוים וזכרתם את דרכיכם הרעים ומעלליכם אשר לא טובים ונקטתם בפניכם על עונתיכם ועל תועבותיכם
לא למענכם אני עשה נאם אדני יהוה יודע לכם בושו והכלמו מדרכיכם בית ישראל                  כה אמר אדני יהוה ביום טהרי אתכם מכל עונותיכם והושבתי את הערים ונבנו החרבות והארץ הנשמה תעבד תחת אשר היתה שממה לעיני כל עובר ואמרו הארץ הלזו הנשמה היתה כגן עדן והערים החרבות והנשמות והנהרסות בצורות ישבו וידעו הגוים אשר ישארו סביבותיכם כי אני יהוה בניתי הנהרסות נטעתי הנשמה אני יהוה דברתי ועשיתי                  כה אמר אדני יהוה עוד זאת אדרש לבית ישראל לעשות להם ארבה אתם כצאן אדם כצאן קדשים כצאן ירושלם במועדיה כן תהיינה הערים החרבות מלאות צאן אדם וידעו כי אני יהוה"
לא רחוק היום...

שמעתי לא מזמן מחבר אמין שהרב עובדיה שליט"א אמר ש"יש אנשים שאומרים שלחגוג את יום העצמאות זה ביטול תורה...טיפשים..."
ולגבי המקורות שהבאת, אינני רוצה להישמע כמזלזל, זו סוגיא שצריך להרחיב בה, אבל הציטוטים הם מרבנים ליטאים, שאינם מתעסקים בתורת הסוד וממילא דעתם צפויה מראש, בלי תורת הקבלה פשוט שזו תהיה דעתם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2009 23:41 לינק ישיר 

הראיה, אתה כותב יפה, ועם חלק מהדברים אני מזדהה. (אני חרדי).

לדעתי, יש לחלק ולהפריד בין הדבקים. בין הטוב שהשם עשה לנו שהוא נתן לנו את ארץ ישראל. (לצערנו, שלא זכינו, ע"י אנשים שאינם שומרים תורה ומצוות בלשון המעטה). לבין הרע שעשו האנשים האלו בבחירתם!

אין כל ספק, שעל כל טובה שעשה לנו ה', עלינו להודות לו. ולכן, גם על עצם האפשרות לשבת בארצנו הקדושה עם כלכלה מפותחת, תחבורה, צבא  וכל הדברים מסביב, עלינו להודות לה'. אכן אם להודות באמירת הלל, או באמירת פרקי תהילים, או האם לקבוע על זה יום מיוחד, הרי שזו שאלה הלכתית טהורה. והיות ואני עצמי לא עסקתי בנושא זה בפן ההלכתי, איני יכול להביע דעה. וכל אחד יעשה כרבותיו.

עם זאת, אל לנו לעצום עיניים מלהביט בחלק הלא טוב שאנשים אלו עשו לנו. ועלינו להשתדל לתקן את כל מה שהם עוותו, ולדאוג שדברים כאלו לא ישנו.

איני יודע אם קיבוץ זה נחשב כאתחלתא דגאולה. לדעתי, לכשזה יקרה, נהיה חכמים יותר... בינתיים אין לנו לדעת. למרות שבעיניים טהורות ללא דעות קדומות, קשה להסביר זאת אחרת.

שמעתי בשם אחד מגדולי הדורות הקודמים, שמה שה' עשה שהארץ תיבנה מחדש ע"י החילוניים. שזה מידה כנגד מידה. שכידוע הבריונים דאז החריבו את ארצנו, וע"כ הם צריכים לבנות את הארץ חזרה. ודפח"ח.

לגבי מה שהביאו לעיל בשם החזו"א, איני יודע מה זה קשור לאפיקורסות. ולגבי ר' אלחנן כבר הבאתי בשם אחד מהגדולים (חרדי, אני יודע מי) שלא כדבריו.

ומי שבאמת רוצה לדעת יותר על הנושא הזה, מוזמן לעיין בספר אם הבנים שמחה של הרב טייכטאל, רב חרדי ידוע, מחבר שו"ת משנה שכיר שזה ספר מאד מקובל. תלמיד האדמו"ר ממונקאטש שהיה כידוע קנאי גדול. ומאורעות השואה הביאוהו לחשיבה מחודשת.

עברתי על הספר הנ"ל. יש דברים שאפשר לחלוק עליו. אבל, מה לעשות, יש דברים שהוא צודק, וכל אחד יבחן לעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2009 08:21 לינק ישיר 

להבדיל בין ישראל לעמים, אבל קשה שלא להיזכר ב
"יתבי רבי יהודה ורבי יוסי ורבי שמעון, ויתיב יהודה בן גרים גבייהו, פתח ר' יהודה ואמר: כמה נאים מעשיהן של אומה זו- תקנו שווקין, תקנו גשרים, תקנו מרחצאות. ר' יוסי: שתק, נענה רשב"י ואמר: כל מה שתקנו לא תקנו אלא לצורך עצמן, תקנו שווקין להושיב בהן זונות, מרחצאות לעדן בהם עצמם, גשרים ליטול מהן מכס". ובגמרא בע"ז מובא שלעתיד לבא טוען להם הקב"ה כך.

הראיה, המשלים יפים, הנבואות מחזקות את התקווה והציפיה, אבל השאלה היא בתכלס' האם מגבים את אותם טועים האם תומכים בהם ומחזקים את ידייהם. 
ואומנם התאוריה וההבנה תתבהר יותר לעוסקים גם בתורת הסוד לגבי הגאולה, אבל צריך להבין שהשאלות והנפק"מ בסופו של דבר הינן שאלות הלכתיות טהורות, כמו שכתב המחשבון אבל לא רק לגבי יום/חג העצמאות, אלא לגבי כל ההתייחסות לעצמאות/מדינה/שחרור הארץ, ותשובות הלכתיות לא מחפשים בתורת הסוד! להבנתי רובם ככולם מסכימים על הזכות הגדולה לחיות בארץ ישראל שהתורה מלאה אודות שבחיה, וודאי שמרכז וקיבוץ יהודים אחרי השואה הייתה סיעתא גדולה לעם, אבל השאלה היא מה התוצאה של תובנות אלה, בצרוף עם טענות מנגד על הסיטואציה הרוחנית שנוצרה וטענות הלכתיות הפוכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2009 10:59 לינק ישיר 

אף אחד לא מגבה דברים הנוגדים את התורה וההלכה. שמחים שהתחילה הגאולה ועובדים ומשתדלים לדאוג להמשכתה והתחזקותה.
אין ספק שאלה שעדיין אינם שומרי תורה ומצוות עשו דברים גדולים - אולי לשם דברים לא טובים - אבל הדברים עצמם טובים ומועילים מאד. הרב כבר אמר שאחרי שייבנו הכל יירצו לחזור ולהרוס ואז תפקידינו לתפוס את המושכות.
אבל אין סיבה לא לשמוח. צריך לנתב את הדברים הגדולים שנעשו - לקדושה.
שאלות הלכתיות טהורות? אי אפשר שלא להיזכר גם בר' עקיבא שצחק כאשר ראה שועלים מהלכים בבית המקדש. זה עניין של השקפה, צורת הסתכלות על המצב. אפשר לראות את הטוב בתוך הרע - ולשמוח בטוב. אפשר להסתכל רק על הרע ולקבוע יום אבל...

אגב, תורת הסוד היא הקישור של הפרטים לכללים. נכון שצריך לעבוד מהפרט אל הכלל, אך אדם שמתעסק בכלל רואה אחרת לגמרי את כל הפרטים. וממילא, רואה את המציאות בהסתכלות יותר רחבה. אדם שכל ימיו התעסק בפרטי התורה ודקדוקיה לא יכול לראות את התמונה השלימה. מה לעשות - מציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > חג העצמאות האומנם?! היבטים לכאן ולכאן.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext