בית פורומים פורום הפילוסופיה

היש הבדל בין זיווג אדם לזיווג בהמה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/6/2009 23:02 לינק ישיר 
היש הבדל בין זיווג אדם לזיווג בהמה?

בספר עקדת יצחק של אביו של הרמ"ע מפאנו

חוקר שם ומביא שהאדם הוא שונה מהב"ח ולכן כל חיבור החיות הוא מיניי בלבד כלשונה ואצל האדם נקראו איש אישה כי זה מורה על הצורך האישי

ולכן לא יחיו בלי חיבור שלם
משא"כ החי למינו

ע"כ תורף דבריו בקיצור

ואני חוכךך בדעתי למה הוא חותר האם צריך חיבור אינטלקטואלי או מספיק רגשי ועיננו הרואות שיספיק רגשי כדי שיתקיים

מהו האישי שהוא רוצה?

תוקן על ידי רציונליסטי ב- 05/06/2009 0:02:33

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2009 23:55 לינק ישיר 

אני משער שהוא מתכוון למשהו פנימי עמוק ולא רק סתם למשהו רגשי, כי כמו שאצל האדם יש משהו רגשי שמצריך לקיים את הזיווג ככה גם אצל הבהמות כי אם זה לא היה אצל הבהמות אז למה שהיו עושים את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 00:43 לינק ישיר 

זלמון, אינני חושב שזו שאלה נכונה לשאול האם צריך חיבור אינטלקטואלי או מספיק חיבור רגשי. זו לא שאלה של מה צריך או מה מספיק בכדי לקיים זאת באשר הדבר יכול להתקיים כדבריך בעבור צורך רגשי בלבד.

מה שכן יתכן בזה דהנה בהזדווגותו של האדם הלא מקיים הוא מצות פרו ורבו, לא תוהו בראה לשבת יצרה. זאת אומרת שמאחר ומטרת הבריאה היא האדם והעולם ללא אדם מיותר לחלוטין, א"כ כאשר האדם מתעסק בפרייה ורביה הוא מתעסק במטרת הבריאה, שמא לזאת כיון חזןגדול באומרו שזה משהו פנימי עמוק ולא ידע מה ניבא כי כמש"כ זוהי מצוה חשובה העוסקת בקיום העולם ובהבאתו לידי תכליתו.

זהו הביאור ג"כ לציטוט שהבאת מהעקידת יצחק שאצל האדם נקראו איש ואשה כי זה מורה על הצורך האישי. לדעתי אין הכוונה על הצורך האישי, המיני, של שני הצדדים בלבד, אלא על הצורך האנושי כוונתו, בכדי לקיים את המצוה, לקיים את העולם.

אמנם זהו דוקא אצל האדם ואילו כאשר בבהמות עסקינן, שם אין שום מטרה נעלה מעבר לזיווג עצמו ולכן עליהם יאמר העקידת יצחק שחיבור החיות הוא חיבור מיניי בלבד משא"כ חיבור האדם שזהו צורך האנושות כולה ולכך נקראו איש ואשה.      

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2009 16:32 לינק ישיר 

ברמת העיקרון הוא מביא באריכות את הענין שאדם הקשר אישי וחייב להיות חבור מעבר לזיווג בעלמא ולא נחית לפרש למה נתכוון

והשאלה שלי היא כזו מה לדעתכם בצורה פרקטית האם חיבור רגשי מספיק

שזה לכאורה ישנו במובן מסוים או

מתכוון למותר האדם שזה בשכל לבדו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2009 08:32 לינק ישיר 

צר לי, לא מבין מה בדיוק אתה שואל, האם חיבור רגשי מספיק למה? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > היש הבדל בין זיווג אדם לזיווג בהמה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext