בית פורומים פורום הפילוסופיה

לילדים רעים צריך לוותר ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2009 07:18 לינק ישיר 
לילדים רעים צריך לוותר ?

התווכחתי רבות לאחרונה על הנושא של הילדים רעים .

אני טענתי שכאשר ילד קטן מתעלל בילד אחר (בגילאי בית ספר, לא גן..)

יש בזה מן הרוע... אני יודעת שהרבה ילדים אחרים פשוט לא היו מסוגלים להתעלל ככה באחרים.

אך הטענות שהופנו כלפי הם שאין ילדים רעים אלא ילדים שרע להם..

אז מה ההבדלבין מבוגר שרע לו ומחליט להרוג אנשים.. הוא כן רשע...

ההבדל הוא שהילד עשוי להשתנות בתהליך ההתבגרות מה שהמבוגר פחות צפוי לעשות אבל עובדה שיש שינוי בין הרוע

הקיים לטוב המיוחל המורא על קיום הרוע אצל הילד...

ומפה השאלה האם צריך לתת הזדמנות שנייה לאנשים אשר בצעירותם התעללו באחרים ובבגרותם הפסיקו ?

האם הפילוסופים דנו בשינויי הנפש באדם ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2009 11:11 לינק ישיר 

אולי זה ישמע קלישאתי אבל כבר נאמר "יצר לב האדם רע מנעוריו"- היינו ישנו רוע...
נראה לי ששופטים ילדים פחות ממבוגרים רק בגלל שהצד הטבעי שלהם יותר אימפולסיבי ופחות נשלט.
זו בדיוק הסיבה שילדים נאהבים הרבה יותר (בקול) ממבוגרים.
כמה שאתה גדל יותר בגיל מצפים ממך לבחור יותר בצד ההגיוני של החיים שם אתה אמור לדעת שרוע לא יביא אותך לשום מקום טוב...
לא כך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2009 11:15 לינק ישיר 

יותר ממה שדנו הפילוסופים בשינויי נפש האדם, דנו בה הפסיכולוגים והגיעו למסקנות ותיאוריות אשר מתפתחות מאז ועד היום ללא לאות.

הפסיכולוגיה אומרת שמעשיו הרעים של האדם נפעלים מחמת טראומות שקרו לו בעבר והשפיעו על נפשו, אמנם זהו ג"כ באנשים מבוגרים לא רק אצל ילדים, אלא שאצל ילדים המעשים עוברים פחות ביקורת או שלא עוברים ביקורת כלל לפני יציאתם לעולם, ומבוגרים שהם יותר שקולים נתבע מהם לשקול את מעשיהם בטרם עשייתם אותם.

לכן מעשה רע של אדם מבוגר יראה יותר על תכונותיו מאשר מעשה רע של ילד שלא חשב כלל לפני שביצע אותו, כי הילד כאשר ירצה לעשות משהו שיחשוב באותו רגע כי טוב הוא לו מיד יעשהו גם אם יהיה מעשה רע ויבוא על חשבון חבירו כי הילד קשה לו להכנס להרגשתו של השני ולפ"ז לחשב צעדיו.

ממילא אני יכול להבין משפט כמו 'אין ילדים רעים אלא ילדים שרע להם' משפט שלא יהיה רלוונטי לגבי מבוגרים כפי האמור וכמו שכתבה ג"כ אופטיפייק כי ממבוגרים היינו מצפים שיבחרו יותר בצד ההגיוני של החיים אחרי אשר ניתנה להם היכולת לכך.

תוקן על ידי רציונליסטי ב- 11/08/2009 11:26:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2009 11:55 לינק ישיר 

לילדים אין בחירה, למבוגרים יש
זהו הבדל עצום מאין כמוהו!

ילד נולד רק עם יצר הרע ובגיל מצוות מקבל את היצר הטוב (לכן היצר הרע נקרא זקן והיצר הטוב נקרא ילד)

אין בכלל שאלה אם לוותר לילד שהתנהגותו רעה,
צריך לדעת שהוא לא בר בחירה ומה שמוטל עלינו לעשות זה לחנך אותו כדי שכשתינתן לו הבחירה הוא יהיה מוכן ומזומן להתמודד עם דילמות חייו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2009 18:22 לינק ישיר 

כן, האנשים מחפשים את השיקום בכל גיל ובכל מצב, כדי לא לאבד תקווה..

אם א"א לשקם את הפושע שמעבר לסורגים אזי זו הודאה בכך שא"א לשקם את הפושע בתוכך

ולכך לא יסכים איש.

ויתור על העונש זה כבר עניין אחד וויתור על הזדמנות שניה זה דבר אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > לילדים רעים צריך לוותר ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext