| נשלח ב-1/10/2009 23:28 |
|
| |
מלך האריות - הסיפור האמיתי!!!
***אני מאד מבקש שתקראו ותגיבו!!!!***
תצחקו אבל אני הולך להסביר פשט אמיתי במלך האריות...
סימבה מסתבך עם הצבועים בגלל עצתו של סקאר - מכאן על סימבה ללמוד לא לסמוך על סקאר.
סימבה לא לומד לקח, סקאר מסבך אותו שוב, מופסה המלך, אביו, מת. סקאר משכנע את סימבה שבאשמתו הוא מת - "אילולי אתה הוא עוד היה בחיים" - הדרך הקלאסית והחזקה ביותר של היצר - לגרום לאדם לחשוב שהוא רע, שזה מה שהוא ואין מה לעשות, ולכן הפתרון...
"ברח מכאן סימבה, ברח רחוק ולעולם אל תחזור" - אתה אדם שפל, אין לך מה לחפש כאן, עזוב הכל וברח...
סימבה בורח. לאן? "הקונה מטטה" - "עליך להשאיר את עברך מאחור" - שכח את העבר ותהנה מכל הנאות העולם... - ...
כל זה עד ש...נלה מגיעה ראשונה, מסבירה על המצב הקשה, הוא שואל למה לו לחזור? טוב לו שם! - "כי זו האחריות שלך" - מטיחה בו נלה... - היצר מנסה לשכנע שאין לך יכולת, ממילא זו לא האחריות שלך, זה מה שמנסה נלה להזכיר לו - זו אכן האחריות שלך...
"אתה לא הסימבה שהכרתי" - אתה לא פועל לפי מה שאתה, שכחת מהם הכוחות שלך...
לא הצליח. ניסיון שני, רפיקי(כן, זה הקוף הזה...), אל תצחקו עלי אבל הפעם הראשונה שהוא רואה אותו הייתה בערך כך..."אסנטה סלה עוד בננה, תה תה תה תה תה תה תה תה תה תם..."(עיין שם ודו"ק..), השאלה המתבקשת שנשאלה מפי סימבה לשמע שיר זה הייתה "מה פירוש כל השטויות האלה?" - זה קטע יפה - אדם שאינו שומר תורה ומצוות פוגש פתאום בדתי/ חרדי, שומע אותו לומד גמרא או מדבר על כל מיני דברים עליונים ולא ברורים ואז שואל את השאלה המתבקשת - "מה זה כל השטויות האלה?" והתשובה...
"פירוש הדבר שאתה בבון, ואני לא!" - אם הוא חשב שהקוף לא שפוי - עכשיו הוא בטוח - "קוף מטופש..." - הדתי הזה עוד חושב שהוא הנורמלי מבין שנינו ועוד שאני לא יודע כלום אבל ברור שאני הוא זה שמבין...
ואז הקוף אומר, "אתה אפילו לא יודע מי אתה!!!", סימבה עונה בזלזול מופגן "הו, ואתה בודאי יודע...", רפיקי(בביטחון גמור): "כן! אתה בנו של מופסה!!!" - אתה בן של מלך! תתחיל להתעורר...
סימבה מתעניין ורפיקי מוליך אותו למים ומראה לו שאבא שלו נמצא עמוק בתוכו, ואז מגיע החיזיון - הוא רואה את אביו שאומר לו:
"סימבה", "שכחת אותי".
סימבה: "לא, איך יכולתי.."
מופסה: "שכחת מי אתה, ובכך שכחת אותי, הסתכל בתוכך, יש בך יותר ממה שאתה חושב!" - אתה לא אדם רע! הסתכל עמוק בתוכך! יש בך יותר ממה שאתה חושב! אתה לא סתם אדם! יש לך כוחות גדולים! ברגע שאתה שוכח מי אתה - אתה שוכח גם את הקב"ה! ("צור ילדך תשי, ותשכח א-ל מחוללך"!) דע שאתה מסוגל, יש בתוכך סגולה א-לוקית וכך תוכל לעשות דברים גדולים!
סימבה עושה תשובה - תשובה לעצמו - לשורש נשמתו - ויחד עם זה תשובת הארץ - מנצח את סקאר - והארץ פורחת...
*מן הסתם יש עוד ניו אנסין שלא הזכרתי/ לא שמתי לב...
***אני מאד מבקש שתקראו ותגיבו!!!!!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2009 01:33 |
|
| |
מדהים! אדיר!
אפשר לחשווב שהתסריטאי חשב על זה....
זה רעיון שלך?
טוב שחזרת :)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2009 06:58 |
|
| |
כן...זה באמת נראה כאילו חשבו על זה...נראה לי שזה בגלל שזה גם מבוסס על עקרונות אמיתיים...כנראה על פסיכולוגיה גויית כלשהי...
כן...חשבתי על זה בישיבה במקלחת...חח...
תודה רבה!!! לא יודע אם אכתוב הרבה כמו פעם...אבל מדי פעם...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2009 10:26 |
|
| |
אני לא זוכר בדיוק את כל הסצנות שמוזכרות כאן אבל לפי איך שאתה מתאר את זה זה יפה מאד. גם זה מרומם את הנפש לדעת שיש שתי סוגי אנשים שרואים את אותו סרט אחד רואה אריות, מלחמה וצבעים והשני רואה בכלל משהו אחר, את כל מלחמת היצר באדם. כל הכבוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2009 14:05 |
|
| |
בעיקרון אפשר לעשות את זה לכל סיפור
|
|
|
|
| נשלח ב-2/10/2009 14:06 |
|
| |
אבל זה באמת יפה מאד
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2009 11:26 |
|
| |
מופסה: "שכחת מי אתה, ובכך שכחת אותי, הסתכל בתוכך, יש בך יותר ממה שאתה חושב!" - אתה לא אדם רע! הסתכל עמוק בתוכך! יש בך יותר ממה שאתה חושב! אתה לא סתם אדם! יש לך כוחות גדולים! ברגע שאתה שוכח מי אתה - אתה שוכח גם את הקב"ה! ("צור ילדך תשי, ותשכח א-ל מחוללך"!) דע שאתה מסוגל, יש בתוכך סגולה א-לוקית וכך תוכל לעשות דברים גדולים!
חידוש גדול מאד! אם אדם שוכח את עצמו זאת אומרת מעריך את הכוחות שלו פחות ממה שהם באמת אבל עדין לפי איך שמעריך את עצמו ככה עובד את ה' אע"פ שהוא יכול יותר, זה נקרא שהוא שוכח את הקב"ה? על מה ולמה?!
(ניתוח הענין באופן כללי יפה ומקורי)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2009 11:57 |
|
| |
לא מספיק זוכר...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2009 14:18 |
|
| |
וואוווווווווווווווווווווווווווווווו, זה אדיר! 
ממ.. מותר במקלחת?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2009 14:20 |
|
| |
ע-נ-ק!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2009 14:58 |
|
| |
אופק, הרב אבינר התיר לי. הקשתי עליו מקידושין את הקושיא המתבקשת והוא אמר שבמקלחות של זמנינו זה שונה...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2009 16:45 |
|
| |
| הגיוניי כתב: |  | מופסה: "שכחת מי אתה, ובכך שכחת אותי, הסתכל בתוכך, יש בך יותר ממה שאתה חושב!" - אתה לא אדם רע! הסתכל עמוק בתוכך! יש בך יותר ממה שאתה חושב! אתה לא סתם אדם! יש לך כוחות גדולים! ברגע שאתה שוכח מי אתה - אתה שוכח גם את הקב"ה! ("צור ילדך תשי, ותשכח א-ל מחוללך"!) דע שאתה מסוגל, יש בתוכך סגולה א-לוקית וכך תוכל לעשות דברים גדולים!
חידוש גדול מאד! אם אדם שוכח את עצמו זאת אומרת מעריך את הכוחות שלו פחות ממה שהם באמת אבל עדין לפי איך שמעריך את עצמו ככה עובד את ה' אע"פ שהוא יכול יותר, זה נקרא שהוא שוכח את הקב"ה? על מה ולמה?!
(ניתוח הענין באופן כללי יפה ומקורי)
|
|
לא היה לי זמן להרחיב, זה נקרא זיכרון מעומעם. הוא לא הגיעה להכרה ברורה בקב"ה, ככל שהאדם מכיר את עצמו, את השורש האמיתי של נשמתו טוב יותר - כך גם גודלת הכרתו את הקב"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2009 17:27 |
|
| |
| הראיה כתב: |  | | אופק, הרב אבינר התיר לי. הקשתי עליו מקידושין את הקושיא המתבקשת והוא אמר שבמקלחות של זמנינו זה שונה... |
|
מה שונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2009 17:30 |
|
| |
כנראה שהמקלחות של היום פחות מסריחות...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2009 17:37 |
|
| |
אדיר!!! אתה גדול!
מדהים איך אפשר לפשט סרטים גויים למילחמה ביצר.אהבתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2009 13:02 |
|
| |
כבר מזמן אני טוענת כי הסרטים המצויירים למינהן - הנם סרטים למבוגרים.
כולל העלילה התככנית, מוסר ההשכל והתכנים הבעייתיים.
"מלך האריות" הווה, בעיני, מיום צאתו לאקרנים - פריצת דרך במגמה זו.
וכיום, לפני כל הקרנה עלי לבקר את הסרטים המיועדים, לכאורה, לילדים.
תתפלאו, אולם, רבים מהם לא עברו את שבט הביקורת והצנזורה.
|
|
|
|
|