בית פורומים פורום הפילוסופיה

קומוניזם וצדק חברתי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/10/2009 11:05 לינק ישיר 
קומוניזם וצדק חברתי

תגידו, הרעיון הקומוניסטי לא מוצא חן בעיניכם?
נכון, לא יהיו עשירים גדולים מעבר לפרופורציה הנורמטיבית אבל גם לא יהיו כ"כ הרבה עניים מחוסרי פת לחם.
למה אין שום מדינה מערבית מתוקנת שמיישמת את הרעיון הנפלא?
היישום של הרעיון ברוסיה בוצע בצורה מושחתת של אנשי השילטון אז אולי נרתעים מהשיטה הזאת.
אבל יישום השיטה בצורה מתוקנת ובריאה יכולה להביא צדק ושוויון חברתי.
אתם לא חושבים כך?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 11:16 לינק ישיר 

אמר החכם, [תמצאו לבד מי...]
'בן עשרים שאינו קומינסט סימן שאין לו לב, בן ארבעים שהוא קומינסט סימן שאין לו שכל'
אימרה זו משקפת את הבעייתיות שיש ב'חלום' הזה.
ישנן כמה הבהרות שצריכות להיות ברורות, כשהחשובה שבהם,
'השחיתות האנושית, היא אינה 'תוצר לוואי' של תרבות כזו או אחרת או חינוך כזה או אחר, אלא, היא חלק אינטגרלי מקיומו, שחיתות היתה ותהיה, בכל מקום בעולם ובכל חברה שהיא'.
כך שבעיה 'טכנית' זו היא , בעצם בעיה מהותית של ממש.
נוסף לכל ישנן בעיות נוספות ב'קומינזם',
חוסר האמביציה במשק. [גם אם אתה תעבוד פחות תקבל אותו כסף...]
הדרך הרגילה להתגבר על זה, היתה, באמצעות הקניית ערכים קולקטיביים, והחדרת רעיון של שיתופיות, שזה כמובן, דבר הגובל בזוועתיות, מפני שהערך העליון הוא המדינה, שזה ביטוי נרדף ל'פאשיזם'. בנקודה זו נשללת גם כן החירות מאדם.
בקיצור, אני אינני מבין מה יכול להיות יותר גרוע מקומינזם?
[לסיכום הבעיות בצורה ספרותית ומהנה, ניתן לקרוא את 'איין ראנד', אפשר להתחיל עם 'כמעיין המתגבר' (לא לגמרי נקי, מי שרוצה יפנה באישי, ואני אצנזר לו), כמו כן מומלץ לקרוא את ההקדמה של מילטון פרידמן לספרו 'קפטילזם וחירות' וכמובן שעדיף את כל הספר, יש לו הקדמה מיוחדת למהדורה העברית, שם הוא טוען, כי נס מרדכי ואסתר, כמו גם (להבדיל, למי שרוצה) הקמת המדינה, התאפשרו רק אודות הקפטילזם]
ןןאוו, הפעם באמת קיצרתי.

תוקן על ידי אפשרי ב- 02/10/2009 11:16:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 13:27 לינק ישיר 

זה פשוט לא הוכיח את עצמו, כמו כל שיטה שהאנושות ניסתה במשך ההיסטוריה,
ואפשרי הסביר את זה יפה מאוד,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 15:18 לינק ישיר 

אפשרי, הסברת יפה מאד אם כי באמת קיצרת הפעם במקום שאפשר להאריך. אני רק רוצה להוסיף משהו שטכנית לא שייך לקיים חיים קומוניסטים במדינה נורמלית אלא ע"י משטר דיקטטורי כי העשירים אף פעם לא יסכימו להוריד את רמת חייהם בשביל לעזור לאחרים ויצטרכו לכפות עליהם את הקומוניזם ע"י דיקטטוריה. ומדינות המערב בעיקר וכן רוב מדינות העולם מעדיפים משטר דמוקרטי על פני דיקטטוריה ממילא הקומוניזם לא יכול להתאפשר כיום, רק בקיבוצים שיתופיים מעטים זה עוד נשאר אבל זה בדרך להכחדה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 15:39 לינק ישיר 

שאלה זו 'האם יש קשר בין קומינזם ודיקטטורה' היא השאלה שנידונה בספרו של פרידמן שצויין למעלה.
אני רמזתי שם שישנם עוד סיבות בקומינזם המוליכות לדיקטוטרה, אחר שישנו צורך להפוך את המדינה לקולקטיב אחד. וכוליה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2009 16:40 לינק ישיר 

אפשרי, מצטער אין לי את ספרו של פרידמן אבל איזה עוד סיבות לדעתך מובילות את השיטה הקומוניסטית לדיקטטורה חוץ מהסיבה שכתבתי? אם אתה מתכון לזה שהערך העליון זה המדינה אז באמת ככה היה ברוסיה הקומוניסטית אבל לא זה הדוגמא לקומוניזם הטהור כי שם אין ספק שהיו שחיתויות בממשל וסטאלין וחבריו היו מובילים משטר דיקטטורי גם אם הם לא היו קומוניסטים. אבל קומוניזם שהוא נקי בלי שחיתויות, המדינה לא אמורה להיות ערך מיוחד כחלק מהשיטה וממילא זה לא אמור לחייב משטר דיקטטורי אלא בגלל הסיבה הנ"ל. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > קומוניזם וצדק חברתי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext