בית פורומים פורום הפילוסופיה

באמת יש הנאה מעישון סיגריות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/10/2009 11:17 לינק ישיר 
באמת יש הנאה מעישון סיגריות?

אם נשאל מעשן סיגריות מוצהר ממה הוא נהנה כשהוא מעשן? בטח הוא יתבלבל ולא ידע מה לענות רק להחזיר בשאלה מתריסה וממה אתה נהנה כשאתה אוכל במבה? 
אז אני יסביר את ההבדל, יש הנאות גופניות, מאכל, משתה, משגל וכיוצא באלו שהגוף נהנה מעצם הענין כי האוכל טעים וערב לחיך, אם תשאלו איפה ההנאה נמצאת? זה לא משנה. כי למעשה הגוף נהנה מעצם הדבר.
אבל אף מעשן סיגריות לא אמר לי שהעישון טעים לו או ערב לחיכו, כי זה לא יכול להיות, מה בדיוק יכול להיות טעים בעשן שנכנס לריאות?!
והפלא הוא שהרבה מעשנים כבדים ראיתי שהם אנשים חושבים ולא עושים סתם דברים בלי לחשוב, אז אני שואל אותכם מעשנים נכבדים למה אתה מעשנים???

נ.ב. האשכול רלוונטי גם אם אין כאן מעשנים בפורום, תנסו להסביר אותם או לשאול אותם ולשמוע מה הם אומרים.  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 12:14 לינק ישיר 

לפי מה שהבנתי מהרב שלי זו הנאה רוחנית, רוגע וכו'...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 12:35 לינק ישיר 

ברור למעלה מכל ספק שיש הנאה 'מנטלית' בעישון הסיגריות.
אך יש גם את האלמנט הפיזיולוגי של ההתמכרות לניקוטין.
המעשנים טועניפ, שמי שלא מעשן לא יוכל להבין. [נסיתי לקרוא את הספר הזה של המעשנים , נו .... של אלן קאר, הדרך הקלה להפסיק לעשן, לא הבנתי כל כך במה מדובר, אבל דרך הספר הזה ניתן לעמוד על ההנאות שבעישון]
אף שזה די ברור, אני חש צורך להדגיש, 'אני לא מעשן!!!' ומהלוחמים הגדולים בעישון. (שוקל להפוך את זה לחתימה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 13:56 לינק ישיר 

תקצין את השאלה אם תשאל על נרקומנים שמעשנים/מסניפים/מזריקים, אמנם יש בעישון גם את כל ה'מצב' שסביב פעולת העישון, אפשר להתיישב להוציא סיגריה עם החבר'ה או בגיל יותר צעיר 'להסתלבט', אבל גם בעישון סמים זה קיים במידה כזו או אחרת, אבל רוב ה'הנאה' אצל מכורים ותיקים זה הניקוטין נטו, ולכן ברגע שמחליטים באמת לרצות להפסיק אז כל הקושי הוא הצורך הפיזי, הקושי הזה חולף מהר ולכן זה לא באמת כזה סיפור גדול, חוץ מזה שאח"כ מדי פעם חוזר החשק כמו כל דבר שהיית רגיל אליו והפסקת.
ובאמת אם תשאל את המעשנים ה'כבדים' הם יאמרו שהתחילו בשביל הנאה מסוימת אבל המשיכו כי הם פשוט 'בתוך זה', מכורים לניקוטין.

הראיה, כל חסר שאדם משלים לעצמו יוצר 'רוגע', אב אפשר להיות יותר רגוע אם פשוט לא קיים החסר הזה.

אפשרי, ההנאה המנטלית נשחקת בשלב מסוים, כזה יום קיץ בוער ואתה חייב להספיק סיגריה בתחנת האוטובוס, ועד שאתה מדליק, מגיעה איזו זקנה שמכריחה אותך להתרחק, ועד שזזת חצי קילומטר כדי שהיא תפסיק לצעוק עליך האוטבוס כבר הגיע ואתה נפרד מהסיגריה, מסופקני כמה רגעי הנאה מנטלית יש ביום, אולי סיגריה אחת או שתיים, אולי זה תלוי באופי האדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 14:04 לינק ישיר 

זר לא יבין את זאת

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > באמת יש הנאה מעישון סיגריות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext