בית פורומים פורום הפילוסופיה

המסמר והחור שבקיר באין כאחד??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/10/2009 11:21 לינק ישיר 
המסמר והחור שבקיר באין כאחד??

ידוע בעולם השאלה כשדופקים מסמר בקיר עם פטיש אז מה קרה קודם? הפטיש דפק על המסמר או המסמר עשה חור בקיר?
כולם אומרים מיד שזה קרה בבתא אחת אבל איך זה יכול להיות הרי כל מה שהמסמר יכול לעשות חור בקיר זה בגלל שהפטיש דפק עליו אז הודאי שהדפיקה של הפטיש קודמת לחור בקיר כי הסיבה לחור ואיך יכול להיות שהסיבה והתוצאה יהיו ביחד, חייב להיות שהסיבה קודמת לתוצאה.
מה אתם אומרים? 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2009 17:02 לינק ישיר 

המחצרצ בחצוצרה נשיפתו בכלי קודמת לצליל המושמע?

כמו שאמרת בסופו של דיון חייב להיות שהסיבה קודמת לתוצאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2009 17:09 לינק ישיר 

למרות שהאינטואיציה אומרת שזה באמת קורה בבת אחת..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2009 17:11 לינק ישיר 

הגיוניי כתב:
 חייב להיות שהסיבה קודמת לתוצאה.
מה אתם אומרים? 
"הסיבה" זה המהירות התנועה ומשקל של הפטיש "והתוצאה" זה המכה והחור ביחד,
זה פשוט שאלה מכשילה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2009 21:03 לינק ישיר 

מקסמן אהבתי. זה מסביר גם את האינטואיציה של הגיוניי וגם שהסיבה קודמת לתוצאה. ואני רוצה להוסיף שכמו שהמסמר עצמו שהוא ארוך איך ברגע שאתה מזיז אותו בקצה אחד באותו רגע בדיוק זז גם הקצה השני הרי כל מילימטר צריך להזיז את המילימטר שלפניו וכל גרגיר מתכת שזז הוא הסיבה לתזוזה של הגרגיר שלפניו אז איך זה קורה ביחד? והתשובה פשוטה. אז אני רק אומר שאותו דבר כשהמסמר נוגע בקיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2009 23:09 לינק ישיר 

לא ייתכן ששני הדברים יקרו בדיוק יחד. כאשר דופקים עם הפטיש על ראש המסמר, לוקח רגע קטנטן עד שגם החוד חודר פנימה. תורת היחסות קובעת כי שום אות לא יכול לעבור מהר יותר ממהירות האור, ולו יצוייר שברגע התזוזה נעים כל חלקי המסמר יחד - נוכל להעביר בצורה פשוטה אות מהר יותר ממהירות האור: נבנה מוט ארוך ונדחוף אותו כך שקצהו יזוז מיד.

הסיבה מדוע זה לא קורה פשוטה: לכל חומר יש אלסטיות מסויימת, שנגרמת מכך שבין האטומים יש ריק (בו האטומים מתנודדים) שיכול להתכווץ מעט לפני שיחזור למצבו הקודם, כך שלפני שהראש של המסמר דוחף הלאה את החלק הקדמי יותר - קודם כל הוא מכווץ את אותו חלק. כך עובר גל של כיווץ לאורך המסמר עד שהוא מגיע לחוד וגורם לו לחדור לתוך הקיר. כך גם במגע בין החוד לקיר: הריק שבין החוד למסמר מתכווץ ורק אחר כך גורם לקיר לסגת (משום שהאטומים המתנודדים שואפים להחזיר את שיעור הריק למצבו הקודם) ונוצר חור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2009 02:26 לינק ישיר 

מקסמן, אבחנה יפה, אז אם כך הכניסה של המסמר והחור הם שניהם תוצאות, וא"כ שייך לומר שהם קורים בבת אחת. זה מצד הסברא של סיבה תוצאה.

נורת, ח"ח על ההסבר המדעי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2009 11:48 לינק ישיר 

maxmen כתב:
 חייב להיות שהסיבה קודמת לתוצאה.
מה אתם אומרים?  "הסיבה" זה המהירות התנועה ומשקל של הפטיש "והתוצאה" זה המכה והחור ביחד,
זה פשוט שאלה מכשילה,

אפשר ללכת גם יותר רחוק ולומר שהסיבה שנהיה חור בקיר זה בגלל שהוא קנה את הפטיש ויותר מזה שבכלל היצרן יצר את הפטיש שאיתו הוא יכל לדפוק את המסמר, נכון, יש הרבה סיבות ואם אתה רוצה לדבר על כל הסיבות לא תגמור, אבל מה שברור הוא שהסיבה האחרונה שעשתה את החור בקיר זה המכה של הפטיש על המסמר נכון, מכה עוצמתית אבל המכה עצמה עשתה את החור ולכן חייב להיות שהמכה תהיה לפני החור, וכמו שכתב יפה מאד נורת אזהרה הסבר מניח את הדעת.
אבל להגיד שהסיבה זה התנופה והמהירות, והתוצאה זה המכה והחור ביחד נראה לי קצת דמגוגי מהטעם שכתבתי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2009 13:47 לינק ישיר 

הגיוניי כתב:
 אבל להגיד שהסיבה זה התנופה והמהירות, והתוצאה זה המכה והחור ביחד נראה לי קצת דמגוגי מהטעם שכתבתי. 

הגיוניי : אני לא מאמין שזה המילים שלך, אתה נראה בחור שמבין,
האם אפשר לתת מכה בלי תנופה ומשקל ? (תנופה בלי משקל לא יהיה מכה, וכך משקל בלי תנופה )
יוצא שהתנופה והמשקל הם הסיבה, והמכה זה התוצאה,
ואם לא היה קיר, לא היה נוצר מכה,יוצא שנוכחותו של הקיר היא הסיבה של המכה והחור,מכל זה יוצא שבלעדי "התנופה והמשקל והקיר" לא היה נוצר "מכה וחור"  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2009 14:18 לינק ישיר 

תאמין או לא אבל כן, זה המילים שלי..
נכון, א"א לתת מכה בלי תנופה או משקל (מי התווכח עם זה?) אבל התנופה היא הסיבה למכה והמכה היא הסיבה לחור, א"א לקפוץ ולהגיד שהתנופה זה סיבה להכל כי כמו שכבר אמרתי בא נלך יותר אחורה ונגיד שהיצרן של הפטיש הוא הסיבה לתנופה, משקל, מכה, חור, קיר ביחד. זה מגוחך! 
צריך להפריד כל שלב בפנ"ע, יצרן, פטיש, תנופה, מכה, חור. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2009 15:01 לינק ישיר 

מקסמן, נוכחותו של הקיר אינה סיבה, זו מציאות.

הגיוניי, גם פטיש לא ראוי להיחשב כסיבה, רק פעולה מהווה סיבה לתוצאה, אלא שלפעמים התוצאה הינה פעולה נוספת שרק היא תביא לתוצאה הסופית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2009 15:03 לינק ישיר 

הגיוניי כתב:
צריך להפריד כל שלב בפנ"ע, יצרן, פטיש, תנופה, מכה, חור.  

אי אפשר להפריד בין המכה לחור כמו שהסברתי וזה שאלה מכשילה ( ואני לא אומר ששאלה מכשילה היא זלזול או מה, אתה בטח מכיר את השאלה האם אבן שאי אפשר לעצור פוגש אבן שאי אפשר להזיז, או האם אלוקים יכול לבראו אבן שהוא לא יכול להזיז וכו',)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2009 15:14 לינק ישיר 

אני לא רוצה להתייחס למה שכתבת בסוגריים כי לא נראה לי שזה קשור לפה (היה אשכול מיוחד על זה פעם) .
השאלה כאן היא לא מכשילה, אמרתי, אתה צודק שהתנופה והמשקל הם סיבה אבל הם לא סיבה ישירה לחור אלא למכה, והמכה סיבה ישירה לחור.  תעיין שוב בדבריו העמוקים של נורת אזהרה.
יעקב, לא אמרתי שהסיבה זה הפטיש, הסיבה לחור זה ההכאה של הפטיש במסמר על כל המשתמע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2009 15:27 לינק ישיר 

אם כן, זה לא ההכאה של הפטיש במסמר, אלא המסמר שדוחף את האויר שבינו לבין הקיר [והוא נדחף ע"י המכה של הפטיש].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2009 12:31 לינק ישיר 

אין אויר בין המסמר לקיר, הוא נוגע בו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2009 13:16 לינק ישיר 

ודאי, זו הייתה הגדרה גסה למרווח שבין האטומים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > המסמר והחור שבקיר באין כאחד??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext