| נשלח ב-15/10/2009 21:12 |
|
| |
מציאות של חלום
לפעמים קורה שאנחנו חולמים חלום שהוא מאד מוחשי ואנחנו חושבים בחלום שזה באמת המציאות וחווים ומרגישים דברים כי החושים באמת פועלים בחלום כמו במציאות, פתאום מתעוררים ומבינים שזה היה רק חלום. וזה מביא אותנו לפעמים לחשוב במציאות אולי זה לא מציאות אולי זה רק חלום? שהרי גם בחלום אנחנו בטוחים שזה מציאות אבל באמת זה חלום אז אולי גם עכשיו זה רק חלום זמני. אבל אני שואל מה זה הברירות הזאת של החלום הרי באמת זה לא ככה, לא נראה לי שלמישהו באמת יש צד שהוא חולם בזמן שבאמת הוא ער, למה? לא יודע. אבל ברור לי למשל עכשיו תוך כדי שאני כותב שזה מציאות ולא חלום אפילו שלא מופקע בכלל שאני יחלום שאני כותב בפורום... ואם באמת אני יחלום על זה פעם ברור לי שלא יהיה לי כזה ברור בחלום שזה מציאות כמו שעכשיו באמת ברור לי שזה מציאות, אז אני שואל האם יכול להיות שיהיה ברור בחלום שזה מציאות כמו שבמציאות ברור שזה מציאות? (לא יודע עם הבהרתי את עצמי מספיק אבל תנסו להבין)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2009 22:07 |
|
| |
לדעתי, בחלום יתכן שתחוש כבמציאות כיון שאין ביכולתך לדעת שזה רק חלום, הגוף ישן, מושבת, ואילו הדמיון פועל לכן הדמיון הוא כלי השיפוט היחיד שלך, עד כמה שהוא יהיה חזק אז הוא יזכר לך "כמו במציאות", אבל בזמן שהנך ער אז כמה שתדמיין עדיין תדע עפ"י תחושת גופך שזה דמיון, וכן תדע שהמצאות הינה מציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2009 01:57 |
|
| |
יעקב, מסתבר שאתה צודק שההבדל הוא שכשאתה ער אז כל החושים פועלים ויותר קשה לעבוד עליהם אבל סוף כל סוף בחלום זה לא רק דמיון גם מרגישים דברים וחשים אותם, מישהו יכול לתת לך סתירה בחלום ואתה תרגיש כאב.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2009 02:57 |
|
| |
תיקון: *תדמיין כאב.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2009 10:06 |
|
| |
תגרום לעצמך להיבהל ותתעורר אם זה חלום...חח...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2009 15:41 |
|
| |
בחלום כן בטוחים שאנחנו במציאות, בגלל שאנחנו בתוך המציאות של החלום..
הדמיונות בשינה הם חלום לעומת המציאות של הערות.
הערות היא חלום לעומת המציאות של הדמיונות בשינה.
תמיד השאלה תהיה: "מה אני מגדיר עכשיו כמציאות?"
תוקן על ידי אופק20 ב- 18/10/2009 15:46:23
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2009 16:28 |
|
| |
מציאות זה לא מלשון "נמצא"? קיים? וחלום אינו קיים - הוא רק דמיון, אין בו ממש...האם ניתן להגדירו כמציאות...?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2009 16:35 |
|
| |
בדמיון- מה שמדמיינים נמצא.
תוקן על ידי אופק20 ב- 18/10/2009 17:04:53
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2009 16:52 |
|
| |
הדמיון אכן נמצא, אך מה שמדמיינים לא נמצא וממילא אינו מציאות...(?)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2009 17:04 |
|
| |
נראה לי שאתה צודק..
אז אני צריכה להכניס שיפורים שם למעלה..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2009 19:07 |
|
| |
יעקב, זה שאני מדמיין כאב זה לא עוזר בשביל להבחין כי מה זה משנה אם אני מדמיין כאב או שבאמת כואב לי, בשתיהם מרגישים אותו דבר, מרגישים כאב.
אופק, מה שכתבת הדמיונות בשינה הם חלום לעומת המציאות של הערות. הערות היא חלום לעומת המציאות של הדמיונות בשינה. אז בעצם את אומרת שהחלום והערות הם שוים, אין עדיפות לערות על החלום ולא לחלום על הערות, קצת גדול עלי!
הראיה, יכול להיות שמציאות זה מלשון נמצא אבל למעשה גם חלום הוא מציאות והחלום נמצא, אם מה שמדמיינים לא נמצא אז איך מדמיינים אותו כלו' החלום הוא ודאי ג"כ מציאות והראיה היא שחלמנו אותו, אז יכול להיות שאופק כן צודקת במובן מסוים ולא צריך להכניס תיקונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2009 22:22 |
|
| |
| הראיה כתב: |  | הדמיון אכן נמצא, אך מה שמדמיינים לא נמצא וממילא אינו מציאות...(?)
|
|
אני מבין נכון? אתם עכשיו באים לדון בשאלות העתיקות של דקארט ויום? האמנם?
אם כך, הראיה, מפני מה אתה סבור שיש דברים שהם נמצאים בעוד מקום מעבר לדמיונך?
מה עדיפה התחושה אותה אתה מכנה 'מציאות', על התחושה אותה אתה מכנה 'חלום'.
ה'מציאות' אינה אלא חלום 'חזק' יותר. [בדרך כלל גם פחות מתוק.....]
או שבכלל לא הבנתי את נושא האשכול
|
|
|
|
| נשלח ב-18/10/2009 22:35 |
|
| |
חזן זה מה שאופק אמרה, אבל הדברים בחלום לא קיימים. כתבת : "אם מה שמדמיינים לא נמצא אז איך מדמיינים אותו כלו' החלום הוא ודאי ג"כ מציאות והראיה היא שחלמנו אותו" - מה זה איך מדמיינים - זה עניינו של הדמיון - לחשוב על דברים שאינם במציאות המוחשית.
אפשרי לא התכוונתי להיכנס לזה אבללל...אם נכנסת...נזרום: האם הינך מסכים להנחה כי חלום מבוסס על כח הדימיון שבאדם? האם הינך מסכים להנחה שהדימיון מצייר דברים שלא קיימים במציאות המוחשית? כמו דיסק עם כנפיים שיכול לעוף וחמור שנכנס לכונן של הדיסקים... א"כ זהו ההבדל בין מציאות לדימיון...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2009 08:12 |
|
| |
חזןגדול, זה שחלום נראה לך כמציאות, מזה המסקנה שהמציאות היא חלום ??????????
שאתה רואה אישה עם פיאה נוכרי, מזה המסקנה ששער אמתי היא לא אמתי ??????????
שאתה מתחפש בפורים לכהן גדול, מזה המסקנה שהכהן גדול גם מחופש ???????????
יש כאן לדעתי טעות בדרך החשיבה, אי אפשר לחשוב בצורה כזאת,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2009 11:18 |
|
| |
| חזןגדול כתב: |  | אופק, מה שכתבת הדמיונות בשינה הם חלום לעומת המציאות של הערות. הערות היא חלום לעומת המציאות של הדמיונות בשינה. אז בעצם את אומרת שהחלום והערות הם שוים, אין עדיפות לערות על החלום ולא לחלום על הערות, קצת גדול עלי!
הראיה, יכול להיות שמציאות זה מלשון נמצא אבל למעשה גם חלום הוא מציאות והחלום נמצא, אם מה שמדמיינים לא נמצא אז איך מדמיינים אותו כלו' החלום הוא ודאי ג"כ מציאות והראיה היא שחלמנו אותו, אז יכול להיות שאופק כן צודקת במובן מסוים ולא צריך להכניס תיקונים. |
|
החלום בשינה והחוויות בערות לא שווים בכלל,
בדיוק כמו שהדמיונות בערות לא שווים לחוויות חושניות בזמן ערות.
המציאות יותר "חזקה" אצלנו בערות מאשר בשינה או בדמיון. לכן המציאות הכי מציאותית בשבילנו (בממוצע..) היא בזמן ערות.
מציאות העוה"ז היא בהחלט חלום.
הרי כשנגיע לעולם האמת ונחליף מציאות, זה יהיה בדיוק כמו להתעורר מחלום..
(שאלה..- יכול להיות מישהו שמציאות עוה"ב חזקה אצלו יותר ממציאות העוה"ז כאן ועכשיו?)
כתבתי קודם: "בדמיון- הדמיון נמצא", אז תיקנתי.. ל"בדמיון- מה שמדמיינים נמצא".
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2009 12:05 |
|
| |
הראיה,
תמיהני עליך שלא הבנת את דבריי, התכוונתי לשאלה הפשוטה,
'מפני מה ה'מציאות המוחשית' היא יותר 'נחשבת' בעיניך לאמיתית? שמא גם היא דימיון? וכל ההפרש בינה לבין מה שקרוי חלום, שהמציאות היא חלום חזק יותר, וארוך יותר?
[אלו הן השאלות שהעלה בזמנו דקארט, כמו שהזכרתי אותו כבר קודם, ממש מוזר לי שלא הבנת את דברי מלכתחילה באופן הזה ]
|
|
|
|
|