|
|
| נשלח ב-30/10/2009 07:06 |
|
| |
פוסטמודרניזם
מה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2009 11:37 |
|
| |
בשביל לעמוד בדיוק על ההגדרה של הפוסטמודרניזציה נעזרתי בויקיפדיה אז שיהיה תועלת לכולם: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%A8%D7%A0%D7%99%D7%96%D7%9D
אבל האמת שזה לא הגדרה ברורה שמצביעה על משהו מסוים רק על איזה תופעה של התחדשות בכל מיני תחומים, של שיח חברתי וכו' איך שאני מבין הכוונה גם לכל מיני סלנגים מודרנים שנכנסים לשפה חדשים לבקרים.
אם זה ככה אני יכול להבין שזה זכה להתנגדות מצד השמרנים הן של השפה והן של התרבות שלא מסוגלים לקלוט כל מיני שינויים בצורת החיים שלהם אבל חוץ מזה שהעולם מתקדם ושם קצוץ על כל השמרנים למיניהם זהו בדיוק שאין להם שום זכות לערער על הפוסטמודרניזם בכלל בגלל שהרעיון הזה מצדיק את עצם קיומו כי הוא עצמו דבר חדש, ואולי הם באמת היו מעדיפים להוציא את המושג הזה מהטרמינולוגיה שלהם..
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2009 15:16 |
|
| |
לחשוב ש"שיח חברתי" זה סלנגים?! מצחיק מאדוהשאלה הפותחת את האשכול לא ממוקדת מספיק בשביל מענה. סורי
תוקן על ידי זחלץ_קליח ב- 30/10/2009 15:18:17
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2009 15:28 |
|
| |
זחלץ,
עקרונית אתה צודק, אבל מתוך אספקלריא פוסט-מודרנית, אני חושב שזה טוב שלא מתחשבים בעקרונות.
כמה שאלות קונקרטיות,
האם הפוסטמודרניות יכולה להתיישב עם דתיות?
האם הפוסטמודרניות חיובית או שלילית מבחינה חינוכית?
[אתגר: האם הפוסטמודרניות היא פילוסופיה העומדת בקנה מידה מדעי, או שסך הכל מדובר בתחושות, ובמלל בלי משמעות של ממש?]
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2009 16:00 |
|
| |
ככה הרבה יותר טוב
עוד לא התחלתי להתכונן לשבת כך שאני ממהר מאד אז אתן רק המלצות:ספר שבא לגייר את הפוסטמודרניזם והראות כמה הוא טוב ליהדות - כלים שבורים של הרב שג"ר ז"ל שלישיית ספרי הרב מיכי אברהם, ובעיקר ספרו שתי עגלות וכדור פורח באה להראות את ההיפך. מומלץ מאד! ביקורת של נדב שנרב על הספר הנ"ל של הרב שגר:
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2009 19:09 |
|
| |
זחלץ,קראתי כמובן את הזפרים שהזכרת לעיל, בנוגע לשג"ר, דעתי כי ספרו 'ובתורתו יהגה', יעיל יותר, אפילו לחידוד עמדתו בעניין פוסטמודרנה ויהדות, מפני ששם הוא מיישם אותה בפועל על דרך הלימוד.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|