| נשלח ב-21/2/2010 17:02 |
|
| |
חייבים להשתכר! מה זה?!
יש אולי הרבה שנהנים מהענין הזה אבל מישהו יכול לתת הסבר על פי ההגיון איך אפשר להגיד למישהו תסלק את הדעת שלך! הרי מי שמאבד עצמו לדעת מחמירים איתו מאד וזה אסור באיסור חמור לא ק"ו שיהיה אסור לאבד את דעתו לדעת?!
לדעתי זה ממש התאבדות וגרוע מזה! מה אתם אומרים?
(נ.ב. לאן כולם נעלמו?)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 00:22 |
|
| |
ראשית, אי אפשר להשוות להתאבדות משום שהשתכרות היא הפיכה וחוזרים למצב נורמלי לאחר כמה שעות, משא"כ בהתאבדות.
שנית, אני משער שבנוגע לעניין ההשתכרות יש הסברים כמניין המסבירים. לי עצמי אין איזה הסבר נבחר.
לאן כולם נעלמו? כך היא דרכו של פורום - חברים באים והולכים. הבעיה היא שכאשר הפורום מאפשר כתיבה רק למספר מצומצם של חברים - חברים הולכים אך אינם באים.
תוקן על ידי נורת_אזהרה ב- 22/02/2010 00:24:46
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 11:14 |
|
| |
| חזןגדול כתב: |  | יש אולי הרבה שנהנים מהענין הזה אבל מישהו יכול לתת הסבר על פי ההגיון איך אפשר להגיד למישהו תסלק את הדעת שלך! הרי מי שמאבד עצמו לדעת מחמירים איתו מאד וזה אסור באיסור חמור לא ק"ו שיהיה אסור לאבד את דעתו לדעת?!
לדעתי זה ממש התאבדות וגרוע מזה! מה אתם אומרים?
(נ.ב. לאן כולם נעלמו?) |
|
מה קורה שישנים ? נכון שזה לא אותו דבר, אבל בכל זאת,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 12:51 |
|
| |
הדעת היא לא רציונאלית, הרציונאליות מיצרת את הדעת אבל קיום הדעת ממשיך גם כשהאדם נמצא במצב נטול יכולת
רציונאלית כגון שינה או שכרות, ע"כ לא השכרון יסיר את הדעת מן האדם, ואדרבה, המדד לדעת הוא זמן השכרון.
פורים שמח לכל חברי הפורום!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2010 15:46 |
|
| |
השאלה למה לא,
האם בגלל שסיפור מגילת אסתר לא רלוונטי להיום,
כלומר היה גזרות וישועות אחרי זה, במילא יש לשמוח על הישועות העכשיוויות ?
לדעתי: אם סיפור מגילת אסתר בא לומר שאפי' בזמן הסתר פנים, יש לאלוקים דרכים טבעיים לעזור לנו,
אז למה שהפילוסוף לא ישמח עם הידיעה\הבשורה הזאת ?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2010 03:18 |
|
| |
בכלל צריך להסביר מה קורה כשמשתכרים כי כולם חושבים שלשיכור אין דעת אבל רואים שבהלכה שיכור נחשב פיקח לכל דבריו (עירובין סה) ואם אין בו דעת א לא היה נענש על עבירות, מיתה, מלקות וכו' ולא היה קניינו קנין כמו שוטה. אז יורדים בזה כל ההסברים של אלה שאומרים שצריך לעזוב את הדעת ביום הזה . אז איך באמת מסבירים את המציאות הזאת של שיכור?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2010 18:16 |
|
| |
מי אמר שמותר להשתכר?
ולעצם העניין. רוב הפוסקים אוסרים שכרות גמורה. בשו"ע ומ"ב יש לשון חריפה שחלילה מלאבד מצווה אחת עבור השכרות.
חריג בדעתו הוא המהר"ל זי"ע שגורס כי מהות הנס בפורים מחייבת שכרות עד אובדן הדעת, ומביא על כך ראיות. כמובן מדבריו עולה שהוא דווקא לאנשים בדרגה.
לנו המצווה היא "לבסומי", ועד פורים הבא יש עוד זמן להאריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2010 19:51 |
|
| |
דבר ראשון, שיכרות היא דבר מגעיל!!!!!!!!!!!!! וזה שזה גרוע, גם לדעתי!!!!!!!!! ואכן מבחינה מסויימת יש בזה דימיון לאיבוד לדעת והוא הבריחה מהמציאות, אך מצד שני אין בזה בכלל דמיון, הסיבה שאנשים נהנים מזה היא : ש זה פועל בצורה מאוד דומה לסמים, האנשים שמשתכרים אלו אנשים שמנסים לברוח ממציאות חייהם העגומה, היין עוזר להם לברוח ממנה, הוא עושה להם מן סוויץ' כזה שהם שוכחים את כל הצרות שלהם וחיים במין חלום כזה עד שפגה השיכרות. (אל דאגה, זה לא מנסיון, מעולם לא שתיתי אלכוהול, כך בדיוק זה מתואר בספרים) ושים לב! בדיוק אותה פעולה פועלים הסמים, רק בצורה הרבה הרבה יותר חזקה, ויותר מסוכנת. (אך רב האנשים ובעיקר הנוער עושים את זה בשביל הדאווין)
עוד דבר מעניין, היין בתורה תמיד נקשר במצוות חשובות כגו' קידוש, ארבע כוסות בפסח, אפילו במקדש. והוא בכלל לא נאסר עלינו בניגוד ללמוסלמים שאצלהם הוא אסור.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/4/2010 23:43 |
|
| |
נכנס יין יצא סוד. השכרות גורמת לאדם לזרום ולהוציא את מה שהוא באמת, לטוב ולמוטב. בפורים יש הארה מיוחדת שמעוררת את הצד העמוק - הטוב.
ת'כלס סתם כתבתי כדי לכתוב את זה (לא היה לי איפה...לא הצלחתי לשלוח ב"דיבורים לעניין"):
היו שלום. אני חוזר מחר לישיבה. היה נחמד וטוב איתכם.
נראה שלא יצא לי להכנס הרבה...
(אגב מי שכתבה מעלי, היא נעלמה...?)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2010 12:31 |
|
| |
אני חושב שעצם המחויבות לכל הלכות התורה, וחיובי ממונות ע"פ התורה גם במצב שכרות, מסביר בעצם שזה אינו מאבד עצמו לדעת! שלא לדבר על שיכורים ברמת שזוכרים ויודעים פחות או יותר מה הם עושים שהם מאבדים את עצמם לדעת!!! כי הם יודעים שהם עושים שטויות. וגם מי ששיכור כלוט ואל זוכר כלום הרי רבים מהם מגלים את מה שעל ליבם מבחינת תורנית והקפדה יתירה על מצוות. לא שזה מועיל להצטרף לתפילה, אבל באיזה שהוא אופן זה ממש מוצא עצמו לדעת!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2011 16:20 |
|
| |
חזן גדול: איני יודע איך שייך לדמות השתכרות לאיבוד עצמו לדעת, באמת שאיני יודע איזה קשר יש בין השניים. וכי משתכר ממית עצמו ח"ו? ולך הגיוני: מה ששיכור מתחייב בכל העונשין הוא כנראה משום שהדין להשתכר הוא רק עד גבול מסוים שיוכל לשמור עצמו מעבירות כאלה. וכמו שכתב לך "תן לחכם". אך עדיין אנו צריכים לביאור נרחב בענין. MUCHNICK: איני יודע מדוע אתה מתנגד כ"כ בחריפות נגד שתית חריף, אחר שמצווה מפורשת היא, ואחר שכל עם ישראל בהמוניו מגדולי גדוליו עד קטני קטניו, משתדל לקיים מצוה זו בשמחה ובטוב לבב. הן אמנם שישנם המקיימים זאת שלא לשמה, אך מכאן ועד הטלת דופי ובעיות נפשיות בכל משתכר, הדרך רחוקה מאוד מאוד, הדברים והגישה המבקרת מאוד צרמו לי. [ומי שנוהג כגנטלמן ואינו משתכר זכותו, אך ח"ו אל יטיל דופי באחר,] אגב אני מעולם לא השתכרתי, ואפי' מעט, ובכ"ז איני רואה בזאת שום בעיה, ולהיפך אני נהנה לראות את השמחה והשכרות ברחוב, שמתוך השמחה שגדילה ופורצת, מטשטשים הגבולות, ובני האדם קריבים זה לזה באהבה אחוה שלום ורעות, ולכך מצווים אנו במשלוח מנות איש לרעהו ומתנות לאביונים ביום שמח זה, לזכר האחדות שבגינה התרחש הנס. פורים שמח - שבת שלום שלכם דוד. [אגב החברים לא נעלמים רק שומרים על שתיקה לפעמים, או מצד היותם עסוקים, או מפני שאין להם מה לכתוב ולהגיב]
 |
|
|
|
|
|