בית פורומים קניית רכב יד שניה

רכב יד שניה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/5/2010 12:52 לינק ישיר 
רכב יד שניה

ראשית, ברכות על הפורום.

אני מבין שהפורום קשור לאוויס? רציתי רק לומר לכם שאני אישית מעדיף לקנות רכב מאדם פרטי ולא מחברת השכרה (אין לי שום דבר נגד אוויס, ההיפך. השכרת רכב אני משכיר רק שם). אבל בקניית רכב זה אחרת. למרות המחירים שנמוכים משמעותית ממחיר המחירון, אני חושב שעצם העובדה שרכב עליו נוסעים במהלך שנה או שנתיים עשרות אם לא מאות אנשים שונים הוא בעייתי.

אשמח אם תשכנעו אותי אחרת

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2010 15:53 לינק ישיר 

בגדול – הגישה הזו הייתה רווחת במשך שנים רבות, ולעיתים בצדק. אך בשנים האחרונות העובדות מדברות אחרת. בעיקר כי חברות ההשכרה מציעות גם כלי רכב רבים מליסינג, בהם גם נהג אדם אחד.
ברמה הרגשית – אכן לא קל לעיכול שברכב ההשכרה נהגו עשרות נהגים, להבדיל מרכב פרטי בו נהגו נהגים ספורים. אך קניית הרכב היא קניה רציונלית ולא רק רגשית.
אם ניקח חברת השכרה / ליסינג שמטפלת כמו שצריך בכלי הרכב שלה (כמו מספר חברות בשוק הישראלי, בהן גם אוויס) ונשווה קנייה ממנה לקניה מאדם פרטי:
טיפולים בהתאם להנחיות היצרן – אתה לא יודע איך האדם הפרטי טיפל ברכב שלו (אולי הוא היה לחוץ בכסף ו"דילג" על טיפול, או הלך למוסך שאינו מורשה כדי לחסוך כמה שקלים).
אחריות – אדם פרטי לא נותן אחריות.
תשלומים – אתה צריך לשלם לפרטי את כל הסכום במזומן, בעוד שחברת השכרה וליסינג פורסת לך את התשלום לעד 5 שנים.
התחייבות לקניה בחזרה – מספר חברות השכרה וליסינג מתחייבות לקנות ממך את הרכב בחזרה (ואתה לה מסתבך עם בדיקות ועם קונים)
טרייד אין – אתה יכול לבוא עם הרכב הפרטי שלך לחברת הליסינג וההשכרה ולהשתמש בו כחלק מהתשלום. אדם פרטי ממש לא נותן את זה.

אז כמובן שכולנו מעדיפים לקנות חדש מהניילונים. אבל לא כולנו נולדנו עם כפית כסף בפה. כשרוצים רכב בן שנתיים – שלוש, שלא יפתיע אותנו ויתקע יומיים אחרי הקניה, שאנחנו יודעים שיש לו אבא ואמא, ואם יש בעיה – יש למי לפנות – קניה מליסינג והשכרה היא האלטרנטיבה ההגיונית.
ושים לב שלא דיברתי על מבצעי ההנחות (עד 30% הנחה) שהחברות מציעות.
ושים לב שלא דיברתי רק על אוויס. יש לא מעט חברות ליסינג שמציעות תנאים דומים. תשווה, תבדוק ותחליט.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2010 16:04 לינק ישיר 

תודה על התשובה. אכן ליסינג זה רמה אחרת לגמרי, אבל גם מחיר הרכב בהתאם

אני התכוונתי לרכב מהשכרה ולא רכב ליסינג שהיה בבעלות אדם אחד.

הדילמה קשה. הרכבים הללו זולים מאוד לעומת מחירם בשוק, אבל לך תדע מי נהג ברכב והאם הטיפול השוטף שנעשה לרכב (שאין לי ספק שהוא מצויין) יכול לעלות גם על בעיות של בלאי עקב נהיגה פרועה או נהיגת שטח של שוכרים בעבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 08:29 לינק ישיר 

גם כשאתה בודק רכב מלקוח פרטי אין לך מושג איך נהגו ברכב, מי נהג וכמה הוא "קרע" אותו.

בשביל זה לוקחים את הרכב לבדיקה, והבדיקה מראה מה מצב הרכב, המנוע, בלאי, וכן הלאה.

יש מכוניות שנהגו עליהם ב- "זהירות" לכאורה, אבל בצורה שגרמה לבלאי מאד גבוה (נסיעות קצרות מהבית לסופרמרקט, לדוגמה, נסיעות בהן המנוע לא מספיק להתחמם). ויש מכוניות שנסעו עליהן הרבה, אך בצורה יותר בריאה. הבדיקה מראה הכל.

בנוסף אם חברת ההשכרה טיפלה ברכב במוסכים מורשים על פי הנחיות היצרן כמו אצלנו (ויכולה להוכיח את זה עם הסטוריית הטיפולים) זה אמור גם להרגיע אותך.

בשורה התחתונה מה היה בעבר פחות חשוב. מה שמשנה הוא מה מצב הרכב עכשיו, ומה החברה נותנת לך כ"בטחון" לעתיד (אחריות, התחייבות לטרייד אין עתידי וכו').

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/5/2010 13:46 לינק ישיר 

למכור רכב מליסינג או השכרה זה לא קל

אנשים רגילים  רוצים לקנות רכבים רק מפרטים

אבל הקנייה הראשונה מחברת ליסינג בגלל שש להם הרבה רכבים והם רוצים להתפטר מהרכבים  אז הם מורדים מחירים בהרבה מהמחירון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 14:17 לינק ישיר 

רוב הרכבים בשוק הם רכבי ליסינג, זה המצב,
יש חברות כמו אוויס שמתחייבות לקנות ממך את הרכב לאחר 3 שנים,
כך שאין ממש בעייה,
יש המון אנשים שקונים רכבים מליסינג, ומעדיפים לקנות מליסינג בגלל המחירים ותנאי התשלום הנוחים (תשלומים וכדומה...)
המחירים הנמוכים הם בגלל כוח קנייה ועוד דברים, מה זה משנה, אתה מרוויח בסופו של דבר

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אחר > קניית רכב יד שניה > רכב יד שניה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext