בית פורומים פורום הפילוסופיה

שאלות שאני לא מצליח למצוא להן תשובה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/1/2009 21:32 לינק ישיר 
שאלות שאני לא מצליח למצוא להן תשובה

א) אם אמלא בלוטו את המספרים 1,2,3,4,5,6, האם סיכויי לזכות יהיו פחות מאשר אם אמלא סתם ששה מספרים אחרים? מצד אחד, מבחינת כללי ההסתברות המתמטיים, אין שום הבדל, אך מצד שני האינטואיציה מורה שסדרה כזו לא תצא בחיים (והראיה - תראו לי בן אדם אחד שפוי שימלא את המספרים האלה). האם האינטואיציה כאן טועה לגמרי?

ב) האם הסדרה "כל המספרים" שווה בגודלה לסדרה "כל המספרים הזוגיים"? מצד אחד, ברור שהסדרה הראשונה גדולה יותר, ומצד שני בשתיהן יש אין סוף, אז הן שוות (אין סוף = אין סוף, אלא אם כן יש "אין סוף גדול" ו"אין סוף קטן").

(השאלות האלה מופיעות גם בקישור שהעליתי כאן לפני כמה זמן. בכל אופן, אם מישהו מכיר פתרון נורמלי, שיגיב. תודה).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 13:27 לינק ישיר 

חשבתי על זה רבות ואין מנוס מכך שהאינטואיציה כאן טועה לגמרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 13:48 לינק ישיר 
אתקדם שלב הלאה, כדי להחריף את השאלה

נניח שמדובר בלוטו "גדול", שבו לא צריך לבחור ששה מספרים אלא מאתים (מתוך, נגיד, מיליון). אם אמלא את המספרים אחד עד מאתיים ברצף, האם הסיכויים שלי לזכות יהיו שווים לסיכויי אם אמלא סתם מספרים? זה פשוט לא יכול להיות!! אבל מבחינה מתמטית אין הבדל. מה הולך כאן?

על כרחך אתה אומר, שהאפשרות שייצא משהו חוקי ומסודר, היא תמיד קלושה יותר, גם אם מבחינה מספרית ההסתברות שווה. מסכימים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 14:08 לינק ישיר 

קודם שנרחיב בנושא תחשוב אילו היתה הבחירה בין חמש ספרות  המוכפלים בחמש כלומר חמש פעמים 1 חמש 2 וכו' וניתן לבחור ג"כ חמש פעמים 1...     

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 15:53 לינק ישיר 

רוני. חשבתי רבות על השאלות ונראה לי שאנחנו טועים.

אם ההסתברות זהה בהכרח זה יכול להיות. אבל האינטואיציה מטעה!!

ולי יש שאלה חדשה: (אולי מוכרת)

"במשפט זא יש שלש טעויוט"

כמה טעויות יש באמת במשפט הנ"ל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 16:04 לינק ישיר 

רק שתים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 16:07 לינק ישיר 
למגיבים

ל-myr, תודה על ההשקעה אבל לא הבנתי איך זה עונה. אנא השב - האם בדוגמה שהבאתי עם המאתיים מספרים, היית בוחר במספרים אחד עד מאתים? תודה שבחיים לא. 

לרותם, החידה שכתבת היא אכן חידה משעשעת, והיא ורבות כמותה מופיעות בקישור שהעליתי לפני כמה ימים. אבל עם כל הכבוד לה, זו לא חידה אמיתית. יש בה תעתוע שמתבסס על ההחלף בין שגיאות מהותיות לבין שגיאות כתיב. לעומת זאת, שאלת הלוטו באמת מציקה (לי, לפחות), ז"א היא שאלה אמיתית שאני לא מצליח למצוא לה פתרון.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 19:11 לינק ישיר 

אז חשבתי והמסקנה שלי היא שההתסתברות לכל מספר זהה. אך מספרים ברצף מכפילים, משלשים, מרבעים וכו' את ההסתברות. יכול להיות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2009 19:47 לינק ישיר 

תשובות לשאלה הזאת אפשר למצוא

בתורת ההסתברות
לינק לנושא http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%AA_%D7%94%D7%94%D7%A1%D7%AA%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA

או יותר הרחבה:http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%98%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%94:%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%AA_%D7%94%D7%94%D7%A1%D7%AA%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%AA

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2009 00:26 לינק ישיר 

תודה

"תסתכל/י תמיד על הצד הטוב שבך"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2009 09:19 לינק ישיר 
לא יודע מי יותר הכעיס אותי עכשיו!!

קשה לי להחליט מי יותר הכעיס אותי עכשיו, sihs או "כוכב נולד":

sihs מכריז בחגיגיות "תשובה לשאלה הזו אפשר למצוא בתורת ההסתברות", ומצרף שני לינקים. אני בא לפתוח את שני הלינקים ומה יש שם? הסבר כללי מה זה הסתברות וכו'. ממש תודה! הרי כל השאלה שלי התבססה על כך שבדוגמת הלוטו, האינטואיציה לא מתיישבת עם כללי ההסתברות הרגילים. אז מה את/ה שולח לינק שמסביר על תורת ההסתברות? 

להוסיף שמן למדורה, "כוכב נולד" עוד כותב על כך "תודה". מה תודה?!

אני חושב שזו חקירה פילוסופית בפני עצמה, מה כל כך מעצבן בזה שמישהו עונה לך תשובה מבלי שטרח לקרוא או להבין את שאלתך. האם העצבים שלי נובעים מזה שזה מעליב, או שמא ממשהו אחר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2009 10:40 לינק ישיר 

סליחה אם התעצבנת
ולא זה היה הכונה,

אבל תורת ההסתברות דן בדיוק בנושא הזה
תסתכל בערך "מספר אקראי"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2009 11:39 לינק ישיר 
התייאשתי

עיינתי שם ולא מצאתי תשובה לשאלתי. אבל מאחר שכתוב שם הרבה דברים, יכול להיות שפספסתי. בכל אופן מצטער על הטון התוקפני, ושיהיה שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2009 12:49 לינק ישיר 

האינטואיציה מטעה באופן קבוע למשל הסיכוי שיקרה א או ב הוא על פניו 50:50 . אבל האם הסיכוי שהאדם הראשון שאפגוש ברחוב הוא חתן פרס נובל הוא גם 50:50

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > שאלות שאני לא מצליח למצוא להן תשובה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext