בית פורומים פורום הפילוסופיה

מעט ממחשבותי על המלחמה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/1/2009 16:05 לינק ישיר 
מעט ממחשבותי על המלחמה

אוקיי, צודקים, יורים עלינו טילים, זה בלתי נסבל. כבר שמונה שנים תושבי שדרות ועוטף עזה חיים בפחד מקסאם לקסאם ומאזעקה לאזעקה וא"א לתת לזה להמשך בצורה הזו, נקודה.

אז מהי הברירה? מפציצים את עזה מהאויר, נכנסים קרקעית עם טנקים, תותחים, יורים בהם ומפגיזים אותם וכו' וכו' 

את מטרות המבצע כמובן שהדרג המדיני והצבאי שומר לעצמו ולא מתרברב בכלי התקשורת, הרי צריך להפיק לקחים ממלחמת לבנון, לא?  

נו, אז אני שואל אותכם, כמה כבר הרגו להם? אלף וחמש מאות אנשים, עוד ארבעת אלפים פצועים, מצידי אפילו תכפילו את המספר, לא איכפת לי. לא תגיעו בשום פנים לשלושים אחוז מלוחמי החמאס, גג! (במציאות זה הרבה פחות).

נו, אז הושגה כאן איזה מטרה כל שהיא? תהיה אשר תהיה, אפילו תהרגו את כל אנשי החמאס, מה אתם חושבים, זה יפסק? לא ולא! יבואו מאירן! יש ספינות מלאות במסות של איראנים שרק מחכים לאפשרות לנחות פה ולעזור לחבריהם, שם, תאמינו לי אין מחסור במסת לוחמי אנוש.

אז מה הפיתרון? אין פיתרון. חד משמעית! רק מה שעלינו לשנות זה התפיסה, המחשבה. צה"ל לא קובע כלום, וגם לא הדרגים העליונים, הם רק עושים את תפקידם בצורה הכי פורמלית שיכולה להיות. יכול גם לקום שר בממשלה ולהתרברב: תנו לי להיות שר ביטחון שבוע ואני הופך את עזה למגרש כדורגל" אידיוט! נניח שתצליח, מה זה יתן? יהיה שקט? אל תחשוב על זה אפילו!

אנחנו לא יותר מאשר בובות, המערכה כל כך גדולה עד שאין שום שכל אנוש שמסוגל להשתלט עליה כ"ש גופו של בן האנוש... וזה לא אמורה להיות רק תפיסה דתית אלא מחשבה הכי הגיונית בעולם שיכולה להיות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2009 16:08 לינק ישיר 

ועכשיו עם הפסקת האש שלהם - גאויני עוילום!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2009 16:08 לינק ישיר 

הגיוניי, בכל סיטואציה אנחנו רק בובות, אבל זה לא שולל את ההשתדלות שעלינו לעשות.
העולם מונהג בדרך הטבע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2009 16:14 לינק ישיר 

orn135 מבחינתי הפסקת האש רק מראה כמה הם טיפשים אפילו מנקודת המבט שלהם.

רותם24 אמת, תמיד אנו רק בובות בקרקס המשתדלים לעשות השתדלות, נו? אז מה? אבל התפיסה, המחשבה צריכה להשתנות, צריכה להיות נכונה, לא מעוותת! ואחרי שהראש בסדר אז תורה של ההשתדלות, אם הראש מעוות אין השתדלות אלא שטות! וסליחה על הבוטות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2009 16:27 לינק ישיר 

זו לא בוטות. זוהי האמת. אך לא הבנתי מה רצית לומר בזאת. מצד אחד טענת שהמלחמה מוטעית ביסודה ומצד שני כן צריך השתדלות.

מהי לדעתך ההשתדלות האמיתית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2009 16:36 לינק ישיר 

חלילה! בחיים לא דיברתי נגד השתדלות, עייני היטב בדברי. אלא צריך לשנות את הראש, את התפיסה, את המחשבה. ואז כאשר ברור לנו איזה מקום אנחנו תופסים בכל המשחק הזה, אין שום בעיה שנשחק את התפקיד המיועד לנו רק אף פעם לא לנסות לתפוס תפקידים שגדולים עלינו ומיועדים לא לנו.     

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2009 17:15 לינק ישיר 

צריך להיות אופטימי ובטח לא עלינו המלאכה לגמור ....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 14:00 לינק ישיר 

אם קבוצת נמלים תתקוף את ביתך, מה תעשה? תתחיל לחשבן, הרי תמיד ישארו עוד נמלים והם יכולים לחזור ולהתחבא וכו'.. או שתגיב כמו שצריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2009 22:22 לינק ישיר 

אך כשצפרדע כמו זאת שהיתה במצרים תכה בך, לא תעיז לחבוט בה כמו הנמלים שתקפו את ביתך...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > מעט ממחשבותי על המלחמה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext