| נשלח ב-1/3/2009 09:31 |
|
| |
מורים לפילוסופיה?!
בס"ד
שלום וברכה!
לאחרונה עברתי מבחן קצר בפילוסופיה,לאחר שנכשלתי מזה פעמים רבות,דרשתי לשבת עם מורתי בכדי להבין את פשר הדבר.המורה הסבירה לי שתוכן כתיבת התשובה שלי אינו מספק!אני צריכה לכתוב יותר!לאחר מכן,בעת המבחן ישבתי וכתבתי ככל שיכלתי,כתבתי את כל העולה במוחי!אבל שוב-נכשלתי!כאשר נבחנתי במועד ב',תוך כדי המבחן הסתכלתי בחומר שהמורה הביאה לנו ללמוד!כתבתי את מה שהיא הכתיבה!ובנוסף הרחבתי רבות על כל נושא אך גם בזה,נכשלתי...
איני נערה בעיתית!בכל שאר המקצועות אני מוציאה ציונים טובים מאוד!מדוע שרק במבחנים אלו אכשל?ועוד אחרי שביצעתי העתקה!
האם נמצא/ת כאן מורה לפילוסופיה שמוכן/ה לבדוק את תשובותי ולתת לבמחני ציון?כדי שאוכל לתאם אותו עם הציון הנ"ל...
תודה רבה ויום טוב:)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2009 02:53 |
|
| |
גברתי, תכלית הניצחון הוא הכשלון.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2009 08:41 |
|
| |
תרגיל אתגרי?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2009 10:39 |
|
| |
תכלית הידיעה היא להכיר בזה שאינך יודע!
גברתי, את כבר יודעת היטב את שאינך יודעת. ואולי אף את זה לא...?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2009 13:32 |
|
| |
אגואיסט, אמנם מסכימה אני עם המשפט: תכלית הידיעה שנדע שלא נדע, אך מה קשור לתכלית
הניצחון היא הכשלון?? האם א''א לנצח ללא כשלון, והאם א''א כשלון ללא נצחון עתידי??
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2009 15:45 |
|
| |
אולי תכתבי את השאלות?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2009 10:02 |
|
| |
רותם - צודקת, אבל שאלתך הפני לפסיכובלוג.
אגו' - היא כבר סיפרה שנכשלה, מה אתה נטפל?
ולדביבונה - ודאי ציפית לתגובות הולמות יותר, אך עליך להבין שללא עיון במבחנך, יהיה קשה להדריכך.
יש כאן פילוסופים מדהימים שיוכלו לעזור לך בשמחה, אני מציעה לך לסמן את הרצוי ולהגיש בקשת סיוע באישית.
[המלצות? - באישית.]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2009 20:31 |
|
| |
כוונת המשפט היא לא להתייאש מכשלון שהרי הוא מוביל בסופו של דבר להצלחה המיוחלת ולא כפי שכתבת לעיל
|
|
|
|
| נשלח ב-3/3/2009 23:26 |
|
| |
לדביבונה, אני לא מבין למה שאלת את המורה רק בפעם הראשונה, כדאי שתשאלי אותה כל פעם אחרי כשלון מה לא היה בסדר ומזה תקבלי ביקורת בונה ותדעי מה לשפר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2009 01:11 |
|
| |
הבעיה העיקרית במקרה זה זה לברר את סגנון המחשבה של המקום שאת נמצאת בו ולא לומר דברים עצמיים .
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2009 01:31 |
|
| |
מהתיאורים שלך, לפחות חלקם, אני יכול לנחש מה קרה במבחן. לא ענית לשאלות, אלא פשוט שפכת את כל החומר, מה שקשור ומה שלא קשור ומה שקשור קצת. למשל, אם נשאלת על קושי מסויים בתורתו המוסרית של קאנט וכיצד מיישבים אותו, התחלת להפציץ מי הוא קאנט, מהי תורת המוסר שלו, כל הנסיונות שלו לנסח כלל מוסרי והדיונים בהם וכו'.
בתור בודק בחינות פה ושם, זו תופעה מוכרת מאוד במבחנים. יש מרצים שזה עובד אצלם, יש כאלה שמעקמים את האף אבל מעבירים, ויש כאלה שזה מרגיז אותם מאד (בצדק לדעתי) עד כדי הכשלה.
בדוק ומנוסה: כמעט אף מרצה בעולם אינו מכשיל, כאשר הכתיבה היא קוהרנטית ומובנת, גם אם חסרים פרטים.
|
|
|
|
|