בית פורומים פורום הפילוסופיה

בדידות ...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/10/2009 16:03 לינק ישיר 

אופק, יפה, עכשיו הסברת יותר, אז בעצם את מסכימה שעיקר הבדידות באמת זה כשאדם לבד, אז באות לו כל החוויות הלא נעימות של הבדידות וכל הבדידות הפנימית שהגדרת יפה מאד לא סביר להניח שתבוא לאדם כשהוא מוקף באנשים צוהלים. נכון? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2009 16:27 לינק ישיר 

חזן גדול,
לרוב זה קורה כאשר אין חברים צוהלים מסביב, לרוב- כי אז הראש פנוי להסתכל פנימה.

אבל זה יכול לקרות גם כשהאדם מוקף 20,000 חברים, גם אז הוא יכול להסתכל פנימה ולהיות רק עם עצמו, הוא יכול להרגיש לבד בתוך חברה.
לפעמים,
זו דווקא הרגשה נפלאה :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/10/2009 14:29 לינק ישיר 

חזןגדול כתב:
אפשרי אופק, מסתבר ואסטרו, אתם כל כך מדגישים את זה שהבדידות לא תלויה באנשים אלא במשהו פנימי אני רק רוצה להגיד שחוץ מזה שאני לא כ"כ מבין לאיזה דבר פנימי אתם מתכונים, יש תחושות רעות ויש תחושות טובות אבל מה הקשר לתחושה בדידות פנימית, אבל גם אם יש דבר כזה, נראה לי שאתם שוללים יותר מידי את הצד הברור שודאי שעיקר הבדידות היא בזה שהאדם הוא לבד בלי סביבה וכשרוצים להוציא מישהו מתחושה רעה של בדידות אז מביאים לו אנשים שיהיו איתו ולא מביאים לו פסיכולוג שיוציא לו את הבדידות מהפנימיות!...  
יעקב, אני דוקא מתחבר מאד למה שאתה אומר, שעיקר התחושה הרעה שיש לאדם כשהוא בודד זה לא מעצם הבדידות אלא כשהוא בודד אז צפים לו כל מיני זכרונות לא טובים והוא נהיה שקוע במחשבות לא טובות על החיים ועל המוות וכו' וזה מכניס לדיכאון. אבל אם יחשוב מחשבות אופטימיות או שהוא מעסיק את עצמו אפילו שהוא לבד אז הבדידות שלו לא תכניס אותו לדיכאון והרגשה רעה.

בסך הכל אמרתי ש...
המצאות בסביבה חברתית אינה בהכרח אומרת שהאדם אינו מרגיש בודד
וכמו כן המצאות בבידוד אינה בהכרח אומרת שהאדם מרגיש בודד

אני גם לא מסכים עם הקביעה שלך שסביבה מבודדת גורמת בהכרח לעיקר תחושת הבדידות. כי אדם שמרגיש דחוי בחברה ירגיש לעיתים בודד יותר בתוך החברה מאשר כשהוא לבד.

אם הייתי נדרש להגדיר את תחושת הבדידות הייתי מגדיר אותה כך: תחושה של חרדה או דיכאון שנובעים כתוצאה מהעדר ביטחון או הערכה חברתית.

תוקן על ידי אסטרו_נט ב- 19/10/2009 14:31:58

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > בדידות ...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.