| נשלח ב-4/8/2009 18:11 |
|
| |
ערבוב- אחד על חשבון השני
מכירים את זה שמערבבים 2 דברים יחד, אחד משתבח בזכות הערבוב והשני להפך..
למשל כוס שתיה של מיץ תפוחים, קצת תרכיז.
נאמר שזה הרס את המים אבל שיבח את התרכיז, כאשר הוא לבד א"א לשתות אותו.
הדוגמה לא משהו, אך אני מקווה שהרעיון מובן.
מה עדיף, לערבב? או כל אחד בנפרד?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2009 21:43 |
|
| |
מדרש תנחומא פרשת תזריע סי' ה - מעשה ששאל טורנוסרופוס הרשע את ר' עקיבא, איזו מעשים נאים של הקדוש ברוך הוא או של בשר ודם? אמר לו של בשר ודם נאים.
אמר לו טורנוסרופוס, הרי השמים והארץ יכול אדם לעשות כיוצא בהם? אמר לו ר' עקיבא, לא תאמר לי בדבר שהוא למעלה מן הבריות שאין שולטין עליו, אלא אמור דברים שהם מצויין בבני אדם.
אמר לו, למה אתם מולין? אמר לו, אני הייתי יודע שעל דבר זה אתה שואלני, ולכך הקדמתי ואמרתי לך שמעשה בני אדם נאים משל הקב"ה. הביא לו ר' עקיבא שיבלים וגלוסקאות. אמר לו, אלו מעשה הקב"ה ואלו מעשה בני אדם. אין הגלוסקאות נאים מן השיבלים.
אמר לוטורנוסרופוס, אם חפץ הוא במילה, למה אינו יוצא הולד מהול ממעי אמו? אמר לו ר' עקיבא ולמה שררו (שליא) יוצא עמו והוא תלוי בבטנו? לא תחתוך אמו שוררו?!
ומה שאתה אומר למה אינו יוצא מהול? לפי שלא נתן הקב"ה את המצוות לישראל אלא לצרוף אותם בהן. ע"כ
א. האם ר' עקיבא התכוון ברצינות שמעשה בני אדם נאים?
ב. לטורנוסרופוס באמת לא היה דוגמא מדברים שבני אדם שולטים בהם?
ג. הרי בזיעת אפך תאכל לחם, כלומר מעיקרא הכל היה תקין?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2009 19:09 |
|
| |
המחשבון,
מפאת קוצר שכלי לא השגתי את הקשר בין השאלה לתגובתך...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2009 16:04 |
|
| |
הכוונה שדבר כמות שהוא בד"כ פחות טוב מכשהוא מעורבב כמו החיטה והגלוסקאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2009 10:59 |
|
| |
מחשבת לב, אני רק יסביר למה הדוג' שלך לא משהו, כיון שעכשיו אני רוצה לשתות מיץ תפוחים, תרכיז לבד א"א ומים לבד ג"כ א"א אז מערבבים ואז ביחס למה שאני רציתי הכל השתבח. ממילא אין שאלה כזאת מה עדיף לערבב או כל אחד לבד זה פשוט תלוי מה אני רוצה או מה אני צריך באותו רגע מעורבב או נפרד.
|
|
|
|
|