בית פורומים פורום הפילוסופיה

האם הדגים בים באמת רועדים מאלול ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/9/2009 21:48 לינק ישיר 

yakov7 כתב:
 ובאמת לא הכרתי (באופן אישי) את הרב פישר.
שבעים פנים לתורה,  שוב יוצא לפי דבריך לעז על גדולים וטובים שהם כביכול לא "באמת חושבים למען אלוקים ותורתו", קצת זהירות שלא תכווה בגחלתן.
אני ממליץ לך לוותר על ה"מליון תרוצים" ולחפש הסבר אחד אבל אמיתי.
בזמן ב"ש וב"ה אתה יכול לשער שבית שמאי המשיכו לנהוג עפ"י שמאי  רק עכשיו אני שם לב כמה הדיון יוצא מנושא האשכול, היה ראוי לפתוח על זה אשכול נפרד.
סלחתי.

א, לידעתך גם הרה"ג ר' בנימין רבינוביץ זצ"ל היה בצעירותו שרוף על הרב קוק, אפי' התלמידים שלו (הקנאים) לא הבינו שהרבה מהתורע'ס שלו יש ריח של הרב קוק, 
ב, האם זה הפשט של שבעים פונים לתורה ???????????? תגיד אתה באמת חושב שהתורה זה ח"ו משחק ילדים ?????
ג,  היום בקריאת התורה בין פרק לפרק נזכרתי בביבי (כן ראש הממשלה) שברק נפל מהשלטון ראינו את ביבי, הקריין שואל אותו נו מה אתה אומר? ביבי: יש אלוקים, הקריין: מה רק עכשיו נודע לך ? ביבי: לא, רק לפעמים הוא מחייך אלינו, (א' טיפער געדאנק)עכשיו תבין איך אלוקים חייך אלי,הספורנו כותב:

הנה כל הארורים אמרו תחלה בלשון ברוך כמו שבא בקבלה ולזה אמר אלה יעמדו לברך את העם. אמנם הזכירם הכתוב בלשון ארור בלבד כי עיקר הכונה באלו הארורים היה לקלל את העוברים על אלה כדי שהם לבדם ישאו עונם ולא יהיו שאר העם ערבים להם. וזה כי החוטאים האלה היו על הרוב ראשי העם שלא היה על ההדיוטות למחות בידם כמו שהעיד יחזקאל באמרו נשיאי ישראל איש לזרועו היו בך למען שפוך דם אב ואם הקלו בך כו' (יחזקאל כב, ו - ז) ובאותה הפרשה הזכיר הנביא רוב אלה הארורים או כולם ואמר שנעשו אלו העונות בירושלים לא שהעיר כולה חטאה בזה אבל הנשיאים הם חטאו בכמו אלה.
ועוד ספורנו של השבת:
שלא ישנו את מצות האל יתברך בפרט ענין המשפט. ולא ימירו את שאר המצות במנהגי הדיוט ומצות אנשים מלומדה כ"ש כשיעשו זה לכבוד קדמונים שהנהיגו אותם המנהגים לא לכבוד קונם ולא לשמור מצותיו כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלוקים אחרים גדול מזה בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלוקים שופטים בארץ. אמנם התוכחות עד יולך ה' אותך ואת מלכך היו בבית שני בימי אנטיוכס וזולתו עד שצרו מלכי בית חשמונאי זה על זה וגלה אחד מהם במצות פומפיא"ו לרומ"ה ומשם והלאה עד ונסחתם היו עד חרבן הבית על יד רומיים ומשם והלאה הם תוכחות בגלות נמשכות אליו. והתחיל בתוכחות באמרו
(טו) אם לא תשמע בקול ה' אלקיך לשמור לעשות את כל מצותיו וחוקותיו אשר אנכי מצוך היום וזה בלי ספק כאשר הומרה שמירת מצות התורה במנהגים שונים וזולתם והוסג אחור משפט. וכן אחר שאמר יולך ה' אותך ואת מלכך שהוא החלק השני חזר ואמר כי לא שמעת בקול ה' אלקיך לשמור מצותיו וחוקותיו אשר צוך כלומר אבל שמרת מה שצוו או הנהיגו אחרים זולתו אשר לא כתורתו כמו שספרו ז"ל (גטין) שלא היו תורמין ולא מעשרין והוצרכו לתקון יוחנן כ"ג ולגזור על הדמאי והיו נועלים דלת בפני לוין מפני השמטה והוצרך הלל לתקן פרוזבול ובטלו מי סוטה ועגלה ערופה וסנהדרין מרוב הפושעים בסוף בית שני באופן שבטל כל משפט כמו שספרו ז"ל שגברו בעלי זרוע כמו שהוא הענין היום עם כל גלותנו ושפלתנו, שרב הממון בפרט החיב בדין מואס את תורת האל יתברך ומשפטי פיהו. (ע"פ דברי הימים - א טז, יב), ומתאמץ על ידי גוים וערכאותיהם לעות אדם בריבו (ע"פ איכה ג, לו), ובכן ירדו לטמיון הם ונכסיהם ובאלה התבאר' סבת חורבן בית שני והתמדת חורבנו בהתמדת סבתו:
ד, אני כבר בחרתי, את האמת מסיני,
ה, בשביל מה לשער ? עיין במסכת שבת שזה היה בזמנם של ב"ש וב"ה,
ו,  זה באמת היה המטרה שלי, לא הדגים רק המשגיח,
ז,  תודה,

תוקן על ידי maxmen ב- 05/09/2009 21:50:25

תוקן על ידי maxmen ב- 05/09/2009 21:53:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2009 22:12 לינק ישיר 

yakov7 כתב:
שבעים פנים לתורה, בתורה אין פוליטיקה אבל מדין התורה בהחלט יוצא פוליטיקה, רק לדוגמא האם מותר או אסור לגור במקום X, פקוח נפש או מצוות ישוב א"י, 70 פנים! תאר לעצמך, זה יוצא יותר מכל המפלגות שיש.
שוב יוצא לפי דבריך לעז על גדולים וטובים שהם כביכול לא "באמת חושבים למען אלוקים ותורתו", קצת זהירות שלא תכווה בגחלתן.
בזמן ב"ש וב"ה אתה יכול לשער שבית שמאי המשיכו לנהוג עפ"י שמאי למרות שבשבילנו הלכה כבית הלל, לא נראה לך? גם בדורנו זה יכול להיות כך.

ח"ו, לא "משחק ילדים", אבל... שבעים פנים! כן! וכולם אמת! וכולם זאת התורה! "אלו ואלו דברי אלהים חיים" וגם אם במקרה אנחנו מבינים כמו אחד מהצדדים והצד השני לדעתנו טועה ושוגה עדיין צריכים לדעת שהוא גם אחד מהשבעים פנים, [אלא אם מדובר בשיבוש עקרוני שמוציא מכלל תורת ישראל לכל הדעות].

ה. אדרבה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2009 22:57 לינק ישיר 

yakov7 כתב:
ח"ו, לא "משחק ילדים", אבל... שבעים פנים! כן! וכולם אמת! וכולם זאת התורה! "אלו ואלו דברי אלהים חיים" וגם אם במקרה אנחנו מבינים כמו אחד מהצדדים והצד השני לדעתנו טועה ושוגה עדיין צריכים לדעת שהוא גם אחד מהשבעים פנים, [אלא אם מדובר בשיבוש עקרוני שמוציא מכלל תורת ישראל לכל הדעות].
סליחה שאני אומר לך, אתה מגיב מהר מדי, ובדרך פוגע גם בי, שאני מרמז ששבעים פנים לתורה זה לא כמו שאתה חושב, אז בבקשה תחשוב קצת,ועל תגיב בשניה,
שאני מצטט לך אבן עזרא, לפי הפשט שהדבקת על האבן עזרא, כראה לא טרחתה אפי' לעיין במקור,(זה היה באשכול של השואה,)
אני מוכן להסביר לך את האבן עזרא, וזה לא רק האבן עזרא, כבר חז"ל עמדו על זה, יש בעיה עם כל פעם שכתוב בתורה "פן" כלפי אלוקים, למשל כִּי אָמַר אֱלוקים "פֶּן" יִנָּחֵם הָעָם וכו' איך אפשר אצל אלוקים פן ינחם הריי הוא יודע הכול, או הפן שצטטי, והנה זה הכתוב לאות, כי יש מי שימות בבא יומו, רק המת במלחמה מת בלא יומו, על כן אמר דוד או במלחמה ירד ונספה וַיּאמֶר דָּוִד חַי יְקוָק כִּי אִם יְקוָק יִגָּפֶנּוּ אוֹ יוֹמוֹ יָבוֹא וָמֵת אוֹ בַמִּלְחָמָה יֵרֵד וְנִסְפָּה: מכל הפסוקים האלה האבן עזרא אומר שמכאן ראיה שאלוקים לא מתערב בבחירה, ושוב לא רק האבן עזרא, גם בחז"ל מדברים על זה הרבה,
אני מצטער שאני מגיב כך, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2009 05:23 לינק ישיר 

מה זה 'מהר מדי'? אתה חושב שאם אני מגיב יומיים אחרי שכתבת את ההודעה אז זה אומר שחשבתי על זה יומיים?!

ריבונו של עולם! איפה "הדבקתי פשט" על ה"אבן עזרא"?! איפה הזכרתי אותו בכלל?! ומי דיבר באשכול הזה על 'בחירה' או משהו דומה?

אה, ואל תצטער, פשוט, איך אתה אומר "אל תגיב מהר מדי" זה ירגיע אותך... מנסיון...

תוקן על ידי yakov7 ב- 06/09/2009 5:20:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2009 16:42 לינק ישיר 

yakov7 כתב:
ריבונו של עולם! איפה "הדבקתי פשט" על ה"אבן עזרא"?! איפה הזכרתי אותו בכלל?! ומי דיבר באשכול הזה על 'בחירה' או משהו דומה? 
כתבתי במפורש שזה היה באשכול השואה, http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?whichpage=2&topic_id=2678312&forum_id=20504

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2009 19:37 לינק ישיר 

אז מה זה קשור כאן? אני מגיב שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 03:04 לינק ישיר 

"ומלאכים יחפזון וחיל ורעדה יאחזון" אם המלאכים רועדים מראש השנה מסתמא הדגים רועדים מאלול... 

maxmen כתב:
בוודאי רועדים, שאני אשלח לך כמה סרטי טבע ?

אם יש לך לינק לסרטון כזה למה שלא תשתף את כולנו, זה יפתור לנו לפחות חלק מהבעיה. (ואם יש לך סרטון על המלאכים שרועדים, עוד יותר טוב...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 23:27 לינק ישיר 

[quote אם יש לך לינק לסרטון כזה למה שלא תשתף את כולנו, זה יפתור לנו לפחות חלק מהבעיה. [/quote]
רועדים אבל לא מאלול רק מהרשת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2009 02:22 לינק ישיר 

נשאל שאלה האם הדגים באמת רועדים???
פשוט שהדגים רועדים כל השנה. (לא צריך סרטי טבע)
באלול שמים לב ואומרים שאפי' הדגים רועדים!! עקב הרעד העצמי של האנשים הם שמים לב שאפי' הדג רועד אע"פ שכל השנה הוא רועד.. 
וכן פעם אנשים היו רועדים באלול ירידת הדורות לחלוטין!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > האם הדגים בים באמת רועדים מאלול ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext