בית פורומים פורום הפילוסופיה

חובת ההשתדלות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/9/2009 01:05 לינק ישיר 
חובת ההשתדלות

כמו שהבטחתי אני מעלה כאן רעיון לשיפוטכם בנושא ההשתדלות שאדם חייב לעשות.
אדם הראשון לפני החטא לא היה צריך להתאמץ בכלל כדי לדאוג לגוף שלו לקיום, הקב"ה דאג לו לכל מחסורו, היה מי שהגדיר את זה שכמו שאנחנו נושמים בלי שום מאמץ או השתדלות ככה הוא היה אוכל בלי שום מאמץ או השתדלות. אלא שאחרי החטא, האדם קולל "בזיעת אפיך תאכל לחם" כלומר נגזרה הגזירה שנגמרו חיי הפינוקים ומעכשיו יש להשתדל ולהתאמץ כדי להתקיים, זה לא דבר מובן מאליו, לגבי הנשימה באמת השאירו את זה כמו קודם שלא צריך להשתדל אבל לגבי אוכל ושאר צרכי גוף יש גזירה של השתדלות.
אבל צריך לדעת שבעצם, כלומר מבחינת האמת האמיתית לא השתנה שום דבר בין לפני החטא לאחרי החטא, זה ברור שהקב"ה דואג לכל מחסורנו וצרכי הקיום שלנו ברור בלי שום פקפוק ואין שום סיבה אחרת לקיום שלנו לולא מה שהוא דואג לנו, כל מה שהתחדש אחרי החטא זה רק החלק שאנחנו צריכים לעשות השתדלות אבל לא אומר שההשתדלות שלנו זה מה שמביא לנו את התוצאה, כלומר אנחנו עושים השתדלות ועובדים ובגלל זה יש לנו כסף לקנות אוכל אז אנחנו חושבים שבגלל שעשינו השתדלות יש לנו מה לאכול אבל האמת היא שיש לנו מה לאכול בלי קשר להשתדלות אלא שנגזר שעלניו לעשות השתדלות.  
מקוה שהבנתם מה אני מתכוון, מה אתם אומרים? 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 03:09 לינק ישיר 

אני רוצה רק להוסיף דוגמא שתבהיר יותר את מה שהתכונתי, כשאני קונה כרטיס טיסה מישראל לאמריקה, בזכות זה אני יכול לטוס לאמריקה אבל האם מה שהביא אותי לאמריקה זה הכרטיס? ברור שלא! המטוס הביא אותי לאמריקה והכרטיס רק נתן לי אפשרות לעלות על המטוס שלקח אותי לשם. אותו דבר לא ההשתדלות היא זאת שהביאה לי לחם אלא הקב"ה נותן לי לחם בדיוק כמו שנתן לחם לאדה"ר אלא שההשתדלות היאכמו כרטיס טיסה שנותן לי רק את האפשרות לקבל לחם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 14:18 לינק ישיר 

מסכים לגמרי, אהבתי את הדוגמא עם הכרטיס, ההשתדלות היא עונש כשלעצמו בלי כל קשר לתוצאה מההשתדלות. [ואולי אפי' חלק מהעונש זה הגדלת הנסיון ע"י שאדם חושב שהשתדלותו אחראית לתוצאה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 14:59 לינק ישיר 

חזןגדול, מבינים מה שאתה אומר.. :)
מה שנכון- נכון.
התוצאה אינה תוצאה ישירה של ההשתדלות שלנו,
היא נגרמת כתוצאה מרצונו של הקב"ה.

אנחנו חיים באשליה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2009 19:08 לינק ישיר 

וע''ז אמר החזו''א (כמדומני): התפילה מועילה בדרך הטבע וההשתדלות בדרך נס.

השאלה היא רק מדוע אנו לא יודעים ליישם זאת בפועל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2009 23:48 לינק ישיר 

פעם באמת לקחתי טרמפ, אחרי שירד במקום להגיד לי תודה, הוא אמר תודה ליצרן של המכונית,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > חובת ההשתדלות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext