בית פורומים פורום הפילוסופיה

יום כיפור ופסיכולוגיה של המוח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/9/2009 13:01 לינק ישיר 
יום כיפור ופסיכולוגיה של המוח

ביום רגיל אינני יכול לתפקד מבלי לאכול לשתות ולעשן. ובשבתות החשיבה שלי מעורפלת בגלל חוסר הניקוטין
אך ראה זה פלא ביום כיפור ובראש השנה התפללתי כל היום מבלי לאכול לעשן ולשתות. איך אתם מסבירים דבר זה?
המגמה הרווחת להסביר את זאת היא,שכאשר מותר לך לאכול, אתה מרגיש את המחסור. כי אז המחשבה אינה מטרידה אותך ,כי אתה יודע שאין לך ברירה ,וממילא אתה משלים עם המציאות ומתמודד איתה.
ויש עוד רובד של צד חשיבה,והוא, שכאשר אני מרוכז בתפילה על כל השנה וזה חשוב לי ואני עסוק בו,ממילא לא אחוש את כל החסרונות האחרים של אכילה ורעב וכיוצ"ב (וזאת כמובן מבלי לומר שכמובן קדושת היום היא המשפיעה וגם על אחינו הרחוקים ביותר)
וכעת ההשאלה המתבקשת היא האם אפשר לגרום לזה לקרות גם בסתם יום של חול,(כיון שהוכחתי לעצמי שאני מסוגל)או שלא.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2009 13:49 לינק ישיר 

ויש עוד רובד... יש כאלו שיכולים לתפקד ל24 שעות ללא אוכל ושתיה גם בסתם יום של חול...

[לגבי העישון, זו אינה הוכחה כי לא בטוח שהיית מחזיק ככה שבוע או חודש, או שאם תאורטית היה ציווי כזה היית מחזיק מעמד, בכל מקרה זה מוכיח שאם יש לך סיבה מספיק חזקה אז היית מוותר על הניקוטין, אבל ודאי שלכל אחד יש סף כזה, אצלך זה שמירת קדושת יוה"כפ, ואצל האחר זה החשש שלא יזכה לכלה שהוא מעוניין בה... זה שיש אנשים שמפסיקים לעשן מרצון, מוכיח שעל ההתמכרות הנרקוטית אפשר להתגבר. זו בכלל נשמעת שאלה פחות פילוסופית ויותר פסיכולוגית/רגשית...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 00:17 לינק ישיר 

נו... ויש את דברי חז"ל הידועים שיצר הרע לא שולט ביום הכפורים,
לגופו של עניין, אם להיות מעשיים, אני חושב שלא תצליח לעשות את זה ביום רגיל, צריך לזה הרבה תנאים נוספים, ויכולות נפשיות יוצאות דופן.
אבל מבחינה תיאורטית זה אפשרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2009 18:00 לינק ישיר 

גוד לד, אני לא יודע לענות לך בהיבט של הפסיכולוגיה אבל נראה לי שיש חילוק בין ר"ה ליו"כ תחשוב שביום כיפור אתה נמצא כל היום בבית כנסת ומתפלל, אין לך מתי לחשוב על אכילה, שתייה, עישון וממילא זה לא יכול לגרום לחוסר תפקוד, תאר לך שאתה נמצא גם כל היום ליד עמוד התפילה אתה מרגיש שליח של ציבור קדוש, זוטות כאלה לא נכנסים לראש בכלל. אבל בר"ה יש גם זמני ארוחות ובאמת אפשר לעשן אז למה לא?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 00:52 לינק ישיר 

אפשרי כתב:
נו... ויש את דברי חז"ל הידועים שיצר הרע לא שולט ביום הכפורים,
לגופו של עניין, אם להיות מעשיים, אני חושב שלא תצליח לעשות את זה ביום רגיל, צריך לזה הרבה תנאים נוספים, ויכולות נפשיות יוצאות דופן.
אבל מבחינה תיאורטית זה אפשרי.

זה בדיוק השאלה למה אתה חושב שהוא לא יצליח לעשות את זה בסתם יום רגיל למרות שביום כיפור הוא כן הצליח? בגלל שביו"כ הוא היה חייב ולא היתה לו ברירה אחרת? אבל הוא אומר שהוא לא הרגיש קושי בכלל? אז זה רק ענין פסיכולוגי נטו? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > יום כיפור ופסיכולוגיה של המוח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext