בית פורומים פורום הפילוסופיה

ענישה קולקטיבית מוצדקת או לא?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/10/2009 22:28 לינק ישיר 

חזןגדול כתב:
מי ידע חשבונות שמיים?

אם ה"קולקטיב" חייב - עליו להענש.

ואם הקולקטיב לא חייב? יכול להיות שבכל זאת הוא יהיה בכלל הנענשים? מה דעתך? 

איש לא נענש על חטאי זולתו.
זהו הצדק האלוקי-האבסולוטי!

לגבי ענישה בידי ב"ו, זה כבר סיפור אחר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/10/2009 22:52 לינק ישיר 

כבר הזכירו את זה קצת אבל שוב כדרכי אנסה לסדר:

ההשקפה הגויית אומרת - "איש בחטאו יומת"...
ביהדות - "כל ישראל ערבים"...

הרב זצ"ל כותב לגבי הגמרא שכשמת אדם מחבורה תדאג החבורה כולה - למה? כי כל קבוצה מבוססת על הרמוניה מסוימת, אם בטנק הטען מת, או בתזמורת המתופף...אי אפשר להמשיך, כולם צריכים לדאוג להשלים את הקלף החסר...

לכל יהודי יש נשמה מיוחדת ותפקיד מיוחד לו בעולם, אם אחד חסר - כולם נפגעים, ענישה קולקטיבית הינה דבר מתבקש ביהדות שהרי פגם בנשמת אחד מישראל משפיע על עמ"י כולו. מש"כ בגוי.

כך נראה לענ"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 00:45 לינק ישיר 

הנביאה, מנין לך מה הצדק האלוקי האבסולוטי??? ואולי יש פעמים שצדיק נלקח בעוון העם וע"י זה מכפר עליהם?? זה לא צדק אלוקי?
הראיה, לפי מה שאתה אומר שכל ישראל זה כמו גוף אחד אז ההיפך, יוצא שזה לא קולקטיבי כמו שאם ילד נתן מכות עם היד וקיבל עונש סתירה על הלחי לא תגיד שהלחי נענשה קולקטיבית...  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 01:57 לינק ישיר 

maxmen כתב:

שלש פעמים ביום על זה, והוא ב"ה שומע את תפלתי, ולדעתי כל התשובות הקלסיות, שלמדנו בחידר, שאתה אוהב לחזור עליהם, הם תשובות אם הרבה צביעות, התשובה הקלסי של אני לא מבין חשבון שמים, התרגום שלו היא שאלוקים ח"ו רצח מליוני ילדים לחינם במבול, 

יש ביהדות מאות אלפי ההלכות קולקטיביות, נכון שזה לא ענישה,אבל מה ההבדל ? אנחנו סובלים מזה, דוגמא קטנה, אנחנו מבזבזים מאות אלפי שעות על חזרת הש"ץ, בגלל כמה אנשים שלא ידעו לקראו, שכהיום לא קיימים בכלל,מה אם כל תקנות חז"ל שתקנו רק בגלל כמה חלשים, לסיכום אני מקווה שמבינים אותי, אני מנסה להגיד שקולקטיביזם מאוד שמושי להאדם כי אין לנו ברירה, וזה לא משנה אם בענישה דווקא או בכל דבר אחר, 

ח"ו! ולדעתי תשובה פשוטה שמגיעה דוקא אחרי מחשבה והתבוננות ולא מתוך בריחה ושיטחיות, תובנה של 'יש גבול להבנתי ואיני מבין חשבונות שמים', מי שחושב שתשובה כזו פרושה "אלוקים ח"ו רצח וכו'" כמו שכתבת, זה מגיע מתוך הדחקה! ובריחה מהמציאות! קשה ולא מובן מה קורה אז מנסים לדחוף הסברים בדברים שלא מבינים בהם, כתרוץ עלוב לשאלות שהן מאד במקום, הרי זה בדיוק כמו תלמיד חובב מתמטיקה בכיתה ד' שיכנס באמצע שיעור בפקולטה למתמטיקה באונברסיטה ויכריז שודאי יש לו פתרון לבעיה שעל הלוח...
איך אני אוהב לצטט את זה... "לו יחיה גבר שנין אלפין לא יעול גבורתך בחושבניא".
רק בשביל להבהיר, כל זה לא אומר כמובן לא לחשוב, אלא בדומה למה שאמר ר"ח "אל תשאלו למה, תשאלו מה" ולא חסר מה לשאול "מה".
זו לא טענה דתית אלא טענה פילוסופית למאמין במציאות בורא לעולם.

קולקטיב- ציבור, קבוצה.
ודאי שיש מציאות קולקטיבית על כל צעד ושעל, אבל כשזה בא בתור ענישה, אז נשאלת השאלה, הרי עונש נותנים לסורר ולא לשכנו, זה שונה מהמציאות של אוי לרשע ואוי לשכנו, מי שגר במדינה מפותחת ינשום אויר מזוהם לעומת מי שיגור בקצה העולם, זה לא עונש זו מציאות קבוצתית חברתית. [אפשר להסביר ככה את ה"אוי לרשע וכו'].
אתה יכול לשנות את נקודת המבט ואז תרד התמיהה הגדולה, אל תסתכל על זה כבזבוז זמן, אחר שנתקנה חזרת הש"ץ, ערכה ככל חלק אחר בתפילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 07:08 לינק ישיר 

חזןגדול כתב:
הנביאה, מנין לך מה הצדק האלוקי האבסולוטי??? ואולי יש פעמים שצדיק נלקח בעוון העם וע"י זה מכפר עליהם?? זה לא צדק אלוקי?
הראיה, לפי מה שאתה אומר שכל ישראל זה כמו גוף אחד אז ההיפך, יוצא שזה לא קולקטיבי כמו שאם ילד נתן מכות עם היד וקיבל עונש סתירה על הלחי לא תגיד שהלחי נענשה קולקטיבית...  

אין הכי נמי. זו התשובה, לכן בעמ"י שייך להעניש את כולם על חטא של יחיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 13:19 לינק ישיר 

yakov7 כתב:
אתה יכול לשנות את נקודת המבט ואז תרד התמיהה הגדולה, אל תסתכל על זה כבזבוז זמן, אחר שנתקנה חזרת הש"ץ, ערכה ככל חלק אחר בתפילה.
מה פי' אל תסתכל על זה כבזבוז זמן ? זה בדיוק מה שזה, אפשר במקום זה ללמוד ולקנות עוד ועוד חכמה,
נ, ב, יש כאן הרבה ילדים בפורום ? כי נראה לי שאתה חושב ח"ו שמשהו יפסיק לשמוע חזרת הש"ץ ? כתבתי את זה רק כמשל, אולי אתה מכיר את החברה כאן בפורום ? ובאמת לא נכון לכתוב כאן דברים כאלה ? אני פשוט לא מכיר את החברה כאן, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/10/2009 14:13 לינק ישיר 

לא משנה מישהו ישמע או יפסיק לשמוע חזרת הש"ץ כמו שלא משנה אם ישב וילמד מסכת שלמה, השאלה אם אתה עושה את זה כערך, וממך זה נשמע שהערך נמוך, כי "אפשר ללמוד ולקנות עוד חכמה", מניין לך שעדיף ללמוד חכמה בזמן הזה, לא הכל ביהדות זה חכמה ותורה, "לכל זמן ועת תחת השמים". מתוך עונשה אתה לומד על זכותה, "גדול עוונו מנשא".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2009 02:02 לינק ישיר 

חזן, הקדמתי וכתבתי כי אין ביכולתינו [בני אנוש], לחשב חשבונות שמיים, הלא כן?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > ענישה קולקטיבית מוצדקת או לא?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.