שלום לכולם
בסרט הנהדר "הסוד" מוצגת תובנה חשובה שהיא בעצם ( או שאולי לא ) עניין האמונה הידוע שבו אפשר גם כן להשיג כל דבר ע"י החשיבה והאמונה שדבר זה אכן יתקיים.
ויש לי ויכוח עם חבר בנושא זה . אני טוען שמה שמוצג בסרט זה בעצם עניין האמונה
אך הוא טוען שזה כח אחר ואין לערבב ביניהם.
ויש כאן הבדל גדול וחשוב והוא : האם אני חושב מתוך אמונה. או שאני בעצם חושב מתוך נקודה "טבעית" וחוקי הטבע וכח המחשבה החיובית שטבע הקב"ה בעולם. מה שאומר שזו חכמה כלשהיא שגורמת לי להשיג דברים. חכמה לבד, וחסרת אמונה.
ואולי גם נשאל האם זה לא מוביל לכפירה חלילה?
והאם המחשבה מעוגנת בטבע וזה חוק טבעי שטבע הקב"ה ביקום? או שזה רוחני אמוני ועל טבעי?
והאם הטבע הוא נס?
ו........ האמת שכבר די התבלבלתי
אפשר קצת סדר בדברים? מישהו?
אני לא חושב שיש חכמה מיוחדת ברעיון שמציגים בסרט, פשוט לשלוח מחשבות ורצונות אל ה"יקום" והוא ימלא לך את המשאלות, מה כ"כ חכם בזה? גם לא הייתי אומר שזה כמו האמונה שלנו, ההיפך, אנחנו מאמינים שהקב"ה עושה את מה שטוב בשבילנו גם אם אנחנו לא בדיוק מבינים את הטוב שבזה על הכל צריך לומר "גם זו לטובה" ובסרט הנ"ל לא מבדילים בין המשאלות, כל משאלה שתשלח אל היקום ברצון חזק תתמלא, לא יודע אם זה כפירה או שטות, אבל ודאי לא אמונה.
נשלח ב-1/10/2009 11:50
דבר ראשון תיקון טעות
מה שכתבתי א מ ו נ ה התכוונתי ל ב ט ח ו ן
דבר שני לא זכיתי להבין את דבריך והרי ישנו כח של מידת הבטחון וברור לכולנו שהוא עובד
"היקום" לצורך העניין אפשר לקרוא לו הקב"ה (הטבע גימטריה אלוקים)
ומה ששאלתי הוא : האם מדובר בבטחון,או שזה מעוגן בטבע והוא כח שטבע הקב"ה במחשבה
אני מבין שקשה לך עם הרעיון שכן על אף שאנו חכמים יש בנו דעות קדומות החוסמות אותנו מלקבל רעיונות חדשים
נשלח ב-1/10/2009 12:39
ציטטתי פעם בפורום אחר, סיכום של ספר 'הסוד', [לאלו שלא קראו או ראו..]
'אם אתה ממש רוצה משהו, אבל ממש רוצה אותו, תחשוב שכבר היה לך אותו'
נשלח ב-1/10/2009 12:44
העתקה מאשכול ישן כפול:
חרדישן
הסרט "הסוד".
מה דעתכם ?
הגיוניי
מבחינה הגיונית אין לו שום משמעות. אין דבר כזה שהמחשבות שלך משלחות אותות וזרמים לאויר, פשוט לא קיים ולא עלה כן על דעת אף אדם חושב עד היום.
אלא שיש אנשים שהאינטואיציה שלהם מראה שכאשר הם רוצים ברצון חזק ובלתי מתפשר, משהו מסוים, בסוף הוא מגיע, אמנם בל נשכח אינסוף אנשים ואינסוף מקרים שאין זה כך...
mp9
יש אמרה של האדמור מחבד
תחשוב טוב יהיה טוב
אז יתכן אמנם לא כמו בסרט שזה ודאי אבל אם אתה אדם חיובי יהיה לך יותר טוב
או שאולי בעצם זה שאתה חושב חיובי אז גם עם כל מה שיקרה לך תדע להתמודד?
נשלח ב-1/10/2009 13:10
(קראתי פעם רב מכר של אחד שטען שהוא מרפא אנשים בשיטה דומה, נגיד לאדם יש גידול ביד אז הוא מסתגר בחדר לבד ומשכנע את עצמו "היד שלי בריאה ונקיה", היו לו מאות או אלפי קלינטים שטענו שזה עובד...)
לדעתי זה אכן אותו כח שאנו משתמשים בו במידת הביטחון רק שאנחנו משתמשים בו על בסיס האמונה האלוקית, ואילו בשיטתם זה ללא בסיס אמוני, יחי ההבדל...
נשלח ב-1/10/2009 13:14
יעקב, השיטה היתה לשכנע את עצמו שאפילו שהיד שלו לא בריאה בכל"זאת שיעבוד על עצמו שהיא כן בריאה או שהוא יודע שהיד חולה אבל הוא שולח מחשבות ל"יקום" שירפא לו את היד? כי "הסוד" מתמקד באפשרות השניה.
נשלח ב-1/10/2009 13:30
לשכנע את עצמו, להאמין בזה, בלי שליחת מחשבות, אולי זה שונה מ'הסוד', לא צפיתי בסרט, אבל זה נשמע דומה, לא?
נשלח ב-1/10/2009 16:17
לא סוד ולא נעליים..
האמונה היהודית קובעת שהאדם צריך לבטוח שאלוקים ימלא לו את כל מחסורו אבל מתוך האמונה ש"כל דעביד רחמנא לטב עביד", ולא שאלוקים ישלח לו את מה שהוא רוצה.
"הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים" הדבר היחיד שבשליטתנו הוא ההשתדלות בכיוון שאנו מבינים אבל אין לבטוח בהשגת המטרה כי זה מתכון בטוח לעצבות במקרה של אכזבה.
"הסוד" גורם לציפיות ולכן גם לאכזבות. לדעתי מדובר בהפך היהדות והפך השכל הישר.
נשלח ב-1/10/2009 16:26
חזן גדול ויקר
בסרט הם אומרים שאינם יודעים איך זה עובד
סרט זה איננו תורה מסיני ח"ו או דברי הראשונים שיש לדקדק בהם בכל פסיק ותג
לעניות דעתי יש לקחת את הטוב מכל דבר אף אם הוא מעורב בשטויות ובפרט אם הוא יכול להמחיש לנו באמצעים יותר ארציים התואמים למצב הדור
מה שהם אומרים זה בעצם להשתמש בכח המחשבה והחידוש כאן הוא: שכמו שאנו יכולים להשיג הרגשה טובה. כך בעצם נוכל גם להשיג דברים פיזיים
ייתכן ולא אוכל לגלוש בשבוע הקרוב,מפאת קוצר זמן
להתראות לאחר חול המועד
חג שמח לכולם!
נשלח ב-1/10/2009 16:34
לאסטרונט ולספקנים
לפי דבריך איך תסביר את הבטחון ומה שהיו מתרגלים בנובהרדוק (או אולי בקלם) ?
ללמוד מהרע, שהוא בעצם הטוב בהסתר. זה עניין אחד.
ו ל ב ח ו ר מה לחשוב הוא בעצם עניין הבחירה בדיוק כמו שאני בוחר מה לדבר ומה לעשות
נשלח ב-1/10/2009 16:46
GOODLAD כתב:
לאסטרונט ולספקנים
ללמוד מהרע, שהוא בעצם הטוב בהסתר. זה עניין אחד.
ו ל ב ח ו ר מה לחשוב הוא בעצם עניין הבחירה בדיוק כמו שאני בוחר מה לדבר ומה לעשות
הבחירה מאפשרת לבחור איך לחשוב ומה לעשות, אבל לא מאפשרת להגיע בעקבותם לתוצאה המקווה שנתונה להשגחה פרטית בלבד.
נשלח ב-1/10/2009 17:08
אסטרו_נט יקירי
אני מציג לפניך את השאלה בשנית
או אולי בחלם!?!?!?!?!?!?!?
נשלח ב-1/10/2009 19:38
הדברים שכתבתי הם קודם כל היגיון צרוף.
לפי ידיעתי הדלה זה גם מסתדר יופי עם היהדות.
אם לדעתך שיטת נוהוברדוק חולקת על התפיסה הזו אז אנא הבא מקורות והסבר את דבריך.