בית פורומים פורום הפילוסופיה

האם קיים שוביניזם ביהדות ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/12/2009 15:33 לינק ישיר 

הנביאה כתב:
יעקב, זה ההגיון הפרטי שלך או שהתכבדת לעיין בלינק שהבאתי?

:)
כבר הקדמתי וכתבתי שלא עיינתי בכל התגובות, עמך הסליחה.
בכל אופן יכולת להביא את תגובתך שם במלואה, אכן, הגיון בריא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2009 15:49 לינק ישיר 

חזןגדול כתב:
יעקב וכן הנביאה שג"כ חושבת אותו הדבר, מה זאת אומרת? אתם טוענים שאין שוביניזם ביהדות רק ייעוד ותפקידים שונים לאיש ולאישה, נו, ובדיוק מזה מוכח רעיון השוביניזם ביהדות, מילא עם התפקידים היו שונים אבל שוים בערכם אבל כשעיקר התפקיד החשוב ניתן לגבר ואל האשה מתייחסים כאל נספח בתפקיד שלה הרי זה בדיוק השוביניסטיות של התורה! מה הרווחתם שהשתמשתם במילים יפות כמו ייעוד ואידיאל? זה בדיוק הרעיון ועל זה מדברים כאן!
וחשוב להוסיף גם את מה שכתב האור בקצה שיש הפרש של ארבע מיליארד תאי מח בין הגבר לאישה, אין לי אפשרות לבדוק את זה כי אני לא מחזיק אצלי עיתון ידיעות של לפני 12 שנה אבל אני סומך עליו ואם כן יכול להות באמת שזה הבסיס לכל התפקיד והתפקוד השונה בין האיש והאישה שאצל האישה יותר דומיננטי הרגש מהגבר וכו' ואם ככה התורה שובינסטית כמו שאלוקים שוביניסט. לא משנה איך מנסחים את זה.
בא נקצין עם הדוגמה..
אמור נא לי..
האם לומר כי נמר צעיר וחזק הינו יותר חזק מזאב צעיר וחזק, האם זו אפליה?
אדרבה, לשיטתך שהינך מצטט הפרש במספר תאי המוח, אז לא ניתן כלל לבצע את ההקבלה.
כל הטענה לשוביניזם או פמיניזם מתחילה כשעורכים השוואה, אבל כשמובן השוני והיעוד האידאלי הרי אין מקום לשוביניזם או פמיניזם שהגדרתם היא עליונות מין אחד על השני תוך הפליית השני, דבר שאינו קיים ביהדות.
[לעיתים אמנם ישנה העדפה על הצד העדיף(כמו בשאלה של חיים ומוות) אך אין עליונות ביומיום שגורמת לזלזול במין השני כמו בשוביניזם או פמיניזם].

"שעיקר התפקיד החשוב ניתן לגבר ואל האשה מתייחסים כאל נספח בתפקיד שלה" זה תלוי בך איך להתייחס אבל מצד תפקידה אינה נספח אלא בעלת תפקיד שונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2009 17:38 לינק ישיר 

הצדק עמך, הנה "טעימה" ממה שנכתב באותו אשכול מיתולוגי:

איש שונה מאשה, פשוט מדובר בחומר אחר, כמו אבן ועץ למשל, יש להם פונקציות דומות, אך ההבדל הוא מהותי. 

העולם נברא עם קודים, מה שקרוי בפינו "הטבע", כל סטיה מקודים אלו מפרה את האיזון בו. 

כאשה עובדת, מפרנסת, שותפה בכל דבר וענין בתא המשפחתי, [גם באדמיניסרטיביות] יש בי את הקול הקטן שכן מחפש את היעווד המקורי ולהיות מפורנסת ע"י האיש. 

בעיני העובדה שהבעל לומד ואשתו מפרנסת, היא זו המקוממת, הפרת האיזון מותירה שובל נוכחות בסגנון "עבודת פרך" שעליה אמר המדרש, שנצטרכו הגברים לבצע עבודות נשים ולהיפך.

[כמובן שאין הנ"ל מתיחס למקרה בו ישנה פרנסה ממקור אחר, או שיש בחירה במודע בחיי לחץ ועוני .]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2011 13:01 לינק ישיר 

היחס של רבנים ומאמינים רבים אל הנשים הוא מעשה תועבה ובריונות, חובה להעבירו בהקדם מן העולם.
נראה לי כי רבים בחברה הזו משמיעים ברצינות רבה טיעונים דמיוניים וראוי שיפנו לטיפול במקום לדכא את האישה בגלל הבעיות הנפשיות שלהם.
צריך שינוי עמוק מאד בחינוך. אני תפילה שהנשים תתעוררנה ותקחנה את גורלן בידן.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2011 23:16 לינק ישיר 

עודד.
אין צורך ואין זה רלוונטי לערב רבנים ומאמינם בדיון, לא חסרים פילוסופים שוביניזם אשר אין להם כל קשר לדת ויהדות, חלילה לומר שתיזה פילוסופית כמו השוביניזם היא מעשה תועבה ובריונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2011 23:56 לינק ישיר 

חלק מן ההשקפות על מעמדה הנמוך של האישה בא לנו ממחשבות פילוסופיות יווניות, לא כאן המקום לדון בענין.
אני מגנה עמדה פילוסופית או חברתית או אמונית, הרואה איזו שהיא נחיתות באישה.
נושא הדיון הוא שוביניזם אצלנו, היהודים, היחס לאישה בקבוצות אבות הולך ומקצין בתקופה האחרונה. אינני שומע אף איש רוח שיקום ויגנה את הדבר.
מונח לפני צילום שלט בבית שמש:

>> בהוראת המרא דאתרא שליט'א <<
הנשים מתבקשות
לפנות למדרכה שמעבר לכביש
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>---->
שלא לעבור בסמיכות לבתי הכנסת
ובודאי שאין להתעכב על המדרכה !
המשמשת מעבר לבאי בתי הכנסת

זה מזכיר לי את היחס לכושים באמריקה או ליהודים בגרמניה.
אנשים התולים שלטים כאלה מקומם בבית הסוהר.
אנשים המזדהים עם הדברים צריכים ללכת לטיפול. הם חולי נפש.

אני שב ואומר בלשון פשוטה ובהירה:
היחס אל הנשים, ההדרה שלהם ממקומות ומעשים, הוא מעשה תועבה ובריונות.
עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2011 08:14 לינק ישיר 

במקרה הזה לגבי החרדים וסיפור ב"ש דווקא זה בושה של הגברים, כלומר הגברים מצהירים בקול גדול שכל צל של אישה מעורר אצלם בעיות גשמיות, אני לא חושב שאישה חרדית קלסית נפגעת מזה, להפך אישה חכמה תראה בזה הודאה של הגבר בבושה שלו עצמו, 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > האם קיים שוביניזם ביהדות ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.