| נשלח ב-7/12/2009 14:15 |
|
| |
סמול טוקס
הנה אני מקיימת.
תוהה ומשתוממת כל פעם מחדש לנוכח העובדה שבפורומים כאן, מלבד הפורום הזה אולי, יש נטיה לתגובות ליסוב סביב המשפט האחרון והתגובה האחרונה ובקיצור לסטות מהנושא כמה שניתן.
למה לכם, אנשים?
שתי אופציות שעלו בדעתי:
1. הציבור החרדי לא מחפש באינטרנט את המידע גרידא אלא גם בהחלט את האופציה לדבר בחופשיות בנים עם בנות וכולי. 2. החיסרון שאתה לא רואה למי אתה מגיב, ולא יכול לקשר את התגובה לאחרון בנפרד מפותח האשכול. (שלא כמו כאן למשל http://www.kipa.co.il/community/all.asp?id=34&page=2) למה זה ככה באמת?
יש לכם עוד רעיונות?
בבסיס עומדת התמיהה למה בכלל התגובותץ של עמישראל בפורומים האלה הם שטחיות בהרבה ממה שציפיתי מהציבור שלנו. אולי כי האיכותיים לא מוצאים את עצמם פה? בלי להתנשא, זה די מטריד אותי. כך באמת נראים פני החברה? הלא אני יודעת שלא! בקיצור האירו את עיניי. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 14:40 |
|
| |
אנשים כותבים בפורום בעיקר כדי להביע את דעתם, והם לא באמת רוצים לקיים דיון נאות בנושאים שעולים כאן. כבר אמר מי שאמר שאצל רוב האנשים הקשבה היא פשוט ציפיה שהשני יסיים את דבריו כדי שיהיה אפשר להתחיל לדבר. זו הסיבה שאנשים לא קוראים את כל התגובות באשכולות ארוכים ורק רוצים שכולם יקראו את מה שהיה להם לכתוב, והדרך הקלה והפשוטה לעשות זאת היא על ידי תגובה לתגובה האחרונה באשכול.
למה הפורומים שטחיים? אולי בגלל שבחיים האמיתיים אף אדם לא יחווה את דעתו בנושאים בהם אין לו הבנה, וגם אם כן - הוא יעשה זאת מתוך הסתייגות וענווה, בהתאם לרמת ידיעותיו. פורום בו כל אחד כותב באופן אנונימי ואין כמעט כל מחשבה על דין וחשבון שעלולים לבוא על תגובה מטופשת (חוץ מפגיעה במוניטין של הניק) - הוא גן עדן לכתיבה מתוך חוסר ידיעה ובורות. נוסף על כך, רבים מהכותבים כאן עושים זאת רק לצורך פוליטיקה פנימית ומצומצמת של המגזר אליו הם משתייכים, וכתיבה כזאת אף פעם לא ניחנת בעומק יוצא דופן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 14:46 |
|
| |
אל תענה לי על פורומים בכלל, כי אני שואלת על הפורומים הספציפיים כאן. כל מה שכתבת לגבי פורומים ואנונימיות נכון גם לגבי הפורום של אתר כיפה, לצורך הדוגמא והקישור, ובכ"ז המצב של התגובות שם שונה לחלוטין. לא באה לקטרג, רק מענין אותי. וכן, גורם לי לתהיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 15:05 |
|
| |
| נורת_אזהרה כתב: |  | אנשים כותבים בפורום בעיקר כדי להביע את דעתם, והם לא באמת רוצים לקיים דיון נאות בנושאים שעולים כאן. כבר אמר מי שאמר שאצל רוב האנשים הקשבה היא פשוט ציפיה שהשני יסיים את דבריו כדי שיהיה אפשר להתחיל לדבר. זו הסיבה שאנשים לא קוראים את כל התגובות באשכולות ארוכים ורק רוצים שכולם יקראו את מה שהיה להם לכתוב, והדרך הקלה והפשוטה לעשות זאת היא על ידי תגובה לתגובה האחרונה באשכול.
|
|
נכון. אבל יש לזה עוד צד, כך אנו נוהגים בחיים האמיתיים בלי לשים לב, זו עובדה אנושית, שבלהט הדיבור האדם מדבר ומקשיב "ראש קטן" למה ששמע באותו הרגע וסוטה מעיקר העניין, והאדם צריך לשלוט בעצמו ולעות מדי פעם "רענן" או "טען מחדש" כדי לחזור לבסיס הדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 15:28 |
|
| |
אבל זה בדיוק היתרון של המילה הכתובה ע"פ המילה הנאמרת, הלא כן? היכולת לקרוא שוב ושוב, לחשוב ולסגנן ולנסח, להתיחס לכל הנקודות לפי הסדר.... גם אני חיה פה, אני מכירה את הקצב של העולם הוירטואלי, אבל אולי אם נהיה מודעים לזה... ותתיחסו לשוואה לפורומים אחרים, בבקשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 18:25 |
|
| |
| אינסופית כתב: |  |
1. הציבור החרדי לא מחפש באינטרנט את המידע גרידא אלא גם בהחלט את האופציה לדבר בחופשיות בנים עם בנות וכולי.
.
|
|
בנות רלוונטיות כלפי גברים, "בקול" "בראיה" "במגע"
וכל זה אין בפורומים,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 18:44 |
|
| |
ואם אני רוצה לחלוק על הסיפא לעשות את זה כאן או שבכל אני סותרת את עצמי ואת נושא האשכול שפתחתי? נניח לנושא לסטות (ותחזרו לנושא המקורי) בכ"ז שטחיות זה לא.... תגיד, אתה רוצה שאני אפנה אותך לניקים מסוימים, שפיתחו תורה שלימה על איך להתאהב דרך צ'טים? ואם אתם רוצים לפתח את הנושא אנא פיתחו אשכול נפרד.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 19:15 |
|
| |
| אינסופית כתב: |  | ואם אני רוצה לחלוק על הסיפא לעשות את זה כאן או שבכל אני סותרת את עצמי ואת נושא האשכול שפתחתי?
נניח לנושא לסטות (ותחזרו לנושא המקורי) בכ"ז שטחיות זה לא....
תגיד, אתה רוצה שאני אפנה אותך לניקים מסוימים, שפיתחו תורה שלימה על איך להתאהב דרך צ'טים?
ואם אתם רוצים לפתח את הנושא אנא פיתחו אשכול נפרד. |
|
את נשמע לי כועסת,
רציתי לומר שרק התוכן של הכתוב מענין אותנו, ולא המין שכותב,
וגבר לא אמור להתרגש אם זה כתוב בלשון נקבה ? (התנ"ך מלאה עם לשון נקבה,)
ברור שאפשר לכתוב דברי חשק, אבל לעולם לא נדע האם אישה כותבת או גבר ?
בכל אופן סליחה,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2009 19:21 |
|
| |
ממש לא כועסת, דנה עם עצמי, כרגיל... נו ברור, חכם בלילה, אבל זוית ראיה נשית היא בכ"ז זוית ראיה נשית ואין הרבה גברים שיוכלו לכתוב לך אותה, נכון?
|
|
|
|
|