בית פורומים פורום הפילוסופיה

היחס בין גודל למרחק

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/12/2009 03:53 לינק ישיר 
היחס בין גודל למרחק

למה ככל שגדל המרחק בין העין לחפץ אז החפץ נראה יותר קטן? יש תשובה לשאלה כזאת? הרי הגודל של החפץ באמת לא משתנה אז איך זה שהוא ראה יותר קטן מהמציאות??? 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2009 04:26 לינק ישיר 

לדעתי "נורת אזהרה" יכול לעזור לך,
כי כל צלם יודע את התשובה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2009 11:05 לינק ישיר 

לעין האדם לא מגיעה שום אינפורמציה לגבי המרחק בו נמצא החפץ, והדבר היחיד היכול להצביע על המרחק היא שדה הראיה שתופס החפץ, או הגודל הזוויתי שלו. כאשר החפץ מתרחק מהעין הזווית אותה הוא מכסה קטנה, ולכן הוא נראה כמו חפץ קטן יותר. תוכל לראות בתמונה הבאה כי השמש נראית לאדם בזווית מסויימת, ואילו היא הייתה מתקרבת אליו היא הייתה נראית גדולה יותר. בדומה לכך חפץ קטן יותר שהיה ממוקם כך שיתחיל באחד קווי הזווית ויסתיים בשני - ייראה באותו גודל כמו השמש, למרות שהוא כמובן קטן הרבה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2009 13:51 לינק ישיר 

הבהרה קטנה: אינפורמציה לגבי מרחק העצם מהעין אינו מגיע כאשר עין אחת צופה בעצם, אך כאשר שתי העיניים צופות בו, אם העצם קרוב מספיק המוח מבין מהו המרחק מפני שכל עין רואה את העצם בזווית שונה מעט. אמנם במרחק הגדול משישה עד עשרה מטרים האפקט הזה הולך לאיבוד משום שהשינוי בזווית הוא כה קטן עד שהמוח לא שם לב אליו.

את ההבדל בין ראייה בעין אחת לבין ראייה בשתי עיניים אפשר להמחיש על ידי ניסוי קטנטן: פושטים את שתי הידיים לפנים ומנסים להפגיש את שני האגודלים זה בזה. כאשר עין אחת עצומה קשה לדייק בניסיון, אך כאשר הוא נעשה בשתי עיניים הדבר קל ביותר. חשוב לא למתוח את שתי הידיים קדימה משום שאז בכל מקרה האגודלים ייפגשו מכיוון שאורך שתי הידיים דומה למדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2010 18:14 לינק ישיר 

הסבר פיזיקלי.

העדשה הנמצאת בעין היא עדשה דמו קמורה. בשבירת קרני האור דרך המוקד נוצרת דמות מוקטנת על גבי הרשתית אותה מתרגם המוח לאותות חשמליים ומתורגמת במוח לתמונה אותה אנחנו רואים.
ככל שהמרחק מן החץ גדול יותר כך הדמות יותר קטנה.

אך יש אספקט נוסף.
אם תתבונן במכונית ממרחק של כחמישים מטר במישור, ותעשה את זה גם מן הגובה (כלומר מבניין בן כ20 קומות), הדמות שתראה מן הבניין תראה קטנה יותר ("כמו נמלים").
ההסבר לזה הוא פסיכולוגי בעיקרו, שהמוח שלנו נוטה לפרש עצמים הנמצאים במרחב המישורי כקרובים בעוד שבגובה הם יראו לנו קטנים יותר אף אם הם נמצאים באותו מרחק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 12:12 לינק ישיר 

נורת אזהרה ותן לחכם, תודה על ההסברים המחכימים (אף שלא הכל הבנתי בדיוק).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/4/2010 14:24 לינק ישיר 

הועתק מויקיפדיה:
קובץ:LettersLens01.jpg

למרות שזה לא בדיוק מבנה העין העיקרון דומה.
Ho זה העצם המקורי. הקווים האדומים והירוק הם קרני אור יחודייות (כלומר שאפשר לדעת בדיוק מהיכן יצאו ולהיכן הגיעו)
Hi היא הדמות שנוצרת על הרישתית (או על מסך), וכמו שנראה בשרטוט היא מוקטנת והפוכה. (המוח מתרגם את התמונה המוקטנת והפוכה לתמונה אותה אנחנו רואים).

זהו גם עקרון הפעולה של המצלמה, שבמקום רישתית יש סרט צילום או משטח רגיש לאור (מצלמות דיגיטאליות).
וכך גם עובדת משקפת (בשילוב של כמה עדשות שהופכות את התמונה ומגדילות את הדמות).
וזהו סוג העדשה במשקפים של אנשים שלא יכולים לראות מקרות (+).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 04:44 לינק ישיר 

תן_לחכם כתב:
אם תתבונן במכונית ממרחק של כחמישים מטר במישור, ותעשה את זה גם מן הגובה (כלומר מבניין בן כ20 קומות), הדמות שתראה מן הבניין תראה קטנה יותר ("כמו נמלים").
ההסבר לזה הוא פסיכולוגי בעיקרו, שהמוח שלנו נוטה לפרש עצמים הנמצאים במרחב המישורי כקרובים בעוד שבגובה הם יראו לנו קטנים יותר אף אם הם נמצאים באותו מרחק.

הבעיה שאתה מציג עורר חינקיס בספרו "לא מה שחשבת" לא כ"כ ברור מה הוא מיישב, אבל מה שאתה עונה בהסבר הפסיכולוגי הזה, אפשר עדיין לרדת לשורש הדבר ולשאול למה באמת מבחינה פסיכולוגית המח מפרש מבט מלמעלה יותר קטן ממבט מהצד?
בכל מקרה לי לא כ"כ ברור שבאמת זה ככה. 
ומצאתי עכשיו שכבר היה על זה דיון בפני עצמו באשכול נפרד לפני הרבה זמן:
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2600560&forum_id=20504

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2010 09:42 לינק ישיר 

אני מבין שהדיון הזה שאול מהפילוספיה של פעם שלא חילקה בין מדע לפילוספיה...

למדתי אופטיקה במגמת פיסיקה אבל נראה לי שהתשובות כאן הספיקו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/9/2010 14:47 לינק ישיר 

הראיה כתב:
אני מבין שהדיון הזה שאול מהפילוספיה של פעם שלא חילקה בין מדע לפילוספיה...

למדתי אופטיקה במגמת פיסיקה אבל נראה לי שהתשובות כאן הספיקו...

היה דוקא מענין לשמוע את דעתו של אופטיקאי מוסמך ממגמת פיסיקה, לשמוע את הדברים מ ה ר א י ה שלו... ואגב לא ידוע לי שהפילוסופיה של היום כבר אינה עוסקת בבעיות המדע. ואם לא, אז לנו האנשים הקטנים ג"כ מותר לקבוע סטנדרטים חדשים בעיסוק הפילוסופיה.

תוקן על ידי חזןגדול ב- 29/09/2010 14:49:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/9/2010 23:55 לינק ישיר 

נראה לי שהיא לא עוסקת ושזה הפך להיות שני תחומים נפרדים.

ההסברים שניתנו כאן ממש הספיקו, אין מה להתפלסף, אולי זו הסיבה שזה מדע וזו פילוספיה...כאן זה ההסבר המוכח וזהו...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > היחס בין גודל למרחק
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext