בית פורומים פורום הפילוסופיה

למה לא היה מדע בזמן הנבואה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/1/2010 11:53 לינק ישיר 

העובדה שהארץ עגולה מוזכרת כבר בזהר עוד לפני הירושלמי ובודאי לפני התוס' !
וזחלץ, מה שציינת שהגאון מוילנא חשב שיש רק 4 יסודות ואילו המדע גילה שיש הרבה יותר זאת לא הוכחה לסתור שום דבר ממה שכתבתי כי ברור גם לפי המדע שיכול להיות אולי שיש הרבה יסודות אבל אלו ד' יסודות הכי עיקריים והכי בסיסיים בבריאה וזה הגאון התכוון. ואם המדע יחשוב לא ככה זה לא סתירה לגר"א אלא הגר"א סתירה לדבריהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 12:38 לינק ישיר 

אתה בטוח שאתה יודע מתי נכתב הזוהר? נראה שלא

ארבעת היסודות נשללו ע"י המדע המודרני
אם לדעתך רב שחולק על חכמי המדע הופך אותם לטועים אין טעם להמשיך בדיון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 12:47 לינק ישיר 

זחלץ_קליח כתב:

אם לדעתך רב שחולק על חכמי המדע הופך אותם לטועים אין טעם להמשיך בדיון

לא, לא זו דעתי, מובן שרב שחולק על המדע לא רק שלא הופך אותם לטועים אלא גם עושה מעצמו צחוק. אבל הגאון מוילנא חוץ ממה שהיה "רב" פשוט (כמו שכתבת) היה גם בקי בחכמות ובמדע בבקיאות כזאת שידע את המקורות שלהם בתורה עצמה, אני לא יודע אם הוציא אותם לבד מהתורה או שלמד אותם לכשעצמם אבל ידע איפה הם רמוזים בתורה, כך או כך, רק על דעתו של הגר"א אני יכול להגיד שהיא לא פחות מוסמכת מדעת המדענים כי אצלו לכל דבר יש מקור ברור בתורה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2010 12:53 לינק ישיר 

maxmen כתב:
זה כל הרעיון שלי, (של האשכול הזה)
לפתור את הקשיים האלה, ולומר שבזמן גילוי פנים ? אין מדע כי אין חוקיי טבע קבועים,

רק בזמן הסתר פנים יש חוקיי טבע קבועים אז מתאפשר להתפתח המדע והטכנולוגיה,
כי יסוד המדע בנויה על חוקיות הטבע, 

ואני מעוניין לשמוע את דעתכם,

מה זאת אומרת? ברור שגם בזמן שיש גילוי פנים ההנהגה הטבעית בעולם ממשיכה, אם לא היה קיום לחוקי הטבע בזמנים האלה אז העולם היה קורס תחתיו וחוזר לתוהו ובוהו, תחשוב, הרי כשאומרים שהיו ניסים אז העצם אומרים שהיה טבע והנס חרג מהטבע הרגיל כלו' ברגע הנס באופן נקודתי הוא היה מעבר לטבע אבל כל כוחות הטבע והמדע באופן כללי ודאי היו קיימים לכל דבר וענין. לדוג' גם כשהיה קריאת ים סוף שהוא נס גמור אז השמש זרחה באותו יום כרגיל והיא וכל הכוכבים עשו בדיוק את אותם מעגלים והיקפים שעושים היום בלי שום קשר למצב ה"גילוי פנים" שהיה שם וכו'. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2010 20:06 לינק ישיר 

חזןגדול כתב:

מה זאת אומרת? ברור שגם בזמן שיש גילוי פנים ההנהגה הטבעית בעולם ממשיכה, אם לא היה קיום לחוקי הטבע בזמנים האלה אז העולם היה קורס תחתיו וחוזר לתוהו ובוהו, תחשוב, הרי כשאומרים שהיו ניסים אז העצם אומרים שהיה טבע והנס חרג מהטבע הרגיל כלו' ברגע הנס באופן נקודתי הוא היה מעבר לטבע אבל כל כוחות הטבע והמדע באופן כללי ודאי היו קיימים לכל דבר וענין. לדוג' גם כשהיה קריאת ים סוף שהוא נס גמור אז השמש זרחה באותו יום כרגיל והיא וכל הכוכבים עשו בדיוק את אותם מעגלים והיקפים שעושים היום בלי שום קשר למצב ה"גילוי פנים" שהיה שם וכו'. 

שבוע טוב לך,
ותודה שהחזרת את הנושא של האשכול,

ברור שהיה חוקיי טבע,
אבל לא קבועים,
כלומר לא התאפשר לחכמים לנסח חוקי טבע,
או לא עלתה בדעתם לנסח חוקי טבע, בזמן שהם לא קבועים,   

גם מבחינה היסטורית, כל חכמת יוון התחילה בזמן שפסקה הנבואה,   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2010 19:35 לינק ישיר 

אני חושב שהעובדה שהיו להם הרבה ניסים בתקופה ההיא לא היתה מונעת מהחכמים לנסח חוקי טבע ברורים כי ברור שאפילו שם חיו כשהרבה ניסים מתרחשים סביבם וכל יום יורד להם לחם מן השמים בכל אופן היתה להם הפרדה מוחלטת בין מה שהוא טבע למה שהוא נס שנעשה במיוחד בשבילם אבן הוא לא מטבעו של עולם ככה שלירידת הגשם אפשר לנסח חוק טבע קבוע אבל לירידת המן לא. כי אם היה מעורבב אצלם המושגים של נס וטבע אז לא היתה משמעות מיוחדת לניסים יותר מהטבע ושמש בגבעון דום של יהושע בן נון לא היה נס בכלל אם אין נוסחה קבועה לסיבוב של השמש כל יום לדוג' וכן כל הניסים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2010 20:03 לינק ישיר 

חזןגדול כתב:
אני חושב שהעובדה שהיו להם הרבה ניסים בתקופה ההיא לא היתה מונעת מהחכמים לנסח חוקי טבע ברורים כי ברור שאפילו שם חיו כשהרבה ניסים מתרחשים סביבם וכל יום יורד להם לחם מן השמים בכל אופן היתה להם הפרדה מוחלטת בין מה שהוא טבע למה שהוא נס שנעשה במיוחד בשבילם אבן הוא לא מטבעו של עולם ככה שלירידת הגשם אפשר לנסח חוק טבע קבוע אבל לירידת המן לא. כי אם היה מעורבב אצלם המושגים של נס וטבע אז לא היתה משמעות מיוחדת לניסים יותר מהטבע ושמש בגבעון דום של יהושע בן נון לא היה נס בכלל אם אין נוסחה קבועה לסיבוב של השמש כל יום לדוג' וכן כל הניסים.
שבוע טוב לך 

אני טוען שאין טעם לחוקק חוק בזמן שכל צדיק מצד הקדושה או כל מכשף מצד הטומאה ? יכול לשנות את החוק אפי' לשנייה, 

תוקן על ידי maxmen ב- 16/01/2010 20:03:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2010 02:11 לינק ישיר 

maxmen כתב:
אני טוען שאין טעם לחוקק חוק בזמן שכל צדיק מצד הקדושה או כל מכשף מצד הטומאה יכול לשנות את החוק אפי' לשנייה, 

לא קראתי בעיון די הצורך את כל הדיאלוג הנ"ל אבל אם היית מתכוון לחוק שמחוקקים בבית המחוקקים אז אתה צודק שאין טעם לחוקק חוק שא"א לאכוף אותו כי חוק שאנשים יכולים לבטל בקלות אין בו טעם ואין בו ממש.
אבל אם אתה מדבר ומוכרח שזה אתה מתכוון לחוק טבע אז מה הבעיה לחוקק חוק שמבחינה טבעית הוא תקף ונכון רק שיכול להיות דבר שהוא מחוץ לגדר הטבע הנורמלי כמו מכשף וכדו' שיכול להפר אותו אבל זה לא אמור לסתור את זה שהחוק נכון מבחינה טבעית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2010 10:11 לינק ישיר 

הגיוניי:
המלבי"ם טוען על תרי"ג כללי הלשון קודש שלו, שלא חייב להיות שהכללים  נכונים בכל מקום,
קשה לדעתי לקבל את זה, אבל אפשר להבין את ההיגיון שבדבריו, שאם אנו רואים שהכלל נכון כמעט בכל מקום ?
אז יש לנו כלל כזה,

כך גם בחוק אנושית חוק של מחוקק,

אבל בחוק טבע, אם נצפה אפי' חד פעמי במהירות יותר גדולה ממהירות האור ? הלך כל תורת איינשטיין,

זה כלל יסודי בחוקי טבע, בלי זה אין לנו כלום,
זה גם הסיבה שמדען לא יכול להאמין שאלוקים מתערב בעולם,
כלומר הוא יכול להאמין שיש אלוקים אבל האלוקים לא מתערב יותר,
מה שאני טוען שזה באמת הפירוש של "הסתר פנים"
ולפי זה אפשר להבין למה בזמן שלא היה הסתר פנים, לא היה מדע, ובאמת כן היה כל הניסים שכתוב בתורה וחז"ל,

לגבי מכשף: אתה צודק
(וזה טעות שלי, כי מכשף לא היה אמת כמו שכותב האבן עזרא,
כי אם היה אמת ? התורה לא אוסרת את הרפואה, כך התורה לא הייתה אוסרת כישוף עם יכולנו להשתמש בא לטובתינו,
רק בגלל שכישוף היא בלוף לכן התורה אסרה את זה, כך בערך דבריו של האבן עזרא,)
מכשף השתמש בדרך כלל עם חוקיי טבע לא ידועים, בכדי לעבוד על אנשים שכאילו יש לו כוחות על טבעים,
כמו שמטוס לא סותר את הכוח המשיכה ? כך בעצם כישוף לא סתר את חוקיי הטבע,

תוקן על ידי maxmen ב- 12/02/2010 10:29:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2010 12:19 לינק ישיר 

חזן גדול,
עם כל ההערכה שיש לכל אחד להגר"א, להפוך אותו לאיש מדע זה קצת מוגזם.
ראה את הספר שלו 'איל משולש', המתמטיקה שלו מיושנת למדי, בתקופה שהוא כתב את הספר הזה, המתמטיקה כבר הרחיקה לכת הרבה הרבה הרבה מעבר למה שהוא כתב בספר שלו.
וכמו שציין זחלץ, השימוש בד' יסודות, ולבד זאת, שאין שום עדות או סיבה או סבירות מכל סוג להניח שהוא ידע דברים שהוא לא למד.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > למה לא היה מדע בזמן הנבואה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.