בית פורומים פורום הפילוסופיה

אמת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/11/2010 14:45 לינק ישיר 

מסכים עם דברייך, אכן חלק מהמילים שייכים לאמת האבסולוטית וחלקם לאמת האינדיבידואלית. יש גם אמת סובייקטיבית אבל אפשר אולי לומר שזה נכלל באמת האבסולוטית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2010 23:54 לינק ישיר 

האמת הסובייקטיבית נכללת באבסולוטית...?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/11/2010 20:01 לינק ישיר 

האמת הסובייקטיבית שלי הוא האמת האבסולוטית שלך גם אם האמת הזו לא שייך אצלך. ובתנאי שאת מסכימה אם האמת הסובייקטיבית שלי.

דוגמא: אני מחויב במצוות סוכה. זו האמת הסובייקטיבית שלי, כי את כאשה לא מחויבת בזה אבל זהו האמת האבסולוטית שלך במידה ואת מסכימה איתי שזו האמת שלי.

במידה ואת לא מסכימה איתי זה הופך להיות אמת אינדבידואלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 17:21 לינק ישיר 

סבר את עיני,

איך מצווה הפכה ל"אמת", ואיך "אבסולוטית" הפכה לרב משמעויות...?

אתמהה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2010 18:32 לינק ישיר 

הנביאה כתב:
הגיוני,

התכוונת, אולי, ל"מצפון"...?

לא התכוונתי דוקא למצפון אע"פ שזה יכול להיות ג"כ מצפון.
כל דבר או אידיאל או מצפון, כל מה שנמצא אצל האדם בצורה חזקה שתביא אותו לידי כך שינהג על פיה - זוהי אמת!
(אולי חשבת שהתכוונתי דוקא למצפון כי את הרי טוענת שמצפון זה אידיאל באשכול הזה: http://bhol-forums.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=2774914&forum_id=20504 אבל לא נאריך בזה פה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2010 03:41 לינק ישיר 

הנביאה כתב:
ומדוע, אפוא נתגנדרה העברית בכל מילים אלו הנרדפות?

לדעתי, כי האמת הוא מושג אבסולוטי, היות שכך, הוא אינו יכול להגיע ממקום של אינדוודואל אנושי כלשהו, חייב להיות לה מקור חיצוני שהיה טרם האנושות וגם יהיה אחריה.

עצם נתינת מקום לא אבסולוטי לאמת מערער באחת את אמיתותה, עם זאת, אין לשלול מושג תת, בו תוגדר האמת הפנימית של כל אחד באשר הוא באמצעות המילים היפות שהוזכרו, (מצפון, אידיאל, ועוד), אולם אין בו כדי לחייב את כלל האנושות, וגם לא את מי שזהו נר לרגליו, זאת בנוסף לכך שיש לקחת בחשבון סטיה באמצע ה"דרך" לאותו תת אמת, שמחויבת המציאות לכל מי שמכיר את נפש האדם הנפתלת.

(כל זאת בהנחה שהאדם מחפש את דרכו בעצמו לאור ערכיו העצמאיים, ולא פוסע בנתיב אמת, בהגדרתה המוחלטת, כמבואר לעיל).

אנא הואילי להסביר לקשה הבנה שכמוני איך דברייך (בעיקר המשפטים המודגשים בצהוב) יכולים לעלות בקנה אחד בלי לסתור זה את זה? אם עצם נתינת מקום לא אבסולוטי לאמת מערער את אמיתותה אז איך אפשר לומר שתת אמת לא אבסולוטית מחוייבת המציאות?!?
אא"כ תסכימי עם ההגדרה שלי לאמת כמו שכתבתי למעלה שאמת זה אידיאל חזק עד כדי כך שמי שמאמין באידיאל/אמת הזה יוכרח לפעול על פיו. ואז כמובן יכול להיות אידיאל מסוים שכולם מאמינים בו וממילא הוא מחייב את כולם ויכול להיות אידיאל אחר שלא כולם מאמינים בו וזה יחשב אמת אינדיבידואלית שתחייב רק את מי שמאמין בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2011 00:00 לינק ישיר 

מה יש להגדיר אמת? מרוב פילוסופיה מאבדים את הצפון?

אמיתי = נכון. וממש לא שייך לבקש להגדיר "נכון" כי זה כבר ממש ברור לכולם...וכל הגדרה היא במילים אז ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2011 00:55 לינק ישיר 

הגיוני,
לגבי השורה הראשונה הממורקרת: פשיטא, חוסר באבסולוטית אינה עולה בקנה אחד עם שלמות האמת (שהיא, לפי הגדרת מכובדנו הראיה: נכון)

לגבי השנית: ברגע שהאמת הופכת אישית (סוביקטיבית, כפי שציינו חלק מהחברים המלומדים) יש בכך לערער מנכונותה המוחלטת, המשמעות של זה היא שאין לראות את האמת שלך כאמת שלי, ומביטוי נעלה ואוניברסלי היא כמו כל ערך אחר המשתנה בהתאם לנסיבות.

תוקן על ידי הנביאה ב- 12/01/2011 00:57:09

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > אמת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.