בית פורומים פורום הפילוסופיה

בעקבות דיונים קודמים - מהו ה"אני" ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2010 09:17 לינק ישיר 

אני יודע מה זה "חי" ופחות או יותר גם מה מבדיל אותו ממת. יש חי בהרבה מובנים, הלב פועם, הדם זורם, הריאות נושמות, הגוף חם, הגוף מייצר אנרגיה, המוח חושב, האדם מודע לעצמו.
לאיזה חלק באדם אתה קורא חי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2010 23:57 לינק ישיר 

ראיתי כתבה מעניינת ומתוך הדברים אני מצטט בעניין האשכול,
http://www.calcalist.co.il/Ext/Comp/ArticleLayout/CdaArticlePrintPreview/1,2506,L-3365730,00.html

7. מדע שכולל גם את המודעות
זה לא נגמר בחופש הבחירה. "עולה כאן גם התחושה שיש לנו הכרה במשמעות של המודעות", אומר אהרונוב ומאיר פער נוסף במפגש המרענן בין הפיזיקה לפילוסופיה. "במודעות הכוונה היא שיש לנו היכולת להיות מודעים לעצמנו. הפיזיקה מכירה רק במקרים של צופה ונצפה. אם אתה רוצה לראות משהו בעצמך אתה צריך לחלק את עצמך לשני חלקים כאלה. אלא שאם אתה רוצה לצפות בצופה, אתה מגיע מהר מאוד לאינסוף צופים. על פי ההיגיון הזה, המוח שלנו, שמאפשר מודעות עצמית, צריך להיות המערכת הכי מורכבת שיש בטבע.

"הפיזיקה צריכה להתאים את עצמה למוח הזה ולחוויה האנושית, שהרי מדובר במערכות מורכבות לאין שיעור מאלה של אטומים, ולכן הן גם מערכות שמסוגלות לראות ולחוש תמונה רחבה יותר מזו שהפיזיקה מסוגלת כיום להסביר. אנחנו צריכים לעבור לעבודה על מערכות מורכבות לאין שיעור כדי להבין את טבעו האמיתי של היקום. כרגע אנחנו עובדים על חלקיקים אלמנטריים — ולכן רואים רק חלק מהמערכת הפיזיקלית. העבודה שלי פותחת, לטעמי, את הדלת למעבר למערכות מורכבות יותר. יש לא מעט חורים ואי־התאמות בתורת הקוונטים, ואני משתמש באי־ההתאמות הללו כדי לחפש כיוון למהפכת הפיזיקה הבאה, שתאפשר לנו להבין את עצמנו יותר טוב וגם להסביר את התכונות האמיתיות שלנו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2010 11:05 לינק ישיר 

חזן גדול: אתה חוזר וטוען כל העת, שהאני זה החלק שמתווסף ממוות לחיות.
יתכן שאתה צודק, אך אין בטענה זו בכדי להגדיר תשובה לשאלתינו 'מיהו האני', מכיון שהמפריד בין חי למת לא מסתכם באני בלבד, אלא זה כולל את הנשמה, את היצרים השונים, את השכל על כל רובדיו, עוד כמה חלקי חיות כרגש, רוח וכדו', ואולי עוד כמה דברים שאיני יודע עליהם.
אנו כאן שואלים וצריכים להגדיר מי מהחלקים האלה הוא האני האמתי השולט על כל האדם, ומי מהם הינו רק כלי שימוש ביד אותו האני,
אולי הצירוף-תרכיב של כולם יוצר איזשהו אני מסוים. או שאין בכלל אני, רק שכל חלק משמש בזמנו. [מה שלא נראה לומר]
אתה מדבר באופן מאוד כללי, ואיני יודע איך אפשר להפיק מדבריך מענה ספציפי לנידון.
אסטרו נט: אתה עונה על הקושיה את מה בני האדם מכנים 'אני' גרידא, 
וע"ז נכונה תשובתך שזה סובייקטיבי [לדעתי עליך להשתמש במילה 'אינדודואלי'] ותלוי בערך העצמי של האדם. 
אך: א. אין הנידון כלל את מה אנשים מכנים אני, אלא מציאות הדבר מהי, וכמו שכתבתי.
ב. אין הסתברות כלל שאנשים קוראים אני באופן אינדודואלי.
לדעתי צודק maxmen בקושיתו, מיהו המגדיר את המיהו. ואינו צודק חזן גדול בתירוצו, ובדוגמתו מהפילוסוף החוקר את שכלו. כי קושיתו לא באה כהכרח, אלא מהוה משל לבירור הדבר בלבד.
דוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2010 03:02 לינק ישיר 

יש כאן תגובות יפות ומגוונות וזה נושא באמת מעניין אבל באמת לא ראיתי פה ממש תשובה חותכת לשאלה מיהו ה"אני"?
אסטרו נט טען שהאני זה הערך העצמי, רעיון, אבל סליחה, הערך העצמי שלי? של מי? של אני! אז מיהו ה"אני" הזה? ובכלל קצת מוזר לומר שהערך העצמי שלי זה אני כי התשובה לשאלה מי אני, צריכה להיות כזאת שתבדיל בין הזהויות של האנשים, תשובה כזאת שתכריח שבגללה אני זה אני ולא אתה ואתה הוא אתה ולא אני וזה קצת קשה אם נגיד שזה הערך העצמי. והרי לא יתכן שני בני אדם בעלי ערך עצמי זהה? ולפי"ז יוכרח ששני בני אדם אלה זה רק תעתוע של דמיון כי באמת זה רק אני אחד..
גם מה שכתב חזן גדול שהאני זה ההפרש בין חי למת, טוב ויפה, נניח שזה נכון אז זה רק צמצם את התשובה להפרש הזה בין חי למת אבל זה לא ממש עונה על השאלה מיהו ה"אני"? וטוב שאל גם דודבר על זה שהרי מן הסתם יש עוד דברים שנמצאים בהפרש בין חי למת חוץ מהאני אז מיהו האני באמת?
והשאלה איך שהציג אותה מקסמן (בתגובתו הראשונה) נכונה ויותר מחדדת את הענין, אני מבין שאני? מי זה אני שיודע שיכאב לי? וכו' וכן הקטע שהוא הדגיש בצהוב (בתגובה כאן מעלי) ממש ממחיש את הבעיה שהאני לא יכול להסתכל בעצמי אלא אם זה יתחלק לשני חלקים וכו'. עד כאן החלק של השאלה אבל מה באמת התשובה? רבותי, מיהו ה"אני"?

התשובה צריכה להיות, אני חושב, על פי הפילוסופיה של דקארט. קודם כל אני יוצא מנקודת הנחה שה"אני" האמיתי זה החלק הכי מהותי באדם וזה ממילא החלק הכי קיים באדם, עכשיו, לא נעשה כאן את כל הדרך שהוא עשה אתם בטח מכירים את זה אבל בסוף הוא הגיע למסקנה ש - אני חושב משמע אני קיים.
ועכשיו על דרך זה אני מוסיף - אני חושב משמע "אני"!!  
דעתכם? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > בעקבות דיונים קודמים - מהו ה"אני" ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.