| נשלח ב-30/12/2010 13:08 |
|
| |
איזהו עשיר? חתול!
אחדשה"ט
שאלה קטנה שלא נותנת לי מנוח.
נכון שהשמח בחלקו הוא עשיר ומאושר, אך האם זה היעד?
לו היינו חתולים היינו מאושרים פי אלף. לא זו אף זו, לא היה לנו צורך להיות מאושרים.
וכי לזה יקרא אידיאל???
אתמהה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2010 21:30 |
|
| |
"רוחניות וגשמיות הפכים הם בעצם מהותם; מעלה בגשמיות היא חסרון ברוחניות: בגשמיות - השמח בחלקו הוא בעל מעלה גדולה ביותר, ועל-ידי עבודה הוא יגיע לדרגות הגבוהות ביותר. ברוחניות השמח בחלקו הוא החיסרון הגדול ביותר והוא יורד ונופל ר"ל."
|
|
|
|
| נשלח ב-1/1/2011 22:08 |
|
| |
מה זה רוחניות ??
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2011 03:02 |
|
| |
מחשבון יקר אילו היית חתול לא היית מסוגל לשאול את השאלה הזאת, למשל, ותאמין לי אתה מאושר ביותר שאתה במצב שיכול לשאול אותה ולא היית רוצה להיות חתול שלא מסוגל לחקור את המצב שלו. אגב, איפה היית עד עכשיו, היית חתול?... (סתאאם..)
|
|
|
|
| נשלח ב-3/1/2011 15:21 |
|
| |
תודה לעונים.
נראה לי ששאלתי לא הובנה.
כידוע, מסכת אבות הינה מסכת המלמדת מידות טובות ואידאךים נכונים וכו'.
אני שואל, וכי זה אידיאל להיות שמח בחלקו???
החתול שמח בחלקו...
כאדם, אני לא שמח בחלקי, לא ברוח ולא בגשם...
אני "עני"!!!
מה הענין להיות עשיר???
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 20:13 |
|
| |
מה אתה יודע על ה''שמח בחלקו'' של החתול? עיניו יוצאות מקנאה כשהוא רואה את קופסת הגבינה לה זכה חבירו :-)
ועכשיו ברצינות: החתול לא מודע לכך שהוא אמור לשמוח בחלקו, אין לו אפילו את ההבנה הפשוטה הזו! כך שעשיר הוא בטח לא. השמח בחלקו הכוונה בגשמיות. ברוחניות- אתה צריך להיות שמח בחלקך על כך שאינך שמח בחלקך...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/1/2011 22:09 |
|
| |
| המחשבון כתב: |  | מה הענין להיות עשיר??? |
|
כל עוד אתה מרגיש עני ומחסור בגשמיות כוונת העשייה שלך תהיה גשמית. כשתרגיש עשיר מבחינה גשמית ועני מבחינה רוחנית תרגיש חסר רוחני ולא גשמי ולכן הכוונות שלך יהיו תמיד רוחניים, וזה דרגה גבוהה שאדם צריך לחתור לשם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/2/2011 12:37 |
|
| |
בספרו על הדברים החשובים באמת, כותב חיים שפירא: ( אני יביא בקצרה את רעיון הדברים) אדם רואה אצל השני את החסרונות של עצמו, זה דבר מוכח וברור, (הוא מביא לזה מקורות משלו, אבל חכמינו ודאי סברו כך)
אם כך פו הדב הסתכלות חייב הכל טוב כולם טובים וכו' וכו' אין חסרונות לאף אחד, יוצא שפו הוא מושלם! הוא לא רואה חיסרון אצל אף אחד!... (ככה הוא מסיים שם בציניות אופינית)
ודאי שפו הוא לא רואה חסרונות בגלל שראשו מלא בתבן, ואין לו יכולת לראות רע, הוא פשוט טיפש.
מה שאני מנסה לאמר, לחתול טוב (אחרי שיצאנו מנקודה שלחתול טוב...) לא בגלל יתרון כל שהוא עלינו, בגלל חסרון וחוסר דברים בסיסים כמו היכולת להבחין בין טוב לרע, מותר אסור וכו'.
אין אדם שנולד עשיר (חתול נולד עשיר.) העבודה הקשה הופכת אותו להיות עשיר! (ואני מתכוון לעבודת השמח בחלקו)
(אין לראות המלצה לקריאת ספריו של חיים שפירא ההיפך המוחלט, הוא מביא דברי כפירה ויהדות כאחד ה"י)
תוקן על ידי barbrav ב- 06/02/2011 12:39:06
|
|
|
|
|