בית פורומים פורום הפילוסופיה

הוגה הדעות ג'יימס מיל - מוכר לכם? אם לא - כדאי להכיר!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/1/2011 20:00 לינק ישיר 
הוגה הדעות ג'יימס מיל - מוכר לכם? אם לא - כדאי להכיר!

ג'יימס מיל הוא הוגה שככול שאני חוקרת את הגותו אני מבינה את השקר של התרבות המערבית.
כן. חד וחלק.
טוב אני תמיד הסתייגתי מהתרבות המערבית  אך, מיל הוא ההוגה ששכנע אותי בצדקתי יותר מהכול.
מיל מתחיל מעקרון יסוד שאין אמת אחת.
המשפט הזה אם תחשבו עליו הוא שווה לשקר אחד גדול.
אין אמת אחת = שקר אחד גדול.

ועקרון שקרי אחד מוביל לעוד עקרון שקרי שנקרא "חופש הביטוי" כן אני מרשה לעצמי לכפור ברייש גליי בעקרון המקודש.
חופש הביטוי הוא למעשה ע"פ הגותו של מיל אמצעי לגילוי האמת כי אם אין אמת אחת אזי צריך לשמוע עוד דעות של עוד אנשים כשבכול דעה יש קצה של אמת ועל ידי סינטזה אולי נגלה את האמת שאולי קיימת היכן שהוא...
הוא מביא למעשה ארבע נימוקים למה צריך לשמוע והלחשף לדעות שגויות אבל אני לא ייגע אתכם.
מהגות זאת למעשה הושפענו עד היום וזה כמובן נוגע לכל תחומי החיים, תקשורת, משפטים, מדעי המדינה וכו'

אני רוצה להדגיש שאני לא אומרת שצריך להסתגר ב4 אמות ולאטום אוזניים. בהחלט יש לקיים דיאלוג כדי להגיע לאמת האחת האבסולוטית על ידי חיפוש מתמיד אך בשום אופן לא להפוך את חופש הביטוי לעקרון מקודש כמו שקורה בכל מדינה מערבית. ובחסות זאת לאשר לארגונים נאו נאצים לפתוח פה כמו בארה"ב לדוגמא. (וזו רק דוגמא עדינה)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2011 22:48 לינק ישיר 

את מדברת על ג'יימס מיל או על הבן שלו ג'ון סטיוארט?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2011 23:57 לינק ישיר 

4gotten כתב:

אני רוצה להדגיש שאני לא אומרת שצריך להסתגר ב4 אמות ולאטום אוזניים. בהחלט יש לקיים דיאלוג כדי להגיע לאמת האחת האבסולוטית על ידי חיפוש מתמיד אך בשום אופן לא להפוך את חופש הביטוי לעקרון מקודש כמו שקורה בכל מדינה מערבית. 

אני חושב שזה צריך הסבר כי א"א לומר שאני מסכים אם העקרון המקודש של חופש הביטוי אלא שאני חושב שצריך להגביל אותו כי זה לא הולך ביחד או שיש חופש ביטוי ואז אפשר להגיד הכל או שמגבילים אותו אפי' בקצת ואז מוכרחים לכפור בו. 
אני חושב שאת צריכה להחליט איפה את עומדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:07 לינק ישיר 
נו בטח התכוונתי לג'ון מיל הבן,

רק רציתי לבדוק אם אתם עירניים בפורום הזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2011 23:40 לינק ישיר 

אין  בושה בלטעות
יש בושה בלא להודות בטעות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/1/2011 00:21 לינק ישיר 

חטאתי, עוויתי, פשעתי, טעיתי. רגוע?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2011 22:09 לינק ישיר 

דברי 4gotten ראויים, לעניות דעתי, לגנאי בגלל השאיפה קלת הדעת לטוטאליות, ונניח כעת לאדונים מיל.

א.

לא ברורה לי על סמך מה הכותבת טוענת לתקפות המשוואה:

אין אמת אחת = שקר אחד גדול

כנראה שהיא מסתמכת על הנחה בינרית: מה שאינו אמת '1' הוא שקר '0'.

אבל כשם שקימת לוגיקה בינרית [0 ו 1] יש גם לוגיקה של שלשה ערכים [0 1 2] וארבעה ערכים [0 1 2 3] וכן הלאה. מה שאינו '1' עשוי להיות '2' ולא '0'.

אלא שאיננו מדברים כלל על 0 ו 1. בעולם האנושי, מלבד האור המסנוור והחושך המוחלט, יש מגוון שלם של לבן-אפור, ושם מתקימים חיים עשירים. וכל דבר ודבר שנמצא מטיל צל, כי, באמת, באור המסנוור כמו בחושך המוחלט אין חיים כלל.

ב.

יש דברים שאפשר להכריע בהם, יש דברים שאי אפשר להכריע ביניהם ולא רצוי להכריע בהם. יזכור הקורא את מלחמה שבין ארץ האנשים הזעירים ליליפוט ובין שכנתה בלפולסקו [אנגליה וצרפת]. העילה למלחמה: מאיזה צד יש לפתוח ביצה קשה. [מסעות גוליבר].

אחד הדברים הראויים ביותר לגנאי חריף הם אותם האוחזים ב'אמת האחת האבסולוטית', ומתוך רוממות אהבת האדם השינאה יוקדת בהם והם מעלים על המוקד כל מי שמחזיק באיזו אמת אחרת, שונה משלהם, כדי שהאש תמרק את חטאיו ותולעי האדמה יטעמו בשר מטוהר מ'שקר אחד גדול'.

ג.

'חופש ביטוי' נגזר מהיותי אדם פרטי, חופשי, בעל כבוד ונושא באחריות. חופש ביטוי משמע חופש המחשבה, הקריאה, הלימוד, הביטוי בעלפה ובכתב, האמונה, הפוליטיקה. סמוכים לו חופש העיסוק, חופש התנועה והמגורים. אדם צריך להיות חסר דעת ביותר כדי שיבוא לכדי זילזול בהם. אפילו אסיר עדיין שומר על כבודו וזכויותיו המשפטיות, ועדיין יש לו חופש המחשבה, הדעה האמונה, נתן לו לקרא ללמוד ולכתוב.  לאדם החי במשטר של עריצות דברים אלו אינם ברורים מאליהם. זכויות אלו אינן מצבו הטבעי של האדם והיה עליו להלחם ולהקריב קורבנות כדי להשיגם. והנה, בקלות דעת בלתי נסבלת מעיפים אותם לכל הרוחות.

ד.

כל חברה מקיימת מערכת של איזונים בין זכות אדם אחד לבין זכות אדם אחר, בין זכויות הפרטים ובין אילוצי המדינה ודרישותיה. מערכת איזונים זו קשה מאד להגדרה, קשה מאד להכריע בעניניה ולקבוע סדרי עדיפויות. האדם אינו יכול לחיות מחוץ לחברה, בתוכה הוא תמיד פוגע ונפגע, והוא אנוס, לאורך כל ההיסטוריה האנושית לחפש אחר המסגרת הטובה שבאפשר. הנה דוגמה נפלאה לעניין מהותי מאד לאדם, שאי אפשר ואסור שתהיה בו אמת אחת אבסולוטית. בעניין זה 'אמת אחת אבסולוטית' משמעה שרירות לבו של רודן עריץ הטובח בכל נתיניו כרצונו. המאה העשרים הארורה זכתה למנות גדושות של המעדן הזה הקרוי 'האמת האחת האבסולוטית'.

ה.

מיל, האב והבן, עדיין אינם מכלול התרבות המערבית, ולא חסרים בתרבות זו הרבה מאד פירות באושים. בכל אופן, שני אלו הם מן הפירות הטובים שלה, גם אם לא מסכימים לדעותיהם. גם התרבות העברית והאמונה העברית הן חלק מהתרבות המערבית הזו.

עודד

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > הוגה הדעות ג'יימס מיל - מוכר לכם? אם לא - כדאי להכיר!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext