בשבוע שעבר ביקשתי לבצע הזמנה ב'אוויס' לרכב בדרגה E, שזה רמה מעל 1600 סמ"ק, נאמר לי שהמחיר הוא 209 ש"ח במקום 150 ש"ח לרכב מדרגה D, בהגיעי לסניף מוצע לי יונדאי i30 סטיישן שהוא אגב, גם 1600 סמ"ק. כמובן שסירבתי וביטלתי את ההזמנה מיד. ממתי אפשר להשוות בין הונדה סיוויק ליונדאי הנ"ל?
לאחר מכן, בדקתי באתר 'יונדאי' מה ההבדל בין הארוך לקצר, וכן במחירון של יד2 והנה הפתעה! מחירם זהה לחלוטין!!! אז מישהו יכול להסביר לי על מה דורשים באוויס תוספת של 59 ש"ח?
אגב, בבדיקה שערכתי באלבר - אין הבדל בין הסטיישן לרגיל ושניהם עולים ליום 150 ש"ח (דרך סוכן חרדי בלבד).
נשלח ב-21/6/2011 18:29
HM416455,
קבוצות הרכב השונות אינן נקבעות על פי מחיר הרכב אלא על פי קטגוריות של גודל, נפח מנוע וכו'. גם בקבוצות רכב אחרות קיים מגוון דגמים ברמות מחיר שונות.
ההבדל בין קבוצה
D לקבוצה E הוא או בנפח המנוע / עוצמת הרכב או בגודלו (סטיישן לעומת סדאן). רכב סטיישן מעניק יותר מקום למטען.
זה העקרון בכל חברת השכרה בארץ ובעולם.
גיל מאוויס
נשלח ב-21/6/2011 21:11
מומחה_רכב כתב:
זה העקרון בכל חברת השכרה בארץ ובעולם
במקרה הספציפי הלקוח צודק
בכל חברות ההשכרה בארץ אין הבדל בין יונדאי I30 רגיל לבין יונדאי I30 CW לגבי קבוצת הרכב
למעט חברת אוויס בהן יש הבדל משמעותי ובלתי מידתי בין שני הרכבים
יש כאן בהחלט תחושה של הטעיית הצרכן, ליונדאי I30 CW אין כל דמיון להונדה סיוויק לא בנפח המנוע ולא בנפח תא המטען, כנ"ל לגבי שאר הרכבים בקבוצה (פורד פוקוס סטיישן וקיה ריאו סיד)
כמתעסק בתחום אני יכול להעיד שסוכנים נמנעים להכניס הזמנות לקבוצה הנ"ל באוויס מחשש שאולי המזמין יקבל רכב שאינו הונדה סיוויק ואז ההפרש במחיר לבין קבוצה D אינו מידתי בפרט במחירון המוזל כעת לרכב D
מקווה שדברי יופנו לתשומת לב מקבלי ההחלטות
נשלח ב-22/6/2011 10:21
חשוב להפריד בין 2 סוגיות.
-אם השאלה הנשאלת היא "מדוע ה- i30 סטיישן מופרדת מה- i30 הרגילה?" – גם בחברות אחרות קיימת התופעה. תבדקו את אלבר – שם יש קבוצה אחת למכוניות משפחתיות וקבוצה נפרדת לסטיישן. ובחברות אחרות יש תופעות דומות.
-אם השאלה הנשאלת היא "מדוע הסטיישן היא באותה קבוצה עם הסיוויק?" – כאן מדובר באילוץ, הנובע ממגבלה של מס' קבוצות הרכב הקיימות במערכת ההזמנות. מערכת ההזמנות שלנו היא מערכת בינלאומית, לנו אין שליטה בנוגע למספר הקטגוריות המוצעות בה. ובמידה ויש גיוון רב של כלי רכב, אנו נאלצים "לחבר" מספר דגמים באותה קבוצה. גם לנו זה לא מצב אידאלי, לאור הצרכים השונים של הלקוחות (חלק רוצים רכב חזק יותר, וחלק רכב עם תא מטען גדול יותר) אך לצערנו יכולת הפעולה שלנו כאן מוגבלת מאד.
אנחנו עברנו ל'אלבר', גם רכבים ממש חדשים, גם גישה נוחה, גם מנהל יהודי, גם פתוח עד 6 בערב. חיסרון יחיד, שם בודקים מכוניות עם 'זכוכית מגדלת'. ומקפידים על איחורים...
נשלח ב-6/1/2013 12:07
השכרת רכב בחו"ל
כאשר מדובר בהשכרת רכב בארץ אין זו בעיה ניתן לדבר עם הפקידים ולהסדיר את הבעיה או לשנות את התנאים של החוזה לפי בקשת הלקוח אך כאשר בעיה כזו מתעוררת בזמן שאתה משכיר רכב בחו"ל התנאים הם אחרים ולא ניתן לשער את גודל הנזק שעלול להתעורר אם הרכב המבוקש לא יהיה מוכן בזמן.
לכן אני תמיד ממליץ לבחור בחברת השכרת רכב ידועה בזמן השכרת רכב בחו"ל החברות הידועות הם החברות היחידות שלא עושות פנצ'רים ברגע האחרון ותמיד מוודאות עם הלקוח את כל פרטי ההזמנה