בית פורומים פורום הפילוסופיה

הכרעה בהעדר הכרעה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2011 14:31 לינק ישיר 

צדיק: ראה את זה  http://www.cs.huji.ac.il/~nati/PAPERS/randomness.ppt האם אקראיות ידיד או אויב ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 15:17 לינק ישיר 

maxmen כתב:
צדיק: ראה את זה  http://www.cs.huji.ac.il/~nati/PAPERS/randomness.ppt האם אקראיות ידיד או אויב ??

צדיק: לא נראה לי שאתה מבין בכלל את מה ששאלתי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 17:31 לינק ישיר 

היית סיפור ידוע שאימא יהודיה התחננה לנצאי שיציל את שני ילדה מהשמדה,
הנצאי (שכנראה ידע מהטענה הפילוסופית של החמור של בורידן) אמר לה אני נותן לך להציל רק אחד מילדיך,

הסיפור הולך שהאישה באמת לא הצילה אחד מהם, בחוסר כוח להחליט,

ובכן אריסטו צחק על החמור ועל האישה, וטוען (וכך יטען כל רציונאל) שבוודאי החמור והאישה יבחרו בכל מקרה,

(יכול להיות בסיפור של האישה, האימה לא יכלה להחליט מסיבות אחרות. כמו סיבות רגשיות וחולשת הדעת להחליט באותו רגע, כלומר לא היית שאלה רציונאלית כן או לא, בוודאי שכן צריך להציל אחד מהם, רק הטבע הרגשי שלה השתלטה עליה כנראה)

"וזו כל שאלתך כפי שאני הבנתי אותו"
רק מה ? חשבתי שאתה רוצה ללכת רחוק יותר עם השאלה הידוע מאז אלפי שנים, ולדון מבחינת פילוסופית אייך מטפלים בכל הנושא הזה, ולכן טרחתי לכתוב מה שכתבתי,
בכל אופן סליחה ומחילה אני מבקש ממך,
לא חשבתי שאתה ממש רק רוצה לדון במקרה הזה לבד, (כלומר בלי ההשלכות הפילוסופיות שיוצאות מהם)
מקווה שתמחל לי ונפרד כידידים,
max 

תוקן על ידי maxmen ב- 03/08/2011 17:32:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 18:35 לינק ישיר 

אני יכול לחדש לך משהו? גם עכשיו אתה לא מבין:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 19:11 לינק ישיר 

הכרעה בהעדר הכרעה

אתה יושב על חבית חומר נפץ. יש לך שתי דרכים להינצל, האחד לברוח שמאלה והשני לברוח ימינה, באופן מפליא אתה לא מצליח בשום פנים ואופן להכריע בין שמאל לימין, כלומר המשיכה או הדחייה משתי הכיוונים שווה לחלוטין ובאופן רציף.

מה יקרה? האם תברח שמאלה? האם תברח ימינה? או אולי בהעדר החלטה אתה תיאלץ להמשיך בלית ברירה לשבת על החבית למרות שאינך רוצה בכך.

מה השאלה ? לא אותו שאלה של האימא עם הנצאי ? או לא אותו שאלה של חמורו של אריסטו ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2011 21:14 לינק ישיר 

כן דומה. אבל כפי שכתבתי אני התכוונתי לסימטריה יציבה. כשהסימטריה לא יציבה אני מסכים אתך. למרות שעדיין הייתי קורא לזה סיבתיות ולא אקראיות. וכאן אנחנו חולקים אבל לא חשוב, באמת שמיצינו. תודה רבה בכל מקרה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אחר > פורום הפילוסופיה > הכרעה בהעדר הכרעה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.