בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

ממהר לעבודה ואין לי זמן להתפלל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/7/2005 15:00 לינק ישיר 
ממהר לעבודה ואין לי זמן להתפלל

לא פעם קורה לי שאני ממהר לעבודה ואם אלך להתפלל ודאי שאאחר. כל פעם אני אובד עצות. מה לעשות????

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2005 16:51 לינק ישיר 

שאלה קשה שצריכה עיון.
אני אשתדל לענות בהמשך.

לפתיחה אולי אפשר לומר שיש הבדל בין שכיר לעצמאי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2005 13:06 לינק ישיר 

זו אכן בעיה משום שכתב הרמ"א דלכתחילה אין לאחר זמן תפילה משום הפסד ממון, ומה שהותר משום הפסד ממון - זה רק לוותר על תפילה במנין, אך לא לוותר על התפילה לגמרי.
ניתן רק לציין שבשעת הדחק כשאין דעתך מיושבת עליך להתפלל 18 במלואה, אפשר להתפלל הביננו שהיא תפילה קצרה ונאמרת בין שלוש הברכות הראשונות לבין שלוש האחרונות, נמצאת בסידורים לרוב אחרי תפילת שחרית.

(אציין כי איני פוסק ואין בדברי אלה לפסוק הלכה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2005 11:16 לינק ישיר 

ואם לא יוותר על התפילה אלא על תפילה בבוקר מוקדם,

היינו שילך לעבודה ואח"כ יפנה זמן וישלים את תפילתו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/7/2005 14:47 לינק ישיר 

זאת אפשרות.

אך יש להקפיד גם אז שלא לאחר זמן תפילה
(זמן תפילה כיום לדעה המקילה: 10:25)

כמו"כ לכאו' יש למנות שומר שיזכירו להתפלל או עכ"פ לכוון שעון שיצלצל באמצע עבודתו ויזכיר לו על כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2005 14:57 לינק ישיר 

ואם מתאפשר לי להתפלל רק מאוחר יותר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2005 19:23 לינק ישיר 

לכאו' אסור.

נ.ב הרב מ"ב ענה לך כאן: http://masoret.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1464785
והציע שבשעה שאתה בלחץ של זמן - שתאמר פסוקי דזמרה בדילוג דהיינו ברוך שאמר, אשרי, וישתבח (או קצת יותר מזמורים, לפי מידת הזמן שברשותך) ברכות ק"ש, ושמונה עשרה.

אם אתה מתפלל מהר זה לוקח בערך 15-20 דקות

שיהיה הרבה בהצלחה
ויישר כח על ההקפדה שלא לוותר על שום תפילה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2005 20:31 לינק ישיר 

ראוי לציין, שאם התפילה אצלך קבועה בנפש, וחלק בלתי נפרד מחייך כיהודי, קלושים הסיכויים שתגיע למצב בו לא יהיה לך זמן להתפלל לפני זמן תפילה. כאשר התפילה הופכת להיות מטלה ועול ר"ל, אזי כל הזמן רודפים אחרי הזמן כדי להספיקה, ובהרבה מקרים אכן מגיעים למצב המתסכל שאין זמן לתפילה.

ברכה והצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2005 10:32 לינק ישיר 

זה מזכיר לי את העניין הזה שבדקות אין כזה דבר אנוס וגם לא שוגג, אלא שזה מהתגברות הנפש הבהמית...ונובע מבפנים. אבל לצדיק לא יאונה כל רע גם לא בשוגג וגם לא באונס.

בכל זאת, אנחנו לא כאלה צדיקים ומה שקורה לממשיך קורה גם לי ולרבים אחרים והשאלה היא לא רק מצויינת אלא פרקטית.

מערב יקר, מה אתה עושה כשאתה [אם אתה] מתעורר מאוחר [עקב כך שהיית בחתונה או בהתוועדות עד מאוחר] ואתה ממהר מאד לעבודה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/7/2005 10:36 לינק ישיר 

הערה שלי הייתה הערה צדדית מבחינת "מהי הדרך הישרה שיבור לא האדם", וכמובן שאיננה באה להמעיט בערך השאלה במיוחד שידוע "שנורא עלילה על בני אדם". קורה לעיתים גם לי שאני נאלץ להתפלל בעבודה ויש להתייחס לכך הלכתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2005 10:13 לינק ישיר 

אנא ממך, ממשיך ואני וכל החברים מחכים להתייחסותך ההלכתית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/7/2005 11:37 לינק ישיר 

לתפילה יש גדר זמן, ואין לאחר אותו לכל המאוחר במצב הכי קריטי פוסק אדמו"ר הזקן שיש לפחות לומר "ברוך שאמר" לפני חצות היום.
ידועה מחלוקת הפוסקים אם תפילה היא מצווה דאורייתא או דרבנן, ונפסק להלכה שהתפילה היא מדאורייתא אך נוסח התפילה הוא מדרבנן. ממתיק את העניין הרבי מליובאוויטש מלך המשיח ואומר שמדאורייתא החיוב הוא להתפלל על מחסור שיש ליהודי, וכמובן שאין יהודי שאין לו מחסור, מכיוון שהגאולה טרם באה, ולכל יהודי זה חסר. יוצא מכך ("נפקא מינה" לכל הלמדנים השחצנים) שתפילה היא מצווה דאורייתא!!!
לאור האמור אין לאחר או ח"ו לבטל תפילה בשום מצב משום שמדובר במצווה מן התורה, ואין לעניות דעתי (אינני פוסק הלכה) שום מניעה מלעשות הכל כדי לעמוד בזמן תפילה.
ידוע התופעה בדורנו זה האחרון לגלות, שישנם אנשים שיוצא להם להתפלל שחרית בשעות כגון 16:00 או אפילו עד השקיעה, וחלקם מצאו לכך סיבות, כגון הצורך ללמוד חסידות לפני תפילה וכו'. אך כותב הרבי (נדפס בספר "שערי הלכה ומנהג") "שאין דעתו נוחה מכך".
וכדרכנו בקודש, מי שמגיע למצב שבו ענייני העולם מכריחים אותו להגיע למצב שבו אין לו זמן להתפלל, כנראה צריך להתפלל בכוונה עצומה לרחמי שמים שיטיבו לו את תנאי המחייה ושישתחרר מהשעבוד הנורא בו הוא חי. אני אישית עושה את זה, וזה עובד!
בהצלחה רבה, ושתיכף ומייד נראה את הגאולה האמיתית והשלימה בעיני בשר.

נ.ב.
לכל מי שציפה לתגובה ממני בנושא הנ"ל, כתבתי במיוחד תשובה ארוכה כזו כדי להתיש כוחו, שיאבד סבלנותו, ושיתפלל בכוונה על הגאולה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2005 14:44 לינק ישיר 

תכלס, עד מתי אתה מתיר לעצמך להתפלל ביום שלחוץ ואין לך זמן להתפלל לפני העבודה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2005 16:43 לינק ישיר 

כמו שכתבתי, לומר "ברוך שאמר" לפני חצות היום.

תוקן על ידי - מערב - 27/07/2005 16:43:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 09:38 לינק ישיר 

יכול לקרות שתאמר ברוך שאמר אחרי חצות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2005 10:09 לינק ישיר 

קרה לי אולי פעמיים בחיים, אבל אין כאן שאלה הלכתית, אפשר רק לדון היסטורית בעניין, אבל לכתחילה?!
אין כאן גם תירוץ שלך שכר שכיר, מה קורה אם מישהו עובד משעה 8:00 בבוקר עד 8:30 בערב, האם להתפלל מנחה זה גזר המעביד? לא נראה לי! מקסימום שלא יקבל שכר על אותה רבע שעה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > ממהר לעבודה ואין לי זמן להתפלל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext