| נשלח ב-16/9/2005 13:17 |
|
| |
הפחד
הפחדים שלנו נובעים בעיקר מכך שאנו לא סומכים על עצמנו.כולנו לקחנו הרבה החלטות בחיינו ועשינו מעשים שלא ממש הועילו לנו ורק כאשר אנו מתחילים להבין זאת ,אז באמת מתחילים לצוף כל הפחדים,דווקא בשלב שאנו מחליטים לקחת אחריות אמיתית על עצמנו ועל החיים שלנו אנו מבינים שהפחדים מהגורמים החיצונים מתחילים בפחד שלנו מעצמנו.ברגע שאדם מחליט להתנקות ולבנות בסיס אמיתי בחייו אז מתחילות "הבעיות"מכיוון שלפתע הוא נהיה בררן לגבי כל דבר שקשור אליו והמודעות שלו כלפי עצמו עומדת במרכז. אותן "בעיות"שהם בעצם הסדר שהאדם מתחיל לעשות בחייו מתחלפות בהכרה שכל בעיה שאנו מתמודדים איתה טמונה אי שם בתוכנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2005 13:49 |
|
| |
אני גם אוסיף ואומר שהפחד שלנו מהציפיות של החברה מאיתנו גם הן מעידות על הציפיות שלנו מעצמנו ונקודה זו היא מאוד חשובה מכיוון שעלינו להבין מהי נקודת ההתחלה שלנו ומשם ליצמוח ולא להתחיל מהתוצר הגמור שאנו רואים באופק. באיזה מקום אני נימצא? והאם אני בשל?.היום הייתי בשיעור יוגה ועבדנו על שיווי מישקל כשרגל אחת באוויר ואחת על הריצפה היו כאלה שעוד ליפני שהצליחו להיות באיזון הניפו את הרגל קדימה וקיפצו מיצד לצד בניסיון להוכיח לעצמם שזה המקום המיועד להם ואני מסכימה שזה המקום המיועד אבל קודם כל יש למצוא את הבאלאנס של הגוף והרגל תעלה משעור לשיעור.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2005 20:49 |
|
| |
הפחד יש לו תפקיד חשוב. הוא בריא כי הוא מזהיר אותנו מפני סכנה שלא נוכל לעמוד בה, הוא מעורר בנו את יצר ה"התקף או ברח" החשוב כל כך והוא מציל אותנו מסכנות.
אולם יש המשתמשים בפחד או פחדים ככלי להימנע מאחריות, התמודדות או עשייה. קולב נוח לתלות עליו עצלות והתחמקות.
משום שאין אדם שאינו פוחד ממשהו חדש או שונה או לא ידוע או מה. הקטע הוא לעשות - עם הפחד - ולא להיתלות בו או לטבוע בתוכו או לאפשר לו לקשור לנו את הידיים והרגליים.
כל אדם פוחד. אבל לא כל אחד מגיב אותו דבר לפחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2005 15:24 |
|
| |
גם כאן ראשית כל לדעתי עלינו לברר מה הוא הפחד בכלל.
נו, הגדרות!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2005 00:37 |
|
| |
טוב אז הגדרות,
פחד-מצב נפשי הניגרם ביגלל איום של סכנה,ומאופין בשינוים פיזיולוגים הכוללים עליה בקצב הלבובלחץ הדם,הזעה וכו.יש להבדיל ביןפחד ,שיש לו סיבה ספציפית,לבין חרדה ופוביה.
חרדה-תחושה סוביקטיבית המאופינת בדאגה יתרה או בפחד,בלי שאלה קשורים בהכרח לסכנה חיצונית או לסיבה מודעת .
פוביה-פחד כרוני,בלתי הגיוני וחולני מחפץ,בעל חיים,צמח, מקום או סיטואציה מסוימת.
אלו הן הגדרות כלליות אשר נותנות הפרדה לפחד מסכנה, הנימצאת מול עינינו ,ויש להתמודד עם פחד זה באותו רגע
לבין פחדים ששורש הבעיה שלהם טבועה עמוק בנפש האדם וביכדי להשתחרר מהם על האדם לאתר את שורש הבעיה ולפתור אותה.ישנם סוגים שונים של פחדים המשפיעים על האדם כגון:פחד משינוי,התחייבות,פחד להיות קורבן ,פחד להיות קורבן לאנרגיות שליליות,פחד מלהיות במרכז של עצמי,פחד מלהיות קורבן להתקפה מינית ועוד הרבה פחדים.לעניות דעתי לא ניתן להיפתר מהפחדים ליפני שמאתרים אותם ,וזו עבודה לא קלה גם לאחר שאיתרנו אותם העבודה עדין קיימת והיא דורשת מהאדם שינוי טוטאלי בחייו,מכיוון שעד היום הפחד היה מנת חלקו של האדם ותפס מקום רב בחייו כך שלא היתה לו את האופציה לבנות את חייו שכן הפחדים מנעו מימנו להתקדם. עכשיו הוא פנוי והעבודה רק התחילה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2005 14:45 |
|
| |
אז את מדברת בעיקר על חרדה, לא?
היו לך חרדות ועכשיו את יוצאת מזה?
איך יוצאים מזה?
בבקשה לכתוב [יותר] ברור.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2005 15:30 |
|
| |
אוקי - מהו פחד ?
כמו שאני רואה את זה הפחד הוא מין פינפונג כזה בין המחשבה שלנו - הדימיון , לבין התגובות הפיזיות של הגוף וזה פינפןנג שיכול לחזק את המחזוריות הזו . חרדה היא שכבר יש יותר מדיי מתח בגוף והמתח אנרגיה הזו יוצאת בצורות חסרות תועלת עד לדימיון הבא שיבנה את המתח.
הדימויים ה"מפחידים" הם תמיד לגבי העתיד והגוף מגיב להם.
יש שני סוגי פחדים עיקריים :
1. פחד מכאב פיזי מתמשך .
2. פחד מדימויים לא טובים של עצמנו .
מסקנה מתבקשת מכל מה שנכתב כאן : אם כך , בשביל להפסיק מצב של חרדה שהיא לא נעימה לגוף וממחזרת את עצמה צריך איכשהו להפסיק את הדימיון .
הבעיה : גם אם נמצא איכשהו דרך כזו , האם לא ישאר לנו עדיין הגוף והכאב הפיזי שכרוך בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 09:20 |
|
| |
את אומרת שפחד תמיד מלווה בכאב פיזי איתו?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2005 19:25 |
|
| |
לא.
אני אומרת שהפחד הוא דימיון + כאב פיזי אני לא יודעת מה בדיוק בא קודם. הם פשוט מחזקים זה את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2005 08:45 |
|
| |
גם פחד מדימויים לא טובים על עצמנו מלווה בכאב פיזי?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2005 09:44 |
|
| |
כן
|
|
|
|
| נשלח ב-12/10/2005 10:31 |
|
| |
אבל אני חייבת להוסיף משהו
גם הבחירה בהפוך לתהליך הזה של פחד או המנעות מדימוי לא טוב גם הבחירה הזו לא מרגישה הכי טוב בעולם פיזית. נפשית : היא בחירה בודדה ונאבקת.
.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2005 09:01 |
|
| |
איזה דרכים לטיפול בחרדות את מכירה ומה דעתך עליהן?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/10/2005 18:49 |
|
| |
מדיטציה. (טכניקות מפורום מדיטציות ואנרגיות )
דעתי
אם אתה מתרגל הפחד נעלם , קולות בראש ... הכל נעלם
|
|
|
|
| נשלח ב-17/10/2005 16:31 |
|
| |
אני מסכימה עם מיימיי לגבי ההגדרה שלה לפחד שהוא בעיקרו דימיון והכאב הפיזי מתבטא בכל מיני דרכים כגון חולשה,בחילה,מיגרנה וכו.המדיטציה בהחלט עוזרת מהסיבה שהיא עוצרת את המחשבה ומנקה את הראש מכל ה"זבל"שאנחנו מכניסים לעצמנו לראש.המדיטציה נותנת לנו את השקט שהוא כל כך נחוץ למוחנו הלחוץ והטרוד שהמחשבות הקשות לא מרפות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2006 10:31 |
|
| |
רגש של פחד, כולל הכרה כלשהי בסיבת הפחד וגם מסקנות ותגובות המתחייבות מהדבר הזה.
|
|
|
|
|