| נשלח ב-30/1/2006 16:19 |
|
| |
שינאה וכעס
יש לי חברה טובה מיזה המון שנים ,לאחרונה עברנו לגור בשותפות בדירה אחת .אנחנו גרות בדירה הזאת כבר 4 חודשיים ובחודש וחצי האחרונים הסתכסכנו באופן קיצוני לחלוטין אנחנו לא יכולות ליסבול אחת את השניה והאווירה בבית רובצת שינאה.אני מנסה בכל כוחי לא להרגיש את השינאה הזאת שיש לי כלפיה אבל אני כל כך כועסת עליה וקשה לי להיפטר מהתחושה הזאת .פתחתי את ספר התניא וחיפשתי איזה פרק שיכול לעזור לי ואכן מצאתי פרק שלם שמדבר על "ואהבת לרעך כמוך" ואף מסביר מהי שינאה וממה שאני הבנתי (שאכן תניא הוא ספר לא קל) שכדאי שרגש השנאה יוחלף ברחמים כלפי אותו אדם שכן כשאנו מרחמים על האדם שממולנו אנו מתמלאים ברגש של חמלה ורגש זה הוא רחוק מאוד משינאה. אז ניסיתי להירגע ולהרגיש כך וזה לא עזר לי כי היא ממשיכה להתנהג כלפי לא יפה כרגע אנו מחפשות מישהי שתיכנס לדירה במקומי אבל בכל אופן קשה לי עם תחושת השינאה והכעס הזה שממלא אותי רוב היום ביגלל הסיפור הזה.אייך אפשר להיפטר מתחושות אלה כשאין עם מי?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2006 17:04 |
|
| |
זה_אל_זה.
כשניסית להפעיל את מידת הרחמים,
על מה בדיוק היו הרחמים שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2006 21:51 |
|
| |
אולי תנסי איכשהו (כמובן באופן עקיף) לגרום לה להיכנס לכאן ולקרוא את האשכול... אני בטוח
שכשהיא תקרא את הסיפור העצוב שלך, יתעוררו רחמיה והיא תשלים איתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2006 22:29 |
|
| |
מה זאת אומרת " להיפטר מתחושות אלה כשאין עם מי?"
בהתחלה כתבת שאתן חברות טובות מזה שנים...אז אם ככה בטוח יש פרטנר בצד השני, רק צריך לדעת איך לגשת אליו...
לדעתי צריך לתת לעיניינים לשקוע ולנסות לחשוב איפה אני לא הייתי בסדר בכל הסיפור ולמה זה מכעיס אותי מלכתחילה...
לפני כמה זמן היה כאן אשכול שהחבר הוא ראי שמראה את התכונות שלנו, אז כדאי להסתכל בראי ולבדוק את הכעסים שהחברה מעלה בי, ומה חסר אצלי כדי שאני לא אכעס...ואחרי שעושים את החשבון נפש הזה צריך לשבת עם החברה ולדבר על מה שקרה בצורה אמיתית ...
ונכון שרחמים עדיפים על כעס, אבל תנסי לחשוב אם את היית רוצה שהחברה שלך תרחם עלייך...???
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2006 10:10 |
|
| |
שלום לכולם, אזרחי כשניסיתי להפעיל את מידת הרחמים שלי כלפיה, חשבתי על כך שמאז שאני מכירה אותה תמיד כשרבנו היא מעולם לא היתה מסוגלת להיתנצל, אני זאת שתמיד היתנצלתי בשביל להיות איתה בשלום. וזהו הגעתי לרגע שאני כבר לא מעונינת להיתנצל ולסדר איתה שום דבר וניסיתי לרחם עליה בכך שהיא בעלת אגו כל כך עצום שקשה לי להאמין שמשהו כזה כמו להיות בשלום יבוא מימנה.אני חושבת שאגו גדול מגיע מתיסכולים .
אראל ,אני כל כך מכירה אותה שהיא פשוט תזלזל אם היא תקרא את זה.
נוינוי,החברות בינינו התחילה מגיל מאוד צעיר מכיוון שהינו שכנות בדלת צמודה אחת לשניה וגדלנו יחד .סך הכל אנחנו די שונות ולא ממש מתענינות באותם הדברים אבל כשלא גרנו ביחד היה בינינו שלום. לא הייתי רוצה שאף אחד ירחם עלי אבל אני מנסה את הדרך הזאת כי הרגש הזה שנימצא בתוכי מציק לי. אני כניראה צריכה לרחם על עצמי בכך שהשינאה והכעס כלפיה מלווים אותי לאורך כל היום.
יכול להיות שכשהכל יגמר ואני אצא מישם זה בהחלט ירגע אבל עצם העובדה שהרגש הזה גדול מימני וקשה לי לשלוט בו מציק לי
תודה רבה לכם על העצות ועל ההיתיחסות
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2006 11:48 |
|
| |
תפסיקי להתנצל.
תתחילי לפייס.
ברגעים של כעס עדיף לשתוק ולתת לרוח לעבור.
אחר כך הכי טוב זה לפעול פעולות שיכולות לקרב את הלבבות.
לא להתנצל אלא לפייס.
למצוא את הדרך להוציא לאור את הטוב שנשאר, מבלי להיות נואש כל עוד הצד השני נשאר גולם.
סך הכל זה לא בעלך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2006 15:47 |
|
| |
זה אל זה יקרה,
יכול להיות שהיא לוחצת בדיוק על יבלות ישנות. כעס ושנאה הם
רגשות חזקים, ואם הם מופיעים, הם לא מופיעים סתם. כמו שכאב שיניים לא מופיע סתם, הוא מאותת
על משהו לא בסדר באכילה שלנו או בטיפול, כך הכעס והשנאה הללו הם ידידים שלך, שמנסים אולי
להצביע לך על משהו חשוב שהיא בדיוק דורכת עליו.
את מספרת מעט מאד מה באמת יש
ביניכן, אבל בין השורות נדמה לי שאת תמיד היית מתנצלת, והיום אינך מוכנה יותר, ושבעיקרון
היא בחורה עם אגו שהכל מגיע לה. דברים כאלה צפים וכואבים טוב-טוב כשגרים ביחד.
מה
שקרה זה ששינית את החוזה האוטומטי שהיה ביניכן, שאיפשר לכן לחיות ביחד כחברות ומכירות כל
כך הרבה שנים. אני לא יודעת, אבל אולי את תמיד איפשרת לה להתנפח ואת היית הבולעת והעדינה,
ועכשיו האוטומט שביניכם חורק משום ששינית את התנאים. ייתכן שהחלטת שעל בסיס קירבה יומיומית
כזו, כשגרים ביחד, אז גם את בן-אדם, גם לך יש מקום ומה לומר, והתגובות שלה מקצינות
מאד ומנסות אותך, עד כמה את רצינית.
במקום להיאבק בכעס ובזעם ומה שאת מכנה
שנאה (אני בטוחה שלא אותה את שונאת כי אם משהו שהיא מייצגת), אולי תקחי אותם כידידים
חשובים. כעס הוא רגש טבעי והוא עולה כשדורכים לנו על מקומות ישנים,
או כשמבטלים את מה שלנו חשוב, או שמורידים מהערך שלנו, או...הכעס נותן לנו כוח ונכונות להילחם
על מה שחשוב לנו, להסתכן, והוא חשוב מדי וראשוני מדי מכדי לבטל אותו ב"אני לא בסדר שאני כועסת".
גישה כזאת היא ציפוי האמת ותביא אולי לשביתת נשק ושקט תעשייתי,
אבל לא תפתור את מה שבאמת עורר בך את הכעס.
מצטערת שיצא לי ארוך.
תוקן על ידי - מגי_אדם - 31/01/2006 15:52:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2006 09:10 |
|
| |
הודיה .
מגי, תמשיכי בבקשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2006 10:05 |
|
| |
הודיה (שם יפה),
מה שאת אומרת מאד חביב.
כלום לא חשוב באמת, העיקר שהכל ייראה בסדר...
כמה אנשים אתם מכירים סביבכם, שתמיד היו בסדר, תמיד נחמדים, תמיד מחייכים ושמחים וטובי-לב
ופתאום אתם שומעים, שוד ושבר, האדם המצויין הזה שכיב מרע, או חטף התקף-לב באמצע יום בהיר או
הפסיד ביממה אחת את כל כספו ווהותיר את משפחתו לשמה?
השמחה כרגש חם וחזק עומדת בדיוק על אותו הציר של הכעס והטינה. השמחה מביאה אהבה, הכעס
והטינה מביאים מחלוקת. מסקנה: הראשון חיובי, השני שלילי.
אולם זוהי גישה פשטנית ולא אמיתית. עלינו לזכור שאלוהים, הרוצה בטובתנו, ברא אותנו עם שניהם,
וטעמו ונימוקו עימו.
כעס הוא רגש ראשוני שמתעורר כאשר חוצים את גבולות האני שלנו. אם אנחנו מוסיפים ומתכווצים,
מוותרים אולי לשם שמיים, אבל בעיקר כדי להרגיש ולהוכיח לעולם כמה אנחנו עצמנו חסודים וצדיקים
ובינתיים הופכים את השני לרע ואימתני ואגואיסטי - אנחנו עושים עוול הן לשני והן לעצמנו.
אדם המסתובב תדיר כועס ורוטן, אינו שונה בכלום מאדם המסתובב תדיר שמח וחיובי. שניהם משקרים,
שניהם מזייפים, שניהם אינם אמיתיים לעצמם או לסביבה. שניהם לובשים מסיכות.
אבל זה-אל-זה היא אדם רגיל ומאוזן, יודעת להיות גם בשמחה ובנינוחות, ואותה חברה חצתה היום
קוים ונכנסה לה לאזורים שבהם אולי הערך העצמי שלה נפגע, או אולי חשה פלישה, או זלזול, או הכרח
לוותר ולהקריב או מה שלא יהיה שעורר את כעסה.
זהו איתות לכך שיש בה נפש בריאה שיודעת את הגבולות של עצמה, ושהיא מוכנה להסתכן ואינה מוכנה
לחיות בזיוף ושקר. ושיש שם משהו לא פתור שהכעס הבריא הזה מאותת לה שעליה להתייחס אליו.
זוג שאינו רב ואינו יודע לכעוס האחד על השני, הוא זוג שגם אינו לאהוב אחד את השני.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/2/2006 18:06 |
|
| |
כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון או שכן ויש פה קצר. לגבי עניין הכעס הקדוש ברוך הוא ברא אותו -נכון כמו כל דבר אחר ויש בעולם חיובי ושלילי. והשלילי הוא שלילי הוא לא חיובי ,משמע אנחנו צריכים אותו רק על מנת להתקדם או במקרה הרע שהאדם לצערנו נופל. האמת היא שאנחנו נופלים המון וזה בסדר ומקובל כי ללא הנפילות אין עליות. אבל יש הבדל גדול בין לחשוב שזה בסדר, לא זה לא בסדר לכעוס / לצעוק / להיות תוקפני לא!!! צריך לבקש סליחה לדבר על זה -תקשורת! ובנוסף לזה להכניס בטרוף את השמחה כי אחרת אין הצלחה. מדוע אין הצלחה ? כי דברנו והשלמנו והכל טוב ויפה אבל כשעוברים בבית אחד ליד השני המבטים קפואים. לכן יקיריי לשים שיר אמיתי (עבורי הוא "דוד מלך ישראל") ולהתחיל לרקקוד עם אותו אדם עד צחוק של ממש. פוף קסם אין מבטים קפואים יש אמת ושלום ושמחה. ואסור חס ושלום לחשוב יקיריי שהשמחה קיצונית ומי שיגיד לכם זאת הוא שקרן. על מנת להבהיר את הדברים אף אחד לא אמר שלהיות שמח זה לרקוד ולשיר ולחייך כל היום. השמחה זה שלנשמה טוב ומתי טוב לה ? שאלה רטורית בהצלחה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2006 14:43 |
|
| |
כולנו תקפנו נקודתית.
ונאמרו דברים שאכן יש לתת עליהם את הדעת.
אבל האמת היא בגישה של ניינוי. הטווח הארוך. כאן התבונה.
והכי חשוב במה שנינוי אמרה:
צריך לתת לעיניינים לשקוע ....ואחר כך צריך לשבת עם החברה ולדבר על מה שקרה בצורה אמיתית ...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2006 17:39 |
|
| |
ולפני שיושבים עם החברה, לשבת עם עצמי...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2006 11:42 |
|
| |
מגי אדם ,קלעה בדיוק לגבי המערכת יחסיים שיש לי עם אותה חברה ובהחלט נמאס לי להיות זו שסופגת ומפנימה למען השלום בינינו כל הזמן .אני מסכימה עם מגי שכעס הוא רגש טבעי ואנחנו לא חייבים לקבל כל דבר שלא ניראה לנו למען השלום .בכל אופן יצאתי כבר מהדירה הזאת איחלתי לה בהצלחה והלכתי לדרכי ,אני מרגישה הרבה יותר טוב שלא ויתרתי על עקרונותי ולא נישארתי בדירה הזאת בעל כורחי.
תודה על העזרה של כולכם שבת שלום
|
|
|
|
|