| נשלח ב-9/2/2006 13:00 |
|
| |
מה היית רוצה שיהיה במערכת החינוך?
מה כן ומה לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 13:09 |
|
| |
שיחזירו את החינוך הטכנולוגי וישקנו לתלמידי הרגלי חשיבה ולא הרגלי טכניקה. נהיינו מדינה של תוכים.
אגב, אתם בעד ציפי ליבני כשרת החינוך?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/2/2006 23:20 |
|
| |
אני חושב על שעת חיוך. כל הכיתה מתכנסת וצופים יחד ב"ארץ נהדרת".
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2006 01:12 |
|
| |
אני הייתי רוצה שיקנו ערכים של ציונות, אהבה והערכה לזולת, פלורליזם... לחנך את הדור הבא שיהיה יותר נאור ופתוח מאיתנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2006 07:22 |
|
| |
שעת ללכת ללונה פארק לונה גל ויש מקום לכולם בלי לריב
שעת יצירה אמיתית ולא דברים מפגרים כמו שלנו היה
שעת לדבר על הרגשות שלנו (טוב נו זה רק בשבילי )
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2006 13:49 |
|
| |
אבל הכי הכי הייתי רוצה
שיעור חופשי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2006 16:10 |
|
| |
לירון, יותר פתוח ונאור? את בטוחה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2006 08:53 |
|
| |
שאלה יפה, כרפסון.
סנייל, איך היית רוצה שיקנו את הרגלי החשיבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2006 22:56 |
|
| |
יותר יהדות, פחות שנאה עצמית.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2006 09:43 |
|
| |
מיימיי, מה פירוש יצירה אמיתית?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2006 17:26 |
|
| |
שיפור הרגלי חשיבה מתחיל בהקניית ידע בסיסי (תיאורטי) ולאחר מכן ניסיון להגיע לתשובה (או להוכחה מסויימת) באמצעות כלים שונים.
למשל כיצד הייתי מעביר שיעור במתמטיקה בנושא משפט הקוסינוסים בטריגונומטריה. הגישה כיום היא שהמורה (ארשום בלשון נקבה) נותנת רקע קצר בנושא, שימושים למשפט, הוכחה קצרה ויאללה לדוגמאות. זאת משום שבשעה היא צריכה להעביר החומר ותוכנית הלימודים נושפת לה בעורף.
נכון שיש לחץ זמן, אך באותו זמן ניתן ללמד את אותו הנושא ביתר יעילות (הבנת התלמידים...): המורה נותנת רקע תיאורטי לגבי בעיות שלא ניתן לפתור בדרכים המוכרות ואז יחד עם הכיתה מעלה דיון כיצד ניתן יהיה לפתורן. במהלך הדיון ידונו על משפט פיתגורס ואז המורה תיתן רמז שיוביל את התלמידים להוכחה של המשפט לבדם. כך ישנו סיעור מוחות של התלמידים ומשפט הקוסינוסים כבר לא נראה מפחיד וכמו כן, הם יודעים מהם השימושים שלו בפתרון בעיות ספציפיות (מסוג מסוים).
לגבי התלמידים שלא הייתה להם האפשרות להשתתף בדיון, הם ירגישו גם בחלק מההצלחה מישום שהמשתתפים הם חבריהם (ולא המורה) - עקרון הזהות הקולקטיבית.
רעיון השיתוף והלימוד בקבוצה ישים גם לגבי שאר המקצועות (במיוחד מקצועות הומניים שמגוון דיעות ורעיונות מעורבים בהם).
לסיכום, קצת יותר גיוון במתודות ההוראה - לימוד באמצעות דיונים ושיתוף רעיונות בקבוצה ופחות לימוד יבש של המורה לבדה, באמצעות "הכתבות", כתיבה על הלוח וגישה טכנית לפתרון בעיות.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2006 09:14 |
|
| |
סנייל אתה כל כך צודק.
מגי מה פירוש יותר יהדות? מה היית רוצה שילמדו?
מה פירוש פחות שנאה עצמית בחינוך? [לא לשנוא את היהדות?]
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2006 10:23 |
|
| |
בוא נגיד ככה: קודם כל, אם הייתי שרת החינוך, הייתי מאחדת אל כל החינוך, לכל תושבי המדינה,
דתיים וחילוניים, ערבים ויהודים.
החינוך הזה היה מכיל כבוד ליהודים שהקימו את המדינה, פעילויות בחגים יהודיים, שיעורי יהדות
שיתנו לילדינו היהודיים ערכים וגאווה על היותם יהודים, ובמקום להקדיש כל כך הרבה להיסטוריה של
צרפת ואמריקה - להקדיש להיסטוריה של מדינת ישראל כפי שהיתה באמת, ולא היסטוריה נזילה ומשתנה
ומותאמת מחדש מידי שלוש שנים לצרכים של הפופוליטיקה של מי שנמצא באותו הרגע בשלטון...
לדתיים וערבים - לתת אפשרות לשיעורי דת מיוחדים, במימון ההורים ולא במימון המדינה, אחרי שעות
הלימודים.
כך יקבלו גם הדתיים שיעורי מתמטיקה וטכנולוגיה ופיסיקה, וגם החילוניים יקבלו שיעורי רוחניות,
דת ויהדות.
אין לכם מושג מה זה בשבילי לשמוע מצעיר אחרי צעיר - אני שונא להיות יהודי, אני שונא את ישראל.
עם חינוך כזה, לא היו לנו היום, לא פיגועים, לא שנאת ערבים, ולא שנאה עצמית.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2006 10:32 |
|
| |
ובכל בוקר להישבע אמונים למדינה - כוווווווולם - ישראלים, ערבים, מתנחלים ודתיים.
כל בוקר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2006 12:58 |
|
| |
שלום
מגי - אנני חושב שזה אפשרי שערבים ילמדו ביחד עם יהודים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2006 09:02 |
|
| |
1) מדוע שלמה?
2) מה כן היית משנה במערכת הלימודים הקיימת?
|
|
|
|
|