בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

בנות בצבא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/3/2006 20:12 לינק ישיר 
בנות בצבא

רציתי לדעת עד כמה חמור העניין של בנות בצבא. אני דתיה לאומית ואני נורא רוצה ללכת לצבא מכל מיני סיבות, אבל בזמן האחרון אני מנסה להתחזק יותר ואני פוחדת שבקטע של ללכת לצבא, אני יעבור על איסור גמור מהתורה. אם אפשר לדעת גם מה הבעיה בדיוק של בת בצבא.
אני סיימתי ביה"ס´, ואני צריכה לדעת מה לעשות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 09:48 לינק ישיר 

מידות שבלב. הבעיה בהליכת בנות לצבא היא שבצבא נמצאים הרבה חבר'ה צעירים, בתוך כור היתוך אצל החברה הצעירים רמת ההורמונים המסויימים גבוהה מאד, ומצבי הרוח משתנים והיכולת שלהם להשתלט על הורמונים אלו [לפי הוראות התורה] היא קטנה מאד אי לכך, נוצרים הרבה מאד מצבים שבהם לא רק הבנות עומדות במצב קשה, אלא גם הבנים שסביבם. את דתייה אבל הצבא לא. הוא מנוהל באופן כזה שקשה מאד יהיה לך לשמור שם על הצביון היהודי שלך, בהרבה מובנים.. אני אישית כבר סיימתי מזמן צבא. הייתי שם! אין שם מקום לבנות דתיות. האמת, הבעיה היא איננה שהם דתיות, אלא זה נכון לכל הבנות, רק שישנן כאלו שזכו להיות יותר קרובות אל ה' ותורתו, ומעוניינות להחזיק בתורתו וקרבת ה' הוא חפצם. בינתיים, כפי הנראה, הצבא לא בנוי בצורה המתאימה לך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2006 10:00 לינק ישיר 

מיסטר, קריעת הים ופלאוויוס, ברוכים הבאים לישיבת הגולשים!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2006 14:06 לינק ישיר 

הבת שלי היתה בצבא. היא לא דתיה, אבל מאד צנועה, ככה חונכה. והיא פגשה שם בנים, אבל שמרה על עצמה בדיוק כמו בכל מקום אחר, ויצאה מהצבא צנועה וברה בדיוק כמו שנכנסה.

אבל אזרחי לגמרי צודק - אם הדת שלך דורשת ממך לא להיות, למשל, בחדר לבד עם בן - זה מאד קשה. או לא לשמוע דיבורים מסויימים, או מוסיקה בשבת, או לא ללבוש מכנסיים אף פעם, או שעלייך לסרב לשמור בשבת וכאלה - זה מאד קשה ומאד מעמיס, הן על התנהלות הצבא והן עלייך. כמו שאזרחי אמר, הצבא לא דתי.

אם בכל זאת זה חשוב לך, יש מקומות רבים בצבא שיש שם ריכוז של רק בנות או בעיקר בנות. אם את מאד מאד רוצה, ומן הסתם הדחף הזה לשרת לא בא לך סתם - תבררי מראש.

יישר כוח.  

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2006 14:09 לינק ישיר 

ותמיד קיימת האפשרות של שרות בגרעין דתי. כלומר, קיבוץ/נח"ל דתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/3/2006 18:31 לינק ישיר 

אזרחי, אני מודה לך שצינזרת את האמירות נגדי.
אבל אני כועסת שמחקת את כל ההודעות.
חשבתי שפה זה פורום מסוג אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 19:50 לינק ישיר 

מידות שבלב שלום:-)

אני הייתי קצינה בצבא והחוויה שלי מהשירות בצבא היא מקסימה, לדעתי הצבא מחשל, מחזק נפשית ומחנך אותך להיות אדם בוגר.
מעבר לכך היום במדינה שלנו הצבא הינו כרטיס הכניסה לחברה הישראלית ולדעתי לא כדאי לפספס את זה.
מעבר לכך זו חובה לשרת בצה"ל ולא רק שזו חובה ,זו גם זכות ולדעתי אין זכות גדולה מלשרת את המדינה שלנו..

אני לא דתיה אבל חונכתי לערכים רבים, הצבא מאוד מאוד מתחשב בבנות דתיות (ואני יודעת כי שרתו איתי המון בנות דתיות בצבא) ובכל הנושא של לשמור שבת חגים כשרות וכו' אין לך מה לדאוג.

מעבר לכך בכל הנוגע ליחסי בנים בנות- את יודעת, את ילדה גדולה , ואת צריכה לבחור איך להיתנהג- בכל מקרה אף אחד לא כופה עלייך לקיים מגע כלשהו עם גבר. ואם את רוצה לשמור מרחק מהם- את יכולה ואף אחד לא יגיד לך כלום.
עוד יותר מזה, במיונים לצבא שואלים אותך מה את רוצה לעשות בצבא ואת יכולה לבחור להיות למשל בבה"ד 12 שזהו בסיס נשים שמשרתות בו רק בנות.

אני מייעצת לך בחום ובהתלהבות להתגייס לצה"ל!!!

אזרחי- ממש אבל ממש חורה לי לקרא שאתה מאמין שצה"ל זה לא מקום לבחורות.
פשוט צר לי שאתה חושב כך.

אתה (ולא משנה מה הנימוקים שלך לכך) משרש את יחסי הכוחות השובינסטים והפטריאכלים בארץ, והייתי מצפה מאדם כ"כ רגיש כמוך להיות טיפה יותר רגיש לסביבה ולזולת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2006 10:26 לינק ישיר 

מידות שבלב, ישיבת הגולשים איננה מיועדת להשתלחות של אנשים זה בזה, או לפגיעה אחרת כלשהי זה בזה. גם גסות הרוח כמו שאיננה מתאימה לשולחן שבת, איננה מתאימה כאן. כל ההודעות שנמחקו היו סביב זה, ולא סביב הבעת דעה כלשהי. אני מבין שכל הודעה שאדם כותב היא יקרה אבל האוירה שאנו בונים כאן יקרה יותר. לירון, לידיעתך, אין לי בעיה עם כך שבנים מסתובבים עם בנות, בתקופה זו של העולם...אחרת איך יקימו משפחות בסופו של דבר, או בכלל מה יש להם לעשות בחיים חוץמזה? הדבר נכון גם לגבי חיילי צה"ל. רק מה, יש כאלו שההשגחה הפרטית נתנה להם צ'אנס להיות באטמוספירה אחרת. ולדעתי הכי מכובד זה לכבד את מעמדם ומצבם, ולא לגרור אותם אל העולם התחתון, עם כל המעלות שיש בו. בחורה דתיה, שנכנסת לצבא, יורדת באופן טבעי לאטמוספירה שלנו, וחבל כי אין זה מקומה. זה לא רגיש לפתות אותה להצטרף לצבא, כמו שזה לא רגיש לפתות אותה לטוס לגואה. למרות שאין כמו גואה!! אלא אם כן אין לה שם כלום, באטמוספירה העכשוית שלה..ואולי מגי רמזה לזה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/3/2006 12:36 לינק ישיר 

לירון, לידיעתך, אין לי בעיה עם כך שבנים מסתובבים עם בנות, בתקופה זו של העולם...אחרת איך
יקימו משפחות בסופו של דבר, או בכלל מה יש להם לעשות בחיים חוץמזה?

הדבר נכון גם לגבי חיילי צה"ל.

רק מה, יש כאלו שההשגחה הפרטית נתנה להם צ'אנס להיות באטמוספירה אחרת.

ולדעתי הכי מכובד זה לכבד את מעמדם ומצבם, ולא לגרור אותם אל העולם התחתון, עם כל המעלות שיש בו.

בחורה דתיה, שנכנסת לצבא, יורדת באופן טבעי לאטמוספירה שלנו, וחבל כי אין זה מקומה.

זה לא רגיש לפתות אותה להצטרף לצבא, כמו שזה לא רגיש לפתות אותה לטוס לגואה.

??????????????????????????????????????????????????????????????

עמית יקר.
עם כל האמונה שבעולם אני בטוחה שגם האלוהים שלי וגם האלוהים שלך היה מעדיף שתיסתכל על כל האנשים שהוא ברא בצלמו ובדמותו כשווים זה לזה,
וכנציגת העולם התחתון מה שיש לי להגיד לך זה שלפני אמונה,ולפני שמירת נגיעה ,ולפני בת מלך כל כבודה פנימה- אותי חינכו לערכים שהראשון והחשוב בהם זה כבוד האדם.
וגם אותך חינכו לזה,
ואם אתה לא מסוגל להיסתכל על אנשים חילוניים כאל עולם עליון או רגיל או וואט אבר שנימצא איפה שאתה נימצא אבל מאמין בדברים אחרים.. אז אין לי מילים...

מעבר לכך אל תשווה את הצבא לגואה-
בגואה הרעיון הוא סמים מסיבות זנות וכו' וגם אני נגד זה
 ובצבא הרעיון הוא לשרת את המדינה שלך,
להיות במקום שבו חיילים בני 18 נהרגו כדי שאתה תוכל עכשיו לשבת בפורום ולהרצות לי על עולם עליון ועולם תחתון,
והכי מוזר זה שאתה בא מהצבא, איך זה שחייל קרבי כמוך לא רואה את החשיבות של זה?

חוצמזה שיש עוד דברים בעולם אתה יודע חוץ מלשמור על עצמך מיחסי גברים נשים, ולשרת את המדינה שלך זה חלק מהם.
וכולנו ילדים גדולים, ובחורה שהיא דתיה ולא רוצה ממשקים עם חיילים גברים לא חייבת- כמו שאמרתי יש אלטרנטיבות (כמו בה"ד 12).

ומאיפה בכלל התאוריה ה"ארית" הזו של עולם עליון עולם תחתון?
מאיפה לך שמי שמאמין באלוהים שלך והולך בדרכו הוא שייך לעולם העליון אבל מי שחיי באופן מוסרי עפ"י הציווי של קאנט למשל שייך לעולם התחתון?
הלוואי שכולם כאן היו חיים עפ"י הציווי של קאנט.
אולי היה כאן מוסר.

שבת שלום תוקן על ידי - לירוןבר00 - 17/03/2006 12:38:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2006 15:35 לינק ישיר 

לירון,
למילואים האחרונים שהגעתי שנה שעברה הגיעו עוד קבוצה של חברה שהיו איתי באותו חדר.
חלקם סדרניקים באבטש"ים וחלקם מילואימניקים.
השיחה נסובה במשך 24 שעות על :
"ראית את הת... של הקצינה הבת ז... הזאת, איזה צי... יש לה, הייתי  @#^T%$% לה את הצורה"
"מה אתה אומרת על הפקידה ה $#%^#$, בונא הייתי מביא לה ב$^#%&Y את ה%&$%&".
כל המילואימניקים פרט ל 2 היו נשואים אגב, ול 2 הנותרים היו חברות.
אין לי בעיה עם החבר'ה האלו - הם בחורים מצויינים !
עם אחד מהם אני בקשר עד היום והוזמנתי לחתונה (למרות שלא יצא לי להגיע).
אבל אין שום סיכוי שבחיים שאני יתן לבת שלי שתגדל להסתובב בחברה שכזו.
אני בעד צבא שיגן עלינו, אני מעוניין לתרום את חלקי בצבא כזה. אך הצבא צריך להיות עם ערכים, ואיזה ערכים יותר טובים מאלו היהודים ?
האינתיפאדה באה (חלקית) בגלל הממשל הצבאי שהיה בשטחים, השפילו את הערבים, דבר כזה לא היה מקובל בצבא יהודי שבו כל אחד מחוייב לכבד את הבריות.
במלחמות שאבי היה בהן בזזו מכל הבא ליד. אני לא יודע עד כמה זה מותר על פי היהדות, אני בטוח שעל פי דרכי החסידות זה שלילי.
ובגלל שהצבא לא בנוי על ערכים יהודיים הוא מסוגל לעקור יהודיים מבתיהם ולהכות את המתיישבים ללא רחם.
אני את הבת שלי אין שום סיכוי שאשלח לצבא כזה ! שום דבר טוב לא יצמח מכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2006 19:54 לינק ישיר 

תודה לכל האנשים שהביעו בפניי את דעתם.
אולי זה יעזור לי בהמשך דרכי.

אבל בלי קשר אני בפורום הזה לא מגיבה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2006 19:57 לינק ישיר 

לירון,

רציתי רק לשאול שאלת תם: מהו הענין לשרת את המדינה? האם לא היתה כונתך לחברה, ובכן, מהטעמים שהועלו כאן - ודאי שניתן לשרת במסגרת שירות לאומי וכדומה בצורה קלה יותר, ואולי אף תורמת יותר.

כתבת שהצבא הוא שער הכניסה לחברה הישראלית, ורציתי לתהות מהי החברה הישראלית, האם החברה הדרוזית שמשרתת את המדינה ולא זוכה ממנה לדבר, או אולי לחברה החרדית שגם ממנה משרתים בצבא. אולי התכונת לעיירות הפיתוח ששולחות את ילדיהם ללא תמורה? אין בשירות שום כניסה לחברה הישראלית, או לפחות כפי שהיא נראית כיום מגולמת כ"קדימה".

ומה שכתבת לגבי מוסר - אם חשבת שזהו הפתרון לתיאוריות ה"אריות" שהציע אזרחי, הרי שנעלם ממך שדוקא אלו שדגלו במוסר זה, מוסר האנושי, שאין בו "עליונים" ו"תחתונים", ונטול דת לגמרי, הם אלו שהביאו את ה"אריות" במלא זוועתה. מוסר יהודי לא הוביל לזה לעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2006 21:34 לינק ישיר 

גיא,
אני מבינה את הדיעה שלך לגבי אנשים לא ערכיים  בצבא אבל זה שיש אנשים לא ערכיים בצבא זה לא אומר שלא צריך לשלוח דווקא את הערכיים יותר לשם,
אם יגיעו אנשים ערכיים לצבא, כך הצבא יראה, בכוחו של הדור שמתגייס לצהל להחליט כיצד יראו פני הצבא בעתיד בדיוק כפי שבכוחו של כל אזרח במדינה להחליט מי יהיה בשלטון ע"י בחירה,

אני כן חושבת שאלטרנטיבה טובה היא שרות לאומי, וכשדיברתי על לשרת את המדינה התכוונתי כמובן גם לשירות הלאומי.

לב העיר-
אני חושבת שחשוב מ-א-ו-ד מ-א-ו-ד לשרת בצבא,
המדינה הזו נותנת לנו הרבה ואפילו אם זה את הזכות הקטנטנה של לישון בלילה בשקט,
וכן אם אפשר להחזיר- אז להחזיר.
נכון, לפעמים ראשי המדינה מקבלים החלטות שמקוממות ,
אבל הצבא הוא שלנו הוא לא של המדינה,או של רוה"מ הצבא זהו גוף שבא להגן עלינו מפני הרוצים להורגינו ולכן זה בכלל לא רלוונטי מה דעתך על המצב המדיני פה- צריך לשרת את הצבא כי המשמעות של זה היא לשרת את עצמנו.

יותר מזה, אם לא טוב לך בארץ- קדימה- תעשה ירידה מהארץ!
ברגע שהחלטת להישאר בארץ- חלה עליך חזקה שאתה מסכים ומקבל את חוקיה,אחד החוקים בספר החוקים זה חוק גיוס חובה וזה לא נתון לבחירה.

אז מה? כשהחוק אומר לא לרצוח אתה לא מתקומם נגדו כי זה משרת אותך ואתה כאדם מן השורה בין כה וכה לא היית רוצח גם אם לא היה כזה חוק נכון?
אז מה קרה? כשיש חוק שמצריך מאיתנו לוותר על חופש הפרט שלנו ועל הנוחיות שלנו אז אנחנו מתקוממים נגדו?
זה לא עובד ככה!
אתה בוחר להישאר בארץ- תקיים את חוקיה
אתה לא אוהב את חוקיה- תגיש בג"ץ, תילחם בדרך ראויה, אל תרים ידיים ותוותר.

תוקן על ידי - לירוןבר00 - 18/03/2006 21:33:55

תוקן על ידי - לירוןבר00 - 18/03/2006 21:35:29 תוקן על ידי - לירוןבר00 - 18/03/2006 21:57:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2006 22:58 לינק ישיר 

לירון,

אם כך הרי שהצבא הוא כלי אשר משמש כהגנה על האזרחים (לו יהי.., שהרי את מדברת על מצב מדיני, שכביכול אינו מוצא חן בעיני, בשעה שהמצב המדיני ההוא הוא בעצם מצב מלחמתי שאינו מטופל כראוי על ידי גוף זה, בשל העובדה שהוא סובל מכפיית הדרג המדיני על מדיניותו ומעשיו, עיין ערך בג"צ לפני אך מספר חדשים). לפי זה, אינו מובן מדוע הצבא קשור לחברה הישראלית, או שנאמר שנימים של כור היתוך נכנסו לתוך דברייך בלהט הרגע..

לגבי ירידה מהארץ. למאמינים הארת קדושה, והחוקים שדורסים את קדושתה - עליהם להתבטל. אין בכך שרצוני לחיות בארץ מגורי שום (עדות על) הסכמה עם חוקי המדינה או צורך לנהוג לפיהם.
בודאי ידוע לך שיש קהילה גדולה שחיה בארץ ומתנגדת למדינה, ויש בהם אף הקוראים להשמדתה, וכולם יהודים (נטורי-קרתא ושות', הגדלים לאחרונה).

המאבק החוקי שעליו את מדברת הוא בלתי יעיל, שהרי זירת המשחק לא מקבלת אותי כשחקן שוה (עיין ערך תקן הדתי, הערבי וכו').

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2006 23:14 לינק ישיר 

מידות_שבלב,
אני מאוד מאוד מקווה שלא נפגעת מתוכן הדברים שלי.
באם כן אני ממש ממש מתנצל, לא זו היתה הכוונה.
באם נפגעת מהדברים אנא אמרי כן ואבקש מהמנהל למחוק את דבריי.
מעבר לכך,
אם נפגעת ממה שאני כתבתי, לעניות דעתי יש לך נפש יהודיה ורכה,
אין מקומך בצבא כפי שהוא נראה היום.
בהצלחה בדרכך ושוב סליחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2006 09:16 לינק ישיר 

מידות שבלב, אם תפסיקי להגיב, זה יהיה חבל מאד לישיבת הגולשים. אי לכך, אני מוכן להחזיר את כל ההודעות שנמחקו מאשכול זה [בשבילי זה כמה לחיצות כפתור] רק שתדעי שהן לא מכבדות אותך. לשיקולך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > בנות בצבא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext