| נשלח ב-20/3/2006 11:42 |
|
| |
מלחמת גוג ומגוג
על פי התורה שבעל פה, מלחמת גוג ומגוג תהיה בחודש תשרי.
[לכן גם ההפטרה שקוראים בשבת של חול המועדת סוכות היא על מלחמת גוג ומגוג]
בגמרא במכסת סנהדרין דף צ"ז עמוד ב' כתוב שאחרי מלחמת גוג ומגוג, נגמר שעבודם של בני ישראל ומשיח בא.
אבל בגמרא במסכת עבודה זרה דף ג' עמוד ב' כתוב שבימות המשיח לא מקבלים יותר גרים [כי הם נחשבים "גרים גרורים"] מכיון שהם מתגיירים בגלל שהם רואים את מלחמת גוג ומגוג , ומזה משמע שמלחמת גוג ומגוג היא בתוך ימות המשיח.
גם במדרש רבה [בחלק "ויקרא רבה"] פרשה ל' פרק ה' כתוב שימות המשיח קודמים למלחמת גוג ומגוג.
ולכאורה המציאות תהיה שהגאולה תתחיל לפני מלחמת גוג ומגוג, אבל זו לא תהיה גאולה שלימה, אלא רק אחרי מפלתם של גוג ומגוג,
ובגמרא במסכת סוכה דף נ"ב עמוד א' כתוב שמשיח בן דוד יבוא אחרי שמתחילה מלחמת גוג ומגוג
אבל משיח בן יוסף הוא זה שנלחם עם גוג ומגוג
[אבל הרמב"ם בהלכות מלכים מתעלם לגמרי ממשיח בן יוסף, ונראה לו שהכל יעשה משיח בן דוד].
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2006 13:43 |
|
| |
משיח בן דויד נלחם.
משיח בן יוסף משקם.
לא כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2006 18:09 |
|
| |
נראה לי שישנם פסוקים או מדרשים שחולקים על אותו הזמן. כך זכור לי אשמח אם תתקנו אותי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/3/2006 08:57 |
|
| |
גלון21, ברוך הבא לישיבת הגולשים!!!!
חולקים על הזמן של מה?
האם האתה מתכוון על המחלוקת מתי ישראל נגאלים?
אם כן אז המחלוקת היא בין רבי אליעזר ורבי יהושוע.
רבי אליעזר טוען שהגאולה היא בתשרי, ורבי יהושוע טוען שהגאולה היא בניסן.
ובמקרה של מחלוקת ביניהם אזי ההלכה היא כרבי יהושוע.
בניסן נגאלו - בניסן עתידים להיגאל.
ולכאורה מתעוררת השאלה, האם הגאולה שתהיה בניסן תהיה לפני מלחמת גוג ומגוג [שתהיה בתשרי] או אחריה.
ועל זה נתננו את הדעת כאן, לומר שהיא תתחיל בניסן שלפני המלחמה, אבל היא לא תהיה גאולה שלימה, והשלימות תהיה בניסן שאחרי המלחמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/3/2006 14:56 |
|
| |
בעצם מהי זמן גאולה שאנו מדברים עליה. הרי אנו צופים שבכל רגע ורגע יכול המשיח להתגלות, ולגאול אותנו. אם כן מהי הגאולה שאנחנו דנים בה? אז כנראה ביאת המשיח היא תחילת הגאולה, אולם השאלה היא מתי היא תסתיים. ואולי זוהי התשובה של נדון זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/3/2006 10:15 |
|
| |
לכאורה כל הנושא של גלות וגאולה סובב סביב בית המקדש השלישי.
זמן הבית או זמן הגלות.
גלות פירושו שבני ישראל אינם על אדמתם, ושבית המקדש איננו בנמצא.
גאולה זה כשבית המקדש בנוי ושהושלם קיבוץ הגלויות.
הסדר הוא שמשיח אמור להתגלות איכשהו, ולעשות פעולות כלשהן, אבל עדיין לא נדע שהוא המשיח.
רק אחרי שיבנה את בית המקדש ויקבץ את כל בני ישראל, רק אז הוא יוגדר כמשיח.
|
|
|
|
|