בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

אגרות הקודש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/4/2006 01:11 לינק ישיר 
אגרות הקודש

שלום

רציתי לדעת מה בדיוק זה אומר, ואיך זה עונה על השאלות שכותבים לרבי?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 03:33 לינק ישיר 

ישנה הנהגה שמצאנו בגמרא שהיו אומרים לילד "פסוק לי פסוקך" היינו תאמר לנו מה הפסוק האחרון שלמדת, ועל פי זה היו מחליטים מה לעשות.
ההנחה היא שהכל בהשגחה פרטית וממילא גם מה שהילד יאמר שייך למקום ולזמן הנתון.
בעוד ההלכה אסרה זאת במפורש מפני שאלו דרכי הגויים.
ראינו עדויות רבות להנהגות כאלו החל מימי התנאים, דרך הבעש"ט (שהיה פותח ספר תורה וכך היה מורה), ועד ימינו.
כך שקשה לדעת מה בדיוק להדריך מאחר וזה אסור ע"פ הלכה.
לגבי הרבי - חסידים מאמינים שהרבי ידו מגעת לחסיד בכל מקום שהוא, ואם כותבים לרבי אז הוא מוצא דרך כבר לענות, והאגרות זו אחת הדרכים לרבי לענות. ויש עם הדבר בעיות רבות - כגון כיצד לתרגם את הדברים הנאמרים במכתב (אני פעם ראיתי מישהי שפתחה ואמרה שהרבי מתכוון לכך וכך ואילו הרב במקום התווכח שהרבי התכוון למשהו אחר לגמרי) ועוד....
אני מניח שאם רוצים לשלוח לך מסר כלשהו משמיה, זו גם דרך טובה .
עד כאן הידע שלי, מוזמנים חכמי הפורום האמיתיים להגיב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 11:51 לינק ישיר 

בס"ד

שמעתי סיפור אך איני זוכר את כל פרטיו

כאשר נעצר אדמו"ר הזקן ע|י השלטונות שלח שליח לר' לוי יצחק מברדיצ'ב שיתפלל ויבקש רחמים עליו. ר' לוי יצחק שאל את השליח מה שם אמו של אדמור הזקן - אך זה  לא ידע להשיב. פתח ר' לוי יצחק את החומש שהחזיק בידו ( מאחר ולא היו לו אגרות הקודש של הרבי "נאלץ" לפתוח את החומש) והניח אצבעו על הפסוק - כי יש שבר במצרים - ואמר - שבר ר"ת שניאור בן רבקה - ואכן, הוא שם אמו של אדמו"ר הזקן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 12:22 לינק ישיר 

עמרם, ברוך הבא לישיבת הגולשים!!!

ניינוי, שאלה מצויינת!!!

אם אינני טועה למגי יש סיפור מעניין בנושא זה.

על כל פנים, אגרות הקודש הם ערך 30 ספרים שמלאים במכתבים שהרבי מליובאוויטש כתב לאנשים.

בזמנו, היו כותבים מכתב לרבי והרבי היה עונה.

היום, יש הכותבים מכתב ומכניסים לתוך אחד מהספרים בתוך דף אקראי

ואז קוראים את המכתב ומחפשים בו תשובה לשאלה.

ישנם הרבה סיפורי מופתים שאכן התשובה היתה מאד קולעת, כך שנראה [על פי סיפורים אלו] שהרבי ממש ענה לשואל.

גם אני באופן אישי מחפש לפעמים תשובה באגרות הקודש.

אבל אני עושה את זה באופן אחר.

לכל הספרים האלו יש מפתח עניינים.

ואני הולך אל המפתח ומחפש את כל המכתבים שנכתבו בנושא בו קיימת אצלי השאלה.

לפי מכתבים אלו אני מנסה לעמוד על דעתו של הרבי, עד כמה שאני מצליח לתרגם את מכתביו שיהיו מתאימים לשאלה הספציפית שלי.

אבל אני תמיד מכריע בעצמי מה עלי לעשות, כי בכל זאת אין אני רואה במכתבים הללו מכתבים שממש נכתבו אלי.

ואף על פי שכל העולם נברא בשבילי, וגם הרבי וגם המכתבים שלו,

אף על פי כן אין אני רואה בהוראה שאיננה מדוייקת למקרה שלי, הוראה מפורשת מהרבי אלי.

כמו כן, ישנן הוראות מסויימות של הרבי כיצד לנהוג בשאלות מסויימות.

ולמי לפנות במקרים מסויימים.

אשמח מאד אם מישהו מהקוראים יעלה אותם על הכתב כאן בפורום...

הרבי השאיר הוראות למי לפנות בשאלות עיסקיות

ולמי לפנות בשאלות רפואיות

ולמי לפנות בשאלות הלכתיות.

על כל פנים, מי שנאלץ לפנות אל הגורל - אגרות הקודש הוא מקום קדוש מצויין לדעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/4/2006 13:37 לינק ישיר 

א) כל הדוגמאות שהובאו כאן מחז"ל וממייסדי החסידות מדובר ששואלים בגורל אצל הקב"ה.
האם יש דוגמה שמנסים לשאול בזה אצל אדמו"ר?

ב) גם אם נאמר שיש דרך כזו לשאול אצל אדמו"ר, האם מישהו הודיע לרבי שעליו לענות בדרך זו? או שהרבי הודיע למישהו שהוא עונה בדרך זו?
או שזו סתם המצאה של מישהו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/4/2006 14:32 לינק ישיר 

משנה תורה לרמב"ם, הלכות עבודה זרה פרק 11 -
"ד  אין מנחשין כגויים, שנאמר "לא תנחשו" (ויקרא יט,כו).  כיצד הוא הניחוש:  כגון אלו שאומרין הואיל ונפלה פיתי מפי, או נפל מקלי מידי, איני הולך למקום פלוני היום, שאם אלך אין חפציי נעשין; הואיל ועבר שועל מימיני, איני יוצא מפתח ביתי היום, שאם יצאתי, יפגעני אדם רמאי.  וכן אלו ששומעין צפצוף העופות ואומרין יהיה כך ולא יהיה כך, טוב לעשות דבר פלוני ורע לעשות דבר פלוני.  וכן אלו שאומרין שחוט תרנגול זה שקרא ערבית, שחוט תרנגולת זו שקראת כמו תרנגול.  וכן המשים לעצמו סימנים, אם יארע לי כך וכך אעשה דבר פלוני, ואם לא יארע לא אעשה, כאליעזר עבד אברהם.  וכל כיוצא בדברים האלו, הכול אסור; וכל העושה מעשה מפני דבר מדברים אלו, לוקה."
"יז  [טז] ודברים האלו--כולן, דברי שקר וכזב הן; והן שהטעו בהן עובדי עבודה זרה הקדמונים לגויי הארצות, כדי שיינהו אחריהן.  ואין ראוי לישראל, שהן חכמים מחוכמים, להימשך בהבלים אלו, ולא להעלות על הלב שיש בהן תעלה:  שנאמר "כי לא נחש ביעקוב, ולא קסם בישראל" (במדבר כג,כג), ונאמר "כי הגויים האלה, אשר אתה יורש אותם--אל מעוננים ואל קוסמים, ישמעו; ואתה--לא כן, נתן לך ה' אלוהיך" (דברים יח,יד).
יח  כל המאמין בדברים אלו, וכיוצא בהן, ומחשב בליבו שהן אמת ודברי חכמה, אבל התורה אסרה אותן--אינו אלא מן הסכלים ומחסרי הדעת, ובכלל הנשים והקטנים שאין דעתן שלמה.  אבל בעלי החכמה ותמימי הדעת, יידעו בראיות ברורות--שכל אלו הדברים שאסרה תורה, אינן דברי חכמה, אלא תוהו והבל שנמשכו בהן חסרי הדעת, ונטשו כל דרכי האמת בגללן.  ומפני זה אמרה תורה, כשהזהירה על כל אלו ההבלים, "תמים תהיה, עם ה' אלוהיך" (דברים יח,יג). "

לחץ כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 14:43 לינק ישיר 

מה הקשר בין דברי הרמבם לבין השואלים באגרות הקודש?

הם לא רואים סימנים בעולם [כמו שועל שעבר מימינו] ואז מחליטים לפי זה החלטות

אלא פונים בשאלה לרבם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/4/2006 22:01 לינק ישיר 

ניינוי רצתה לדעת מה הדבר הזה של האגרות קודש (ומתוך דבריה הבנתי לשאלת מקור).
אז הבאתי את המקורות התורניים שאני מכיר, החל בסיפורי אדמו"רים כפי שהובאו כאן ועד הגמרא שם המקור (שוב - עד כמה שידוע לי) הוא המנהג של "פסוק לי פסוקך", 
ואם הגענו למנהג של "פסוק לי פסוקך" קם הרמב"ם (ולענ"ד גם בשו"ע) ופסק שיש בזה משום ניחוש ואסור ליהודי להתעסק עם שיטות שכאלו.
אני לא פניתי אל העמדה של "חסיד פונה לרבו" שזה כבר כל אחד נתן את עמדתו.
וגם מה שונה חסיד היום שפותח איגרת קודש לבין הבעש"ט שפתח חומש לדעת כיצד לנהוג ? ואם מישהו יצביע על מקור שונה אולי יש מקום להפרדה, אלא שלעת עתה אין כל מקור שונה ונראה כי הכוונה היא לעמדה של ה"טכניקה" של פתיחה באקראי ספר קדושה על מנת לקבל תשובה כלשהיא,
כפי שעושים היום "מקובלים" שונים שפותחים בקבלה וע"פ העמוד שיצא אומרים לאדם את טבעו ועתידו וכו'
(וחוץ מעניינים של "הרגש" חסידי, אין כאן באובייקטיביות שום שינוי חיצוני לפעולת ה"אגרות קודש"),
וההלכה אסרה זאת למרות שבתמיהה רבה כי מצאנו עדויות של גדולי ישראל שנהגו ע"פ שיטה זו, וא"כ כיצד ההלכה אסרה זאת ?
והגר"א תוקף את הרמב"ם :"אבל כבר הכו אותו על קודקודו שהרי מצינו הרבה מעשיות בגמרא ע"פ שמות וכשפים. ." (ביאור הגר"א על השו"ע יו"ד קע"ט אות י"ג).
וזוהי הסתירה שלא מובנת לי.
יש ?

ד"א הבהרה - אני אישית מרבה לקרוא באגרות ואין אני באופן אישי משווה בין הדברים אלא שלשם הפולמוס אני מביא את הדברים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2006 12:47 לינק ישיר 

מי ליכד את כל המכתבים שכתב הרבי בזמנו לכדי אגרות קודש? הרבי בעצמו?

והאם הרבי ידע שכך נוהגים במכתביו או שזה נעשה אחרי לכתו?

וסתם שאלה לגבי סימנים, מה עם הטלת מטבע כדי לקבל תשובה...?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2006 15:03 לינק ישיר 

השאלה
קיימת שמועה כי חסידי חב"ד נעזרים עד היום ברבי למטרת פתרון בעיות אישיות ע"י כתיבת השאלה על גבי דף, הטמנה באחד מספרי הרבי ופתיחת הספר באותו עמוד, שם תמצא התשובה. האם זה נכון, ואם-כן האם יש ספר מועדף לכך.

תשובת הרב

נתייחס אל הענין בשני מישורים:*:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

א. דילמות בחיי האדם:

הרבי מליובאוויטש בעצמו הורה כיצד יש לפעול בדילמות שמתעוררות אצל האדם, כדלהלן: "בענייני רפואה - כעצת רופא מומחה (ומה טוב - ידיד, ובמקרים מיוחדים - שניים, ואם נחלקו ביניהם - ישאלו שלישי ויעשו כדעת הרוב); בענייני פרנסה וכדומה - כעצת ידידים מבינים; ובענייני עבודת ה' - 'עשה לך רב' [וכשצריך] לפנות לבית-דין של רבני חב"ד, או לשאול אחד מהם שיתייעץ עם עוד שניים וישיב בשם כולם" (שיחות-קודש תשכ"ט ח"ב עמ' 7).

ב. הצורך בישועת ה':

מעת לעת נקלע אדם למצבים קשים שבהם הוא זקוק לרחמי שמיים, לישועת ה'. גם במצב זה ראוי לפעול על-פי הוראתו הנ"ל של הרבי, אך ביחד עם זאת, נוהגים חסידים, ורבים שאינם נמנים על עדת החסידים, לבקש ברכה מהרבי. בחייו של הרבי, בעלמא-דין, היו יכולים לבוא אל הרבי ולבקש את ברכתו, או לשלוח לו 'פדיון-נפש' / מכתב בקשת ברכה. כיום, לדאבון לבנו, הדבר אינו ניתן לביצוע בדרך האמורה. במצב דומה נמצאו החסידים לאחר פטירת הרבי הקודם - רבי יוסף יצחק זי"ע, האדמו"ר השישי בשושלת אדמו"רי חב"ד (שהיה חמיו של הרבי נשיא דורנו). באותה עת אמר הרבי, לפני שקיבל על עצמו את הנשיאות - למלא את מקומו של חמיו, כי יש להמשיך ולכתוב אל הרבי ולשאול אותו, והרבי כבר ימצא את הדרך להשיב לפונים אליו, "מה להלן עומד ומשמש אף כאן עומד ומשמש". סמוך ליום-השנה לפטירת האדמו"ר הקודם, הורה הרבי לחסידים לכתוב 'פדיון נפש' אל הרבי (הקודם), להניחו בין דפי ספר מספריו ולאחר מכן לשולחו אל קברו - הציון הקדוש.

על יסוד האמור, מניחים חסידים 'פדיון-נפש' בספר מספריו של הרבי נשיא דורנו ובמקרים רבים מוצאים על אתר תשובה למשאלתם. ביחד עם זאת, ראוי להבהיר כי ענין זה אינו יכול להיעשות בקלות ראש ובדרך של "מבחן התוצאה". ראוי לפעול על-פי ההוראות שהרבי עצמו הורה, כדלעיל, וכהשלמה ניתן גם לכתוב אל הרבי 'פדיון נפש'. מניחים את דף פדיון-הנפש באחד מספריו של הרבי. בין החסידים נפוץ מנהג להניחו בין ספרי "אגרות קודש" של הרבי, אך זה מנהג שרווח ותו-לא. הרבי לא הצביע על ספר מסויים או סוג מסויים של ספר/ים כמועדפים לענין זה.

יצויין כי ענין הפתיחה בספר, מקורו עתיק יומין. להרחבה בענין זה - ראה תשובות שהתפרסמו במדור זה בעבר. 1 | 2.

מאמר נרחב בנדון התפרסם בזמנו בגליון "התקשרות" קנ"ה. לקריאת המאמר - הקש כאן.

לחץ כאן למקור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2006 12:07 לינק ישיר 

ניינוי, את מטילה מטבע לפעמים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2006 22:23 לינק ישיר 

כשאני מגיעה למצב שאני באמת לא יודעת מה לעשות, ולא משנה לי מה תהיה התוצאה, לכאן או לכאן, אבל באמת רק כשאין לי העדפה מסויימת אז כן.

לפעמים אני חושבת שבאמת אני בסיטואציה כזו ואז אני אומרת, מה הבעיה? אני אטיל מטבע, ואז אני מגלה בדיוק רגע לפני שאני זורקת את עצמי ביד הגורל ש" מה יקרה אם יצא...( אחד מהדברים שאני פחות בעדו ), ואז אני מחליטה לבד כי זה גרם לי להבין שאני לא רוצה שזה מה שיקרה, אז אני בוחרת בדבר השני.

( וואי, נראה לי שהסתבכתי קצת בהסבר...אני מקווה שהבנת...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2006 09:34 לינק ישיר 

הבנתי כי גם אני כזה כמעט בדיוק..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > אגרות הקודש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext