| נשלח ב-1/7/2006 23:48 |
|
| |
א מ ו נ ה
אני מניחה שרוב חברי הפורום פה מאמינים באלוהים, במשהו שמעבר, במשמעות נסתרת ונעלה יותר לקיום.
האם תוכלו להגדיר או לענות:
1. מהי האמונה שלי, ממה היא מורכבת או בנויה 2. למה או איך הפכתי לאדם מאמין 3. מה זה נותן לי בחיים 4. האם אני יכול לראות את עצמי בחיים ללא אמונה
מוזמנים להוסיף.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2006 00:14 |
|
| |
קימת תופעה אצל בני אדם שסבורים שאמונה ואלוהות חד הם הרי להאמין ברוחניות כלשהיא אינה מעידה על אמונה באלוהים וההיפך
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2006 03:17 |
|
| |
שלום
1.אני מאמין בהשם שזה משהו שאי אפשר לתפוס בו (אולי רק עם אמונה וגם לא) ואני מאמין שהגאולה תגיע בקרוב ממש 2.אני מאמין בגאולה והשם מאז שאני זוכר את עצמי ובגיל עשרים ככה התחלתי לממש את האמונה שלי בדרך יהודית אז אני לא יודע איך הפכתי לאדם מאמין אני יודע שהתקרבתי ליהדות בזכות קרבה פתאומית לשורשים שלי 3.מה שזה נותן לי זה שזה משאיר אותי בחיים אם לא הייתי מאמין שיש משהו שמסדר את העיניינים ואני לא יכול לתפוס בו ושהגאולה תגיע כמה שיותר מהר אז לא נראה לי שהייתי ממשיך להיות פה (מצד זה שלא קל פה) 4.אני לא יכול ומקווה שלא יקרה עד שהאמונה תהפך לידיעה בקרוב ממש
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2006 11:44 |
|
| |
1. מהי האמונה שלי, ממה היא מורכבת או בנויה כשהייתי בגן הייתי עושה תחרות ריצה עם שכן שלי לגן או בחזרה והאמנתי שבזכות המעיל הכתום ירוק שלי אני מנצח. בכיתה ו' כשכולם היו עומדים בתור לקפיצה לגובה בשעור ספורט כבר החזקתי אצבעות וידעתי שה' שומע אותי וביקשתי להצליח. רוב הזמן לא חשבתי על ה' אבל כשהייתי צריך משהו אז אם זכרתי אותו אז פניתי אליו, ותמיד ידעתי שזה נשמע איפושהו במקום בלתי מוסבר שיש לי קשר אמיתי אליו.
אחר כך כשהתבגרתי וראיתי שהעולם בנוי בצורה מדהימה, בקלות קישרתי את זה לכך שיש כח עליון אחראי על כל זה.
אחר כך כשראיתי את התורה הדברים התחילו להסתדר באופן הרבה יותר מובנה וברור, וראיתי שהכח העליון הזה הוא בעצם "משפיע סידרתי כלל עולמי בכל הזמנים"
אחר כך התחלתי לשים לב להשגחות פרטיות של ה' וזה היה גדול. בום.
אחר כך התחלתי ללמוד חסידות שזה פנימיות התורה, והתחלתי להבין דברים מאד עמוקים בהשתלשלות העולמות וכל האמונה שלי התחילה לקבל היבטים עם הבנת התכלית שלהם.
אני מאמין שה' הוא מעל המושג "מציאות". ושהשכל יכול לקבל ממנו רק דברים ששייכים לשכל, אבל האמונה שיש שם משהו שלמעלה מכל זה נמצאת בכל מי שהוא כמוני.
אני גם מאמין שאין משהו שקורה ללא רצונו של הבורא
ואני גם מאמין שאני מדיום דרכו שופעת המשכה אלוקית לכל מיני דברים, בהתאם לאופן שבו אני מתעסק איתם.
ואני גם מאמין שכל בני עמי בכל הזמנים משלימים זה את זה בהשלמת ההשפעה הנדרשת בכדי שהעולם יספוג כמות ואיכות מסויימת שתשלים את הכוונה העליונה עד שהכוונה תמומש ויתחיל עידן חדש, שבו כבר אין צורך בעבודה יותר.
אני גם מאמין שה' נתן לנו את התורה בשביל זה, ושה' שומר עלינו כך שתמיד נוכל להיות בעניינים.
אני גם מאמין שכמו שאני קונה גרעינים ומבקש מהמוכר 200 גרם פיסטוקים ו150 גרם גרעינים עם מלח, כך גם ה' מבקש מהמלאכים כל יום איזה 20 תימנים ו 4 רוסים ו2 הונגרים, וככה הם חוזרים להם אל האמונה בגילוי.
2. למה או איך הפכתי לאדם מאמין כשהשקעתי זמן בחשיבה על החיים ובלימוד התורה, האמונה שלי התחילה לצוף אל פני השטח והפכה להיות חלק בלתי נפרד מכל יום ויום וכל רגע ורגע.
3. מה זה נותן לי בחיים
קשר ישיר אל ה'
4. האם אני יכול לראות את עצמי בחיים ללא אמונה
לא רוצה את זה אבל אם ח"ו ה' יחליט להזיז אותי אני אחזור לחיות כמו משפחות האדמה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2006 15:31 |
|
| |
שלום כלם
קצת נעדרתי
אבל עניין האמונה הוא בעורקיי ביוםיום להיות אופטימית שמחה ומאמינה וזו עבודה שבלב שעוברת אימונים היו זמנים מפררכים יותר והיום ב"ה קצת פחות .
אז הנה מגי :
. מהי האמונה שלי, ממה היא מורכבת או בנויה
האמונה שלי היא כמו גלגל הצלה עבורי. כזה שאני אוחזת בו בכח אבל לא מתוך נואשות כמו הרבה אנשים שאני מכירה כי אם בחוזקה מתוך ביטחון שזה שלי וזה אמיתי וזה נכון -נקרא לזה מתוך אופטימיות. אז אמונה= כח 2. למה או איך הפכתי לאדם מאמין
תמיד האמנתי חונכתי כדתיה בגן מעורב דתי כילדה. אח"כ הכניסו אותי למסגרות חרדיות. תמיד אהבתי את ה' ולא היה צורך לשכנע אותי שהוא נמצא. ראיתי אותו בכל דבר גם בטוב שהיה לי וגם ברע שעברתי. היום, כשאני מכירה אנשים מיעוטי אמונה אני חשה שזו זכות. זכות אבות שקיבלתי מסבים וסבתות שלי שמסרו נפשם ממש עבור קיום תורה ומצוות ובזכותם נולדתי עם קשר לבוראי. לא כלם זכו.
3. מה זה נותן לי בחיים
כח. כבר אמרתי. אנשים שואלים . את אשה חזקה , תסבירי למה.. ואני אומרת כי הוא ניסה אותי ועמדתי בזה ויצאתי מזה עם חיוך ואופטימיות כי תמיד תמיד ראיתי ועדיין רואה ש"מעז יצא מתוק" ושה' אתי נותן מנחם ומפצה ואוהב תמיד. 4. האם אני יכול לראות את עצמי בחיים ללא אמונה
לא. ואין לי מושג איך חיים ככה . לשם מה לקום בבקר ? לשם מה לחיות ?
הכל מתרוקן מתוכן כשאין ספר הוראות יצרן להתנהלות מסודרת בעולם המבלבל שלנו ואין למי לומר תודה על כל נישמת אפי ולמי לבכות כשעצוב וממי לבקש הלאה על הילדים והמשפחה ולמי להתלונן על העולם הח.....
קיצור לא קל אבל בלי אמונה? !
אין מצב שאמשיך.
תוקן על ידי - סמייליvלך - 02/07/2006 15:40:41
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2006 22:43 |
|
| |
תשובה לשאלות: 1. האמונה שלי באלוהים של היהודים כמובן, ובגורל שניקבע מראש לכל אדם, כמובן בנויה ונילקחת מהדת שלי. 2. כשהייתי ילדה ואבי חלה מאד, היתפללתי שאלוהים יעזור להבריא אותו, כל כך הרבה ביקשתי התחננתי, והאמנתי שהוא יכול לעזור לי, וכשזה לא קרה פשוט הייתי איתו ברוגז,רק ממש שהייתי בצרה גדולה שוב ביקשתי בקשות אבל בתוכי היה עדיין הכעס ולא האמניתי שיעזור לי. כיום היתחברתי אליו יותר ויודעת כמבוגרת שלא יכול לעזור בכל מצב... בכל זאת אני מבקשת ממנו בקשות. 3. זה עושה לי טוב לדעת שיש לי השגחה עליונה, והאמונה בגורל נותן לי שקט שמה שיהיה נגזר עלי. כך יהיה ואין עוררין. 4. לא ניראה לי לחיות בלי אמונה ובלי שייכות, לדת למדינה וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2006 22:59 |
|
| |
1. האמונה שלי היא צורך . אוטומטית . 2. נראה לי שנולדתי איתה או שהיא באה לי בגיל מאד קטן. בכל אופן לדעתי זו לא אמונה אלא מעין בריחה לזוהר של השכל כי זה הרבה יותר קל.
3. למען האמת כלום
4. לא.
יש לי גם אמונה מסוג שני : 1. היא יותר אמון מתוך חוסר ברירה . מתוך אני רוצה לעזור לעצמי , מעין מלחמה .
2. הפכתי למאמינה מסוג שני כשנמאס לי לפחד והתחלתי לעשות מדיטציות וראיתי שזה עובד.אחר כך התחלתי קצת לדבר בלי לחשוב וראיתי שזה די מעניין 3. כח
4. כן , הולגרמה
תוקן על ידי - מיימיי - 02/07/2006 23:03:04
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2006 10:18 |
|
| |
1. מהי האמונה שלי, ממה היא מורכבת או בנויה: אני מאמינה שיש המון שאנחנו לא יודעים, הרבה יותר מאשר אנחנו יודעים. אני מאמינה שיש סדר פנימי לדברים ושיטה מובנית מראש, ויש חסד ואמת. אני מאמינה שיש בוראים רבים, ביניהם בורא עולם המוכר מהיהדות, אך הוא איננו האלוהים. שכולם מחוברים ויכולים להגיע למקור, בלי קשר לאיזה גזע אנושי הם שייכים, או לאיזה סוג נברא. שהחיות מחוברות לאלהים בבלי דעת, ואנחנו מחוברים לאלהים בחוסר דעת. אני מאמינה שאנחנו שלב מסויים, השלב הנמוך ביותר של האבולוציה הגבוהה.
2. למה או איך הפכתי לאדם מאמין - בגלל חוויה אישית של אלהים. בגלל שכך נולדתי, שאני חייבת להאמין. שלא היתה לי פה בחירה ברמה אנושית, אלא בחירה ברמת נשמה.
3. מה זה נותן לי בחיים - בלי אמונה אני לא רואה תקווה לחיים, אני לא מוצאת שום דבר מעניין יותר או מושך יותר מאשר אמונה.
4. האם אני יכול לראות את עצמי בחיים ללא אמונה - לא.
מגי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2006 21:15 |
|
| |
שמעתי פעם משפט שהולך איתי ..."האמונה מתחילה איפה שהשכל מסתיים..." ,
נראה לי שאנחנו לא יכולים להבין בשכל מהי האמונה, זה לא הגיוני, זה לא מציאותי, זה לא משהו שאנחנו יכולים לראות, לשמוע, להריח, לטעום,להרגיש...אבל יחד עם זאת זה כאן, זה קיים וזה כל כך חזק שאי אפשר להתעלם מזה...אי אפשר לא לשים לב...
גם אנשים קטני אמונה שהיום רחוקים מכל כח עליון ( מכל הדתות...) , כשהם נמצאים בצרה, הם קוראים לשמיים...כי רק במצב של חוסר שליטה, טבע האדם שמחפש להאחז במשהו, קורא לבורא...
|
|
|
|
|