| נשלח ב-14/8/2006 10:22 |
|
| |
איך ההרגשה לגבי הפסקת האש?
רציתי לשאול אם רק אני מרגישה מושפלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2006 20:22 |
|
| |
גם אני מרגישה מושפלת, טל. למרות שאזרחי כתב דברי טעם ולמרות שאנחנו כולנו זקוקים לשקט הזה, שיארך כמה דקות-ימים שיארך... ובעיקר אני מרגישה מושפלת מהריצה של אולמרט, שהשתחווה אפיים ארצה בפני האו"ם וארה"ב, כולו הכרת תודה על הפסקת האש, מודה קבל עם ועולם שאנחנו מרגישים שהפסדנו. ומשום שלא הוזכרו החטופים אפילו במילה. ומשום שלא דובר על שיקום ותמיכה בישראל, שהיתה כאן הטובה בסיפור ולחמה את מלחמת המערב באיסלאם, אבל הרחיבו שוב ושוב על שיקום ותמיכה בלבנון...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2006 22:00 |
|
| |
אני מרגישה מבולבלת, עדיין מפחדת ולא מפנימה, את המצב החדש, התמונות בעיתונים הורגות אותי.... הכאב לא מרפה, מרגישה שיעבור עוד הרבה זמן, עד שהכנס שוב לשיגרה ולשקט נפשי, כי כמו שאמרו קודמי, לא מרגישה שהצלחנו, במיוחד ביגלל השבויים, זה נותן חוסר ביטחון, בילבול נוראי וכאב איום. חוסר אונים , ועצבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2006 12:37 |
|
| |
אני לא רואה את הניצחון של ישראל.
מה שהכי מפתיע אותי ומצמרר אותי - זה נראה כאילו צה"ל אכל אותה. אין לי בקיעות באסטרטגיות מלחמה. אבל ככה התרשמתי מהעיתונים.
נכון שבגדול מדברים על כיבוש של צה"ל,
אבל זה נראה לי רחוק מאוד מלומר שלצה"ל יש שליטה במה שקורה בלבנון.
כשאני שומעת שחיילים יוצאים לשטת בלי ציוד מתאים (והמילואימניקים דאגו לקנות ציוד ב'למטייל') זה מזעזע אותי.
זה נשמע כאילו הצבא שלנו לא ידע מה מחכה לו ולא היה ערוך לזה.
צה"ל העלה לי במח האחורי אסוציאציה של בטחון.
ועכשיו זה נשבר. אין לנו על מי לסמוך רק על אבינו שבשמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2006 23:43 |
|
| |
אזרחית , כל הדיון כאן הוא שצה"ל לא ניצח. את רואה נכון.זה די מפליא ומעליב אבל זו המציאות. צה"ל אכן לא היה ערוך ללחימה הן מבחינת כלים (טנקים כשירים נשק וכו') ואפילו חיל האפסנאות לא היה ערוך.קסדות ואפודים לא היו לתת לחיילים . היה עניין גדול מאוד להסתיר ןלעצום עין במשך שש שנים של התחמשות והתעצמות החיזבאלה בצפון ןבדרום היות ואיך ייראו פניו של ברק?! הוא אמר שטובה הבריחה - אז צה"ל לא יכול / מנוע מלשבור את המילה. בכל אופן צה"ל לא כבש וכל מה שהוא עשה הוא עשה מאוחר מידי כשזה כבר איבד מהאפקטיביות וכל זה לא בגלל שצה"ל חסר יכולת אלא בגלל הדרג המדיני שמתערב בשיקולי ביטחון ושקוע עד למעלה מהאף בשיקולים פוליטיים - הוא הקובע . ולכן הפסקת האש הינה כניעה במלוא מובן המילה. מי שמתכחש לזה או חושב שיש תוכנית "ניסתרת" עם ארה"ב אז יווכח להבין בלחימה הבאה. הבעיה שלי עם הלחימה הבאה היא : התנאים יהיו קשים ומסובכים הרבה יותר מה שיגרום לאבידות מיותרות ורבות . מה גם שלמה להלחם אם כך הם פני הדברים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2006 10:14 |
|
| |
לפני שאתייחס [ אם אתייחס] לפרטים שנכתבו אחרי הודעתי,
חלילה לי מלהציג דעה הנוגדת את דעת התורה,
ולכן, הגברת טל,
התוכלי באמת לומר לי בשפה ברורה והסברתית מה היא דעת התורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2006 15:07 |
|
| |
טל
על כל מילה שלך אני חותמת. הבעת את כאבך כאבי כאבינו והתיסכול והזעם המצטבר על הנהגה ששידרה בתחילה כח ואח"כ התגלתה כמריונטה של כלם משרתי אינטרס כל העולם מלבד שלה עצמה.
איכס היהודים הגלותיים האלה, מלקקי פינכת הגויים מתחננים לקבל אישורים על כל הגנה עצמית, ומקבלים במקום זה סטירות להתעוררות !
ברור לי שזה עניין של שעות יום יומיים... וכשהיא תתחדש המלחמה אז מה שהיה ייחשב כפפות של משי ישראל חלשה אך היהודים חזקים בשם ה' נעשה ונצליח!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2006 23:59 |
|
| |
אזרחי , חס וחלילה לי מלנסות לפגוע בך ואם כך אז סליחתי ותהנצלותי שלוחה אליך. דעת תורה היא דעתו של הרבי שצעק והתריע מפני עזיבת הליחמה באמצע . תשאל מה זה אמצע ? אמצע זה ללא השמדת כל המחבלים עד האחרון שבהם והרבי אמר גם לכבוש את דמשק ולו לכמה שעות. הרבי המשיל את מצבנו לרופא שעוזב את המנותח באמצע ניתוח כי יורד הרבה דם. אז כל הזמן החולה צריך להתחיל את הניתוח מחדש וכל פעם הרופא נבהל מחדש וככה עד שהחולה ....או שיגיע רופא פחות פחדן.(4 המילים האחרונות הן תוספת שלי). אז מכאן תהיתי איך אתה כל כך מרוצה ממהלך העניינים שברור למעלה מכל ספק שלא השמדנו את האוייב לכן האיום עדיין קיים ובשולחן ערוך כתוב בסימן שכ"ט לצאת למלחמה גם בשבת כשיש איום כזה ופחות מזה אפילו. מה עם החיילים החטופים?! מה עם מטרות הלחימה המוצהרות שלא השגנו? ומה הקטע לבוא ולהאשים את ארב"ה שהפעילה לחץ? רק אנחנו הפעלנו לחץ על עצמנו. ארב"ה מאוכזבת כמו כל העולם כי האיום הזה הוא עליה גם כן. ויש אינטרס מובהק לכולם שישראל תהיה המדינה החזקה במזה"ת כי אם לא אז חבל"ז . גם את זה הרבי מסביר בטוב טעם. בקיצור שביעות הרצון שלך היא בניגוד לדעת מומחים בתחום וגם בניגוד לעדת רבנים העוסקים בתחום , הרב וולפא והרב ראפ , ובניגוד לדעותיו של הרבי. ולכן אמרתי שזה מנוגד לדעת תורה.סימן שכ"ט. ואין לי שום מגמה לפגוע ח"ו אישית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2006 10:55 |
|
| |
אין עלינו איום משום מדינה.
הרבי דיבר על איום מצד מדינה אחרת, וכשיש כזו גם אני חושב שיש להשמיד אותה אפילו.
כאן סתם מדובר בחוליה הנמצאת בתוך מדינה אחרת. כאן בשלב ראשון יש לעשות בדיוק כמו שעשינו. המשך הפעולה היה גורם להחרפה במצב החולה וגם היו מתים לנו יותר מידי חיילים סתם. כאן מספיקה לנו ההתרעה, הפגיעה בגוש הבסיסי של האוייב, והפסקת האש
במצב הקיים לא היה ניתן להפציץ מהאויר במלוא העוצמה ולכן יצאנו למבצע עם הרבה כוחות חי"ר שהתפקוד שלהם היה חייב להיות קצר זמן.
את המטרות השגנו בינתיים.
המטרה האמיתית היא של ארה"ב מול איראן.
לגבינו, במידה והחיזבלה יתקפו שוב בעתיד, התגובה תהיה יותר אוירית ויותר עוצמתית.
ותאמיני לי, אני יותר מכורע ממך.
ואם את לא מבינה את המילה אז תשאלי מישהו שהיה בגולני.
ואני לא יודע מה ראפ ווולפא עושים לך אבל לי הם כבר לא עושים את זה כבר הרבה זמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2006 14:24 |
|
| |
שלום לכל העוסקים במלאכת הקודש של תיקון העולם. חיזקו ואימצו!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2006 17:16 |
|
| |
אזרחי נראה לי אתה תלוש קטלני. אף אחד לא חושב כמוך. אפילו הלוחמים שהיו בשטח. אפילו הדרג המדיני מפחד מוועדת חקירה... תסביר במילים ברורות מה היו מטרות הלחימה ומה הגשנו. תתחשב ברמת האינטליגנציה שלי בבקשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2006 08:50 |
|
| |
וועדות החקירה תפקידם למצוא את המחדלים.
והיו הרבה מאד מחדלים.
בעיקר שניים.
מחדל אחד היה מחדל האספקה. חיילים לא קיבלו אוכל ולא קיבלו רובים טובים ולא קיבלו יחס הוגן מצד המדינה שמספקת לו את הצרכים האלו הבסיסיים. חיל האויר שם פס על החי"ר והנחית להם אספקה 4 קילומטר מהמיקום בו הם שוכנים, והם היו צריכים להסתכן באמצע לבנון בכדי ללכת בלילה ולהביא את קופסאות הטונה האלו ואת המים, מסע שהוא עצמו לוקח כמה שעות טובות בלבנון...
מחדל שני והוא היותר חמור היה חוסר השליטה של המפקדים בחייליהם. לא ניתנו הוראות ברורות, ומפקד אחד העמיד את החיילים במצב של כיבוש מבצר או הקמת מארב בשעה שמפקד שני גדול יותר פתאום קרא לחזור או להפסיק. צעדים טפשיים ולא מסודרים כאלו גרמו לעיקר האבידות של לוחמנו.
מישהו צריך לתת את הדין. מישהו חייב לשלם. אם לא ישלמו את המחיר כל ה'קודקודים, החל מהמח"ט וכלה מרמטכ"ל, ספק גדול אם החיילים האלו ירגישו חף אמיתית לבוא בפעם הבאה.
אלו היו בעיקר מילואימניקים. הם רוצים תשובות.
לשם כך צריך וועדות וכדומה.
ואני לא באתי בהודעותי הקודמות אלא לפשוטו של מצב מדיני ובטחוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2006 22:24 |
|
| |
יאללה הדרג המדיני לא ישלם את המחיר. הם פוליטיקאים משופשפים.
וטל צדקה- צה"ל מסורס כי הדרג המדיני מסרס אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 01:14 |
|
| |
היי אזרחית , גם אני חושבת שמי שיאכל אותה זה הש.ג כרגיל. שדרג המדיני תמיד קשר את הידיים - יום כיפור דוגמא טובה. אבל הפעם צה"ל כשל ללא קשר לדרג המדיני - נכון מה שכתב אזרחי בעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2006 21:48 |
|
| |
ומי סרס את הדרג המדיני? איך הגענו למצב הזה, שאלה מנהיגינו? איך קרה שהרעיון שלא מגיע לנו לחיות ואנחנו אשמים כלפי אלה שתקפו אותנו - איך קרה שהרעיון הזה תפס וסחף את כל המדינה?
מה רקוב פה, תגידו לי? אראל, אולי לך יש תשובות?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 00:43 |
|
| |
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח מגי , את אראל את שואלת? הרי התשובה ברורה. מאיפה שאראל מקבל משכורת מגיעים כל הרעיונות הכי מטורפים ומשווקים במומחיות לעם שמחובר לרדיו ולטלוויזיה כמו לאינפוזיה. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
|
|
|
|
|