| נשלח ב-19/8/2006 17:29 |
|
| |
שלום.
שלום לכולם
כתבתי לא מזמן בפורום אחר ומשום מה ראיתי מקודם את הפורום שלכם אצלי בדף . אז ככה אני בא מבית דתי תמני אחרי הצבא עזבתי את היהדות והלכתי לדרך אחרת (שלמתי על זה במן נידוי משפחתי כזה שקצת קשה לי להסביר ולפרט כרגע) תמיד הייתי מחובר לבורא אבל לא מהמקום של הדינים העונשים. חפשתי את האמת ברוחניות חילונית משך הרבה שנים בכל מיני ספרים פגשתי אנשים אבל לאט לאט הגעתי למסקנה שהכל נמצא אצלנו ביהדות. כבר כמה שנים שאני מנסה למצוא דרך מסוימת לחזור ליהדות ,ולא מוצא כל פעם שאני נמצא נגיד בשיעורים במקומות שאמורים להיות עם רוחב לב, נתקלתי באטימות וסגירת לב. כולל בסום השבוע האחרון כשהלכתי לשמו ע שיעור של רב מסוים לא אציין את שמו. גם עם מי שנסעתי לשם ראיתי סגירות לב והוא אמור להיות בפתיחת לב או פתוח בלב ולא ככה. כשהשיעו ר נגמר ניסיתי לציור קשר עם כמה מהחברה שם לראות לגשש אולי ישנה אפשרות לסידור כי אני בלי אוטו ואין לי סבלנות לנסוע באוטובוסים כל הזמן לשם. ראיתי שהם פשוט נעלמו אותם חברה. אני יודע ומאמין שלא לזה הבורא התכוון כשהוא מסר את עשרת הדברות. אני לא בר שפיטה של העולם פשוט מאוכזב ממנו מהעולם הדתי לגמרי. נתקלתי גם באטימות לב עם הרבנים בעצמם כלפיי. למה מדוע? כי אני יודע את האמת? כי אני לא מתכופף בפני שום בן אדם? רק בפני הבורא? לא מבין את זה . אני יודע שיש לי חיבור ישיר לבורא אבל לא מצליח למצוא את הכיוון הנכון את הדרך הנכונה לחזק את הכלים שלי הפיזי כלומר את הגוף על מנת שאוכל להיות מקושר עם הבורא בלי להישרף. אגב גם התאכזבתי מהחברה הרוחנית שקוראת לעצמה : אנשי רוח מיסטיקנים ראיתי שרובם עוסקים עם הקליפות שלהם ולא מבינים איזה נזק הם גורמים לנו לכולנו.
אולי מישהו ישמע את הקריאה שלי את הלב שלי ? offer
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2006 22:53 |
|
| |
אופיר,
קצת נשמע לי מדבריך שאתה מחפש אנשים בדרך שלך, ופחות את התוכן. אתה מחפש איפה אנשים יהיו נחמדים אליך, יסיעו אותך, יהיו פתוחים אליך, יענו לך, יסבירו לך, יבטיחו לך מה נכון ולא נכון... למה שאנשים יהיו פתוחים או אדיבים אליך? אתה סבור שאין להם מה לעשות עם החיים שלהם?
כך יוצא שאתה לא בכיוון, לא ברוחניות "חילונית" כדבריך, ולא ברוחניות דתית. אתה רוצה יחס מאנשים, וזו לא הדרך בכלל. אתה זורק מילים גבוהות ועוסק בשפיטה של אחרים ובמתן ציונים, ולא באמת עסוק במה שחשוב.
מה זה הדבר הזה "אני יודע שיש לי חיבור ישיר לבורא" - אז שב ותתחבר. "אבל לא מצליח למצוא את הכיוון הנכון" - פשוט תעשה מה שאתה כן יודע, הכיוון יימצא מאליו. "את הדרך הנכונה לחזק את הכלים שלי הפיזי כלומר את הגוף על מנת שאוכל להיות מקושר עם הבורא בלי להישרף" - בחייך... לא תישרף כל כך מהר מקצת תפילה וכוונה טהורה. ולחזק את הגוף - טוב ללכת קצת ברגל. לבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2006 08:43 |
|
| |
שלום אופיר,
נראה לי שאני מבין למה אתה מתכוון.
גם אני נתקלתי, לצערי, ברבנים שמוכנים לעזור לכל אדם, ובלבד שהוא יציית
להם (או לרב שלהם). הם מוכנים לסבול את החוטא הגדול ביותר, אבל הם לא
מוכנים לסבול אדם דתי ש"לא מתכופף בפני שום בן אדם, רק בפני הבורא".
הפשע הגדול ביותר בעיניהם הוא שאדם חושב באופן עצמאי ומנסה למצוא את דרכו
בעולם התורה באופן עצמאי. המצוה "עשה לך רב" קודמת בעיניהם למצוה "אנכי ה'
אלהיך".
פגשתי גם רבנים אחרים, אבל לצערי הם מעטים וקשה להגיע אליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2006 12:24 |
|
| |
מעניין איך שלושת התשובות שענינו לו הן כל כך שונות
וכולן כל כך נכונות
ואם הוא בכלל יחזור מעניין למי מאיתנו הוא יפנה בחזרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 10:40 |
|
| |
אתה צודק.
אני ממליץ לך להתחיל ללמוד את ספר התניא.
תנסה להשיג אותו עם הביאורים של הרב עדין אבן ישראל.
אם תהיה לך בעיה להשיג [ אולי דרך בית חב"ד הקרוב אלייך], אני אוכל לעזור לך קצת בזה.
זו היא הדרך הפנימית ביותר שאני מכיר, ואוכל לעזור לך בשאלות ובבירורים אפילו דרך הפורום.
כנראה שתוכל למצוא אפילו שיעורי תניא דרך בית חב"ד, ואם תראה שמכופפים אותך שוב תאמר להם את זה בפרצוף ותגיד להם שאתה עוזב את השיעורים בפעם הבאה שאתה מקבל זימזום נוסף של השתלטות.
הספר וביאוריו לא יכופפו אותך. הם ירוממו את עבודת השם שלך להיות תמידית ומובנת, והאמונה שלך תצליח לחדור גם לתובנות שלך ולהתמזג איתן באופן שירומם את נפשך הרבה יותר ממה שנראה לי שאתה אפילו מחפש.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2006 10:42 |
|
| |
אחרי שתתחיל קצת אוכל לענות לך גם במענה טלפוני, אבל קודם אני רוצה לראות שאתה בפנים.
חחח גם אני משתלט הא?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2006 16:01 |
|
| |
טוב. אתה כותב שהתחלת להרגיש טוב כשקראת תניא. התוכל לפרט?
|
|
|
|
|